Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Barış Atay'dan o CHP'li belediye hakkında dikkat çeken benzetme!

  • İstanbul Gündemi
  • 26.12.2021 - 17:27

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, Bakırköy grevinin 62 gününde direnen emekçileri ziyaret etti.

Bir tiyatro sanatçısı olarak Bakırköy’de yaşadığı sıkıntıları zaten bildiklerini söyleyen Atay, “Bugün değişmesi muhtemel bir iktidar var. Bu iktidara karşı mücadele eden kişiler de var ve biz Türkiye İşçi Partisi olarak çok net bir biçimde diyoruz ki; iktidarın kiminle nasıl değiştiği önemli değil. İşçiler haklarını alana kadar bu iktidar bizim için değişmiş sayılmaz.” diyerek, CHP’li belediyenin uygulamalarını, iktidarın uygulamalarına benzetti. 

 
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Barış Atay, ’Sıfır Zam’ dayatmasıyla 62 gün önce greve çıkan Bakırköy işçilerini ziyaret etti. İstanbul İl ve Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın da eşlik ettiği ziyarette alkışlarla karşılanan Barış Atay, işçi haklarının partilerin ismine göre değişmediğini, mevcut düzenin müsebbibi iktidara ve ona karşı karşı olduğunu iddia ettiği halde uygulamada farkı olmayan tüm kişi ve kurumlara karşı olduklarının altını çizdi. 
 
“İKTİDARA KARŞI OLDUĞUNU İDDİA EDENLER, AYNI UYGULAMALARLA KARŞIMIZDA YER ALIYORLAR”
 
Grevdeki işçilerin 36 yıldır örgütlü olduğu Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan ve Sendika Sekreteri Bayram Özkan’ın karşıladığı Barış Atay, Bakırköy Belediye binası önünde gördükleri manzarayı ne yazıkki Türkiye’nin pek çok yerinde gördüklerini vurgulayarak, “Asıl üzücü olan Türkiye‘nin sınıfsal tarihinin en kötü dönemini yaşatan iktidara karşı mücadele ettiğini iddia eden parti ve kurumların da aynı şeylerin yaşanıyor olması” dedi. 
 
Türkiye İşçi Partisi olarak mücadele ederken bazı kesimlere bazı şeyleri bir türlü anlatamadıklarını söyleyen Atay, “İşçi sınıfının mücadelesi ve hakları partilere göre değişmez. Bugün iktidara karşı olsak da, bu kurumun başındaki kişi iktidara karşı olduğunu iddia etse de, işçi hakları için verilen mücadele herkes için geçerlidir. Bu böyle biline” diyerek devam etti.
 
 
“SOSYAL HAKLARINIZDAN VAZGEÇİN DEMENİN AHLAKSIZCA OLDUĞU DA ANLATILMALI”
 
Paranın neredeyse pul olduğu, enflasyonun ve ekonomik düzenin ülkemizi yaşanamaz hale getirildiği, asgari ücretin sadaka gibi arttırıldığı ya da çok büyük zammış gibi ‘Müjde’ denilerek duyurulduğu bir dönemde, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, önce ‘sıfır zam’ sonrasında da 2020-2021-2022 için yüzde 3-5- ve 7 oranındaki artış talebinin asgari ücrete bile denk gelmediğini söyleyen Atay, işçilerin tüm sosyal haklarından vazgeçmeleri halinde 2024’e kadar yüzde 50 zam teklifi edilmesinin de ‘Ahlaksızca’ olduğunun her ortamda anlatılması gerektiğini ifade etti. 
 
 
“İŞÇİLERİN HAKLARINI VERMEYEN İKTİDAR, BİZİM İÇİN DEĞİŞMİŞ SAYILMAZ”
 
“Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu‘nun ilk vukuatı değil” bu diyerek konuşmasını sürdüren Milletvekili ve aynı zamanda Tiyatro Sanatçısı olan Barış Atay, Bakırköy’de tiyatro işçilerinin ne kadar büyük sıkıntılar yaşadığını yıllardır bildiklerini ve mücadelesini verdiklerini, belediyenin birçok işçisinin şimdilerde aynı problemi yaşadığına dikkat çekerek, “Önemli olan direnişin kendisidir. Türkiye İşçi Partisi olarak nerede bir grev, direniş ve hak mücadelesi varsa yanında olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Ama şunun altını çizmek istiyorum. Bugün değişmesi muhtemel bir iktidar var. Bu iktidara karşı mücadele eden kişiler de var. Türkiye İşçi Partisi ve işçiler olarak çok net bir biçimde diyoruz ki; iktidarın kiminle nasıl değiştiği önemli değil. İşçiler haklarını alana kadar bu iktidar bizim için değişmiş sayılmaz. Sermayeye karşı mücadelemiz her yerde devam edecek. Bu da böyle bilinsin” dedi. 
 
Barış Atay’ın ardından söz alan Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan, Türkiye‘de haksızlık olduğu kadar haksızlığa karşı duranlar da olduğunu da söyleyerek, işçi dostu Türkiye İşçi Partisi’ne ve Barış Atay’a teşekkür etti. 
 
Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.