Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAŞKAN DİYARBAKIRLIOĞLU’NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNDERMESİ

  • İstanbul Gündemi
  • 11.05.2021 - 22:26

Kağıthane’de, iki katlı eski ve bakımsız bir binanın yıkılmadan üzerini çevreleyecek şekilde yanına yapılan yeni binanın görselini paylaşan Başkan Av. Burak Diyarbakırlıoğlu, kentsel dönüşümün, kent yaşamı için ne ifade ettiği hakkında da bir açıklama kaleme aldı. “Kağıthane’de gerçek bir kentsel dönüşüm mümkün” diyen Diyarbakırlıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kent, devlet otoritesi ve planlamasının en yalın görünür olduğu alandır. Bir kente bakıp o devletin yönetiminin belirli kaidelerle mi yoksa, gelişigüzel, kişiye özel uygulamalarla mı yönetildiğini rahatlıkla fark edebilirsiniz. 

Uydu fotoğrafları dahi çoğu zaman bir kenti anlamak için yeterlidir. Birbirini tam ve dik kesen caddeler ve sokaklar, eşit katta imtiyazsız imar izinleri, yeşil alanlar ve kaldırımlar; kentte bir nizamın egemen olduğunun göstergesidir.

Kentleşme ancak ardında medeniyet ülküsü, düşüncesi olan ve kurallarını uygulayan bir devletin varlığı ile sağlanabilir. Kendisini sadece mühendislik ve müteahhitliğe terk etmiş bir kent ise; arsa tahribatı, eksik yeşil ve kentsel donatı alanı, düzensiz yapılaşma ve adaletsiz parselasyon demektir. 

Bugün çektiğim aşağıdaki fotoğraflar tamda bu nizamsızlığı anlatmıyor mu?

Binanın üstüne bina bindirildiği, dışta kalan parselin artık tamamen imardan düşürüldüğü bir imarî faaliyet, kentsel dönüş müdür?

Barınmak bir ihtiyaçtır… Bir ihtiyaç üzerinden rant devşiriliyorsa hem devlet güçsüzleşir, hem de karşılanamayan ihtiyaç sebebiyle toplumsal barış zedelenir.

Kağıthane’de gerçek bir kentsel dönüşüm mümkün…”

GÖKSENİN AKTAŞ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.