Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Atam’dan 10 Kasım mesajı

  • İstanbul Gündemi
  • 09.11.2021 - 17:05

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan İstanbul Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Atam, Atatürk’ün ebediyete kadar Türk Milleti’nin gönlünde yaşayacağını kaydetti.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ettiğini belirten Başkan Nihat Atam, ‘‘Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.’’ İfadelerini kullandı.

İstanbul Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Atam yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

‘‘Türk Milletinin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir.” diyerek duygularını, fikirlerini anlamanın önemini vurgulamıştır. Milletçe, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyanın güçlü bir devleti olarak O‘nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Görevimiz, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmaya devam etmek, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ülkemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Şüphesiz ki, gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, vatandaşlığından gurur ve onur duyduğumuz Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, daima Türk Milleti‘nin gönlünde yaşayacak, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ruhu şad olsun.’’

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.