Dolar 32,4272
%0.05
Euro 34,4586
%-0.1
Altın 2.487,380
%0.17
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Şükrü Genç muhabirliğe soyundu

  • İstanbul Gündemi
  • 10.01.2022 - 19:39

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya geldi. “Sizin için muhabir olurum” diyen Genç, gazetecilerin fotoğrafını çekti.

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer ilçe yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Sarıyer Belediye Meclisi CHP üyeleri ve basın temsilcileri katıldı.

Gazetecilerin kalemini özgürce kullanabilmesi temennisi

Programda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazetecilerin kalemini özgürce kullanabilmesi temennisinde bulundu. Ülke olarak gerek siyasi gerekse ekonomik anlamda zor günlerden geçildiğini ifade eden Genç, doğru haberi yapmak adına emek veren gazetecilerin yaşamlarının daha da zor olduğunun altını çizdi.

“Aslolan özgürlüğü yazmak”

Gazetecilerin özgür şekilde haber yazabilmeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, “Gazeteciler olarak sizin yaşamınızın çok daha zor olduğunu biliyorum. Bugün yayınlanan bir gazetede “Özgürlüğü yazmak istiyoruz” diye bir ifade gördüm. Aslolan o. İnsanın görevini özgürce yapabilmesi kadar güzel bir şey yok. Yazdıklarından, düşüncesinden, bakışından dolayı dava gören ve tutuklu olan gazeteci arkadaşlarıma özgürlük diliyorum” dedi.

Gazeteciler yaşadıkları zorlukları anlattı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuşması sonrasında söz alan gazeteciler, mesleklerini yaparken yaşadıkları zorlukları anlattı. Etkinlik sonunda fotoğraf makinesini eline alarak gazetecilerin fotoğraflarını çeken Genç, bu işin gerçekten zor olduğunu ifade etti.

Yavuz Topal-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.