Dolar 32,5148
%0.21
Euro 34,7143
%-0.02
Altın 2.485,520
%0.94
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Ayyıldız sert konuştu ‘Çekmeköy bu zihniyetlere emanet edilemez’

  • İstanbul Gündemi
  • 20.05.2022 - 14:01

İnşaat önünde basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Önder Ayyıldız, “Sürecin bu noktaya gelmesinde Büyükşehir Belediyesi yönetimi ve AK Partili Çekmeköy Belediyesi’nin büyük payı var. Çekmeköylü hemşehrilerimizin can ve mal güvenliği CHP ve AK Parti zihniyetine emanet edilemez, biz Çekmeköy’ü bunlara terk edemeyiz” ifadelerini kullandı.

“Çekmeköyde yaşanan olaylara Sancaktepe, Beykoz ve Ümraniye’den müdahale araçları geliyor”

İtfaiye Daire Başkanlığının raporlarının Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından dikkate alınmadığını öne süren Başkan Önder Ayyıldız, “Çekmeköyde yaşanan olaylara Sancaktepe, Beykoz ve Ümraniye’den müdahale araçları geliyor. İBB’nin olaylara müdahale süre ortalaması geçen yılın raporlarına göre 6 dakika 34 saniye. Çekmeköy merkezindeki bir vakaya varış ortalaması 12 dakika. Bir olay için bu süre çok uzun. İtfaiye Daire Başkanı bu rakamları alıp rapor halinde üst mercilere sunuyor ancak yönetimsel problemler nedeniyle Çekmeköy İtfaiyesi Genel Sekreterlikten öteye geçemiyor. Çekmeköyde aylık 30-40, yılda en az 350 olay yaşanıyor. İBB’de yönetişim sıkıntısı var” şeklinde konuştu.

“Çekmeköy’ün can ve mal güvenliği size emanet edilemez”

Çekmeköy’de yaşanan itfai olaylardan örnekler sunan Başkan Ayyıldız, “Vatandaşın can ve mal güvenliğini merkeze alan bir yönetim anlayışınız olsaydı, itfaiye binası inşaatını bitirirdiniz. Ulusal Basına yansıyan haberlerde araçta sıkıştığı İçin can kayıpları yaşanan trafik kazaları var. Evinde yangın çıkan vatandaş itfaiye 25 dakikada geldi diyor. CHP ve AK Parti olarak siz hala buradan siyasi kazanım peşindesiniz, Çekmeköy’ün can ve mal güvenliği size emanet edilemez” dedi.

“Çekmeköy itfaiyesi acil eylem planının neresinde?”

Başkan Ayyıldız, Çekmeköy’de yaşanabilecek olası bir afette itfaiyenin nasıl bir yer tuttuğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin Acil Eylem Planında yer alıp almadığını sordu.

“Millet can derdinde İmamoğlu büyükelçiyle balık yiyor!”

Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Trabzon, Rize ve Artvin ziyaretlerini eleştiren Ayyıldız, “Çekmeköy’de bunlar yaşanırken Sayın İmamoğlu Karadeniz’de Cumhurbaşkanlığı seçim turunda, İstanbul’da kar küreme araçları yollarda kaldığında Sayın İmamoğlu İngiliz Büyükelçisiyle balıkçıda, İstanbul’u sel aldığında İmamoğlu Bodrum’da, Elazığ ve Malatya’da deprem bölgesini ziyareti ardından Erzurum’da kar tatilinde” diye konuştu.

“İtfaiye binasının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi dahi vermediler”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Başkan Poyraz dahil altı tane Büyükşehir Belediye meclis üyesi var” diyen Ayyıldız, “AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Çekmeköy itfaiye binasının tamamlanmasına ilişkin soru önergesi dahi vermediler. Vatandaşın can ve mal güvenliğini öne alan bir zihniyetiniz olsaydı soru önergesi verirdiniz. Ancak böyle bir düşünceniz yok. İmamoğlu başarısız olsun, vatandaş çile çeksin, Büyükşehir Belediyesinin başarısızlığını görsün ve insanlar gelsinler bizi seçsinler. Böyle bir yönetim anlayışı olmaz. Medeniyet değerlerimize uymaz, ahlaka maneviyata uymaz, yakışmaz” ifadelerini kullandı.

“İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağıracağız”

İtfaiye binası ve Taşdelen Yenidoğan Kavşak problemine ilişkin İBB yönetimine resmi olarak dilekçe vereceklerini belirten Başkan Ayyıldız, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne resmi başvuru yapacağız. 15 gününüz var, olumlu cevap gelmediği takdirde yasalar İçişleri Bakanlığına yetki veriyor. İçişleri Bakanlığı’nı göreve çağıracağız” dedi

“Yeniden Refah Partisi’nden örnek alın!”

“Yeniden Refah Partimizin insanların can ve mal güvenliğini, konforunu, yaşam standardını öne alan bir yaklaşımı var. Yeniden Refah Partisi’nden örnek almıyor musunuz? Kalkıyor, ‘Önder Ayyıldız hep bizi eleştiriyor, öbür tarafı eleştirmiyor’ diyorsunuz. 1999 yılında Milli Gençlik Vakfı’ndan çıkarken bana bir diploma, icazet verdiler. Al dediler gittiğin her yerde hakkı üstün tut, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ayır. Ve ben onu yapıyorum. Hanginiz çıkarsa çıksın karşıma geri dönmeyecek, hoşunuza gitmese de söyleyeceğim. Ve 2024 yılında hem Çekmeköy Belediyesi’ni hem de Büyükşehir Belediyesi’ni Yeniden Refah Partili yapacağız.”

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.