Dolar 32,5761
%0.28
Euro 34,9512
%-0.06
Altın 2.444,780
%0.35
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BASAD’dan yetkililere çağrı! ‘Geçmişimizi, hatıralarımızı yıkmayın’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.02.2022 - 16:05

Basın Toplantısına; CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, HDP İstanbul Milletvekili, Züleyha Gülüm, CHP İl Başkan Yardımcıları Nurettin Aydın ve Saniye Yurdakul, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcıları Cavit Ganiç, Taşkın Toprak, Hasan Çalış, Tarkan Ellergezen, siyasi partilerin ilçe yöneticileri, muhtarlar ve Bakırköy halkı katıldı.

Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü oyun yazarlığına ve sanatçılığa soyundu. Yazılan yanlış senaryo, sahneye yanlışlıklar içerisinde kondu ve kültürün sanatın, Türk tiyatrosunun, sinemasının en önemli isimlerinin yetiştiği Bakırköy Kültür ve Sanat Konağı’nda sergilenmeye başlandı.”

“Yetiştiğimizi binaya dokunmayın”

Oyun, nedensiz bir şekilde konakta 20 yıldır hizmet veren Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin konaktan çıkmasını isteyen tebligatla başlıyor. İkinci sahnede sisler içinde Münir Özkul, Tarık Akan, Cem Karaca, Üstün Asutay, Ayşen Gruda, Kenan Pars, Belgin Doruk, Altan Erbulak ve Tuncer Cücenoğlu görünüyor ve hep bir ağızdan, “Yahu bizi bari burada rahat bırakın, mezarımızda kemiklerimizi sızlatmayın, yetiştiğimiz binaya dokunmayın” diye bağırıyor. Üçüncü sahne Bakırköylülerin konak önünde toplanması ve “Kültür- Sanat Konağıma dokunma protestoları, okulsuz kalan 500 çocuğun ağlamaları, sanatçıların yüksek sesli protestoları ile geçiyor.

“Hepsi üç maymunu oynuyor”

Dördüncü perdede bir odada Kültür-Turizm Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri bir odada dışarıdan gelen protesto seslerini dinliyor, kanallardaki Bakırköylü Sanatçılar Konağı’nın boşaltılmasının büyük bir yanlış olduğunu söyleyen haberler, büyük bir sessizlik içinde izliyor ve ağızlarından çıt çıkmıyor. Hepsi üç maymunu oynuyor.”

“Yanlışa son verin diyen açıklamalarını seyrediyoruz”

“Beşinci sahne telaş içinde başlıyor. Vakıflarla Hazinenin bina konusunda mahkemelik olduğu ortaya çıkıyor. Bir telaş, bir telaş. Altıncı sahnede BASAD’ın bu hukuki, kültürel, sanatsal, tarihsel yanlışa son verin diyen açıklamalarını seyrediyoruz. Bakırköylüler hep bir ağızdan “bitsin bu yanlışlıklar komedisi! Kültür-Sanat konağıma dokunma! BASAD’a Dokunma” diye bağırıyor. Oyun tek doğru sahne olan altıncı sahne ile oyun sona eriyor.”

“Geçmişimizi, hatıralarımızı yıkmayın”

“Seyircinin çılgınca alkışladığı bu perdenin akisleri dalga dalga tüm yurda yayılıyor. Ve oyun bitiyor. BASAD Başkanı A.İlhan Gülek’in okuduğu ve “bu binayı savunmak görevimizdir.” Diye bitirdiği bildiriden sonra dünyaca ünlü ressamımız ve Bakırköylü Muhsin Kut, “Ben Bakırköylüyüm, buradan yetiştim, sanatın tadını burada aldım. Konağımıza dokunmayın, geçmişimizi, hatıralarımızı yıkmayın.”

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.