Dolar 32,5263
%-0.06
Euro 34,7959
%-0.2
Altın 2.432,990
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Kızılkaya’dan İBB’ye dikkat çeken çağrı!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.01.2022 - 15:29

Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen buluşmada, özellikle yerel basının sorunlarına değinen Göksenin Aktaş’ın sözlerine destek veren Başkan Kızılkaya, bu konuyu gerekli platformlarda dile getireceğini söyledi.

Zeynel Kızılkaya: “Basılı gazete çıkarmak zorlaştı”

Yerel basının sorunlarına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, “Göksenin Bey hem genç hem de iyi bir gazeteci. Basılı gazete çıkarmanın zorluklarından bahsetti. Kendisi çok haklı. Allah hepinize kolaylık versin. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir özelliği de şudur. Gelecek meseleleri çok önceden görmesidir. Kağıt fabrikası 1988 yılında özelleştirme kapsamında alındı ve 2005 yılında da özelleştirildi. Akabinde bizde kağıt üretimi kalmadı. Bunun devamında da tüm kağıt ürünlerine zam geldi. Dolayısıyla da sizlerin basılı gazete çıkarmanız da çok zorlaştı” diye konuştu.

“Enis Berberoğlu davası kıvılcım oldu”

Gazetecilere açılan davalara değinen Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya,Gazeteciler ile ilgili açılan davalar sadece ulusal olunca rakamlara yansıyor. Yerel olunca istatistiklere yansımadığı söylendi. Değerli bir gazeteci milletvekilimiz Enis Berberoğlu haksız yere çeşitli ithamlarla suçlandı ve cezaevine girmek zorunda kaldı. Genel Başkanımız bu olayı protesto etmek, ülkede haksızlığa uğrayan, adalet isteyen yurttaşlarımız için 457 kilometre yol yürüdü. Enis Berberoğlu davası bunun kıvılcımı oldu” ifadelerini kullandı.

“İBB yerel basına destek olmalı”

Yerel basına destek olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Zeynel Kızılkaya, “Millet İttifakı ile İBB kazanıldı. Bunda yerel basının da payı büyük. Fakat orada yerel basına yer verilmemesine ilişkin gerekli platformlarda sizin sözcünüz olacağım. Yerel basın bu bağlamda desteklenmelidir” şeklinde konuştu.

“Ümraniye ve Türkiye’de iktidar olacağız”

2023 ve 2024’te Millet İttifakı’nı Ümraniye’de ve Türkiye’de iktidar yapmak istediklerini belirten Kızılkaya, “Bunun için gençlik, kadın ve yönetim kadromuz tam kadro sahadayız. Halkımıza doğruları anlatmak için sahada çalışıyoruz. 2002 yılından bu yana ülkemizde yaşanan sorunları ve çözümlerini bulmak için 2023’te tüm kadrolarımızla iktidar olmak için çalışacağız. Akabinde de 2024’te yerelde Ümraniye’de iktidarı alacağız.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı olarak buna hazır olduğumuzu görüyorum. Derneklere, esnaflara gidiyoruz, sokaktaki vatandaşla konuşuyoruz, çarşıda alışveriş yapan yurttaşlarımızı dinliyoruz. En önemli konu ekonomi. Eğer ülkede ekonomi iyi olmazsa kimse mutlu olmaz. Sizler gazeteciliğin yanı sıra gazetelerinizin de ekonomisini yapıyorsunuz. Dolayısıyla piyasaya siz de çok iyi hakimsiniz” şeklinde konuştu.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.