Dolar 32,3365
%0.17
Euro 35,1962
%0.04
Altın 2.246,390
%0.13
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Şadi Yazıcı öğrencilerle buluştu

  • İstanbul Gündemi
  • 29.04.2022 - 12:49

İftar programına AK Parti Milletvekili Rümeysa Kadak da katıldı. Başkan Yazıcı, iftar sonrasında öğrencilerin sorularını yanıtlarken onları Teknoloji Merkezi’ne davet etti. Başkan Yazıcı, kamp ateşi etrafında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

“Bir fikir orada geliştirebilecek”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bizim Teknoloji Merkezimiz Türkiye’nin 18’inci Teknoloji Merkezidir. Bazı üniversiteler daha alamamışlar onlar da uğraşıyorlar. Bunları da Teknopark’a çevirecekler o hak da gelecek. Benim bir fikrim var diyen gençler başvuruyor. Bir mobil uygulama yaptım diyorsunuz, moleküler biyoloji de genetik de bir şey yaptım diyorsunuz. Biz Teknoloji Merkezimizde bunların laboratuvarlarını oluşturduk. Hatta süper bir bilgisayar kurduk. Bu bilgisayar Teknopark’larda bile yok. 5 bin 500 Core’luk bir süper bilgisayarımız var. Kayıt için değil, yüksek performans için modellemeler ve simülasyonlar yapabilmek için kullanabilecek. Bir fikir orada geliştirebilecek. Kuluçkanın anlamı da bu zaten” dedi.

“İyi fikri ne zaman yakalarsak biz arkasındayız”

“Fikriyle buraya başvurulduğu zaman bir komisyondan geçecek” diyen Yazıcı, “Türkiye’nin ilk Teknoloji Merkezcisi Hakan Altunay var. Kendisi hem fizikçi hem de uçak mühendisidir. Birkaç tane moleküler biyoloji ve genetikten hocalarımız var. Onların süzgecinden geçiyor. ‘Bu fikir iyi, bu fikir kuluçkaya alınabilir, destek verilebilir’ denildiği andan itibaren TEKMER’de yer veriyoruz. KOSGEB desteği ile büyümesini sağlıyoruz. Bir fikrim var diyen herkes başvurabilir. İyi fikri ne zaman yakalarsak biz arkasındayız” ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.