Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Balcı "Boy boy fotoğraf çekinip atsaydık daha çok eleştirirlerdi”

  • İstanbul Gündemi
  • 05.11.2021 - 12:13

  Aralarında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Gelgeç, MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur, CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcıları Hüseyin Turgut ve Selçuk Arı, İYi Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç, Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Yunus Başer, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Sipahi, Türkiye Değişim Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Yusuf Pınarlı, Gelecek Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Bora Özlen, muhtarlar ve STK temsilcilerinin bulunduğu toplantıda üye silme iddiaları ana gündem konusu oldu.

“Bizi anlamak yerine eleştirmeyi tercih ettiler”

 Başkan Balcı gerçekleştirilen 8.olağan kongre sonrası gündemdeki konuları ele alarak; “Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz kongrede  bazı arkadaşlar üye silme iddialarından bahsetti. Kurucu başkan da bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Ben 2017 yılında seçildiğim zaman üye sayısını 267 olarak aldım. O dönemlerde bütün Türkiye’deki dernekler üyelerini deftere yazardı, bir de excel tablosunda tutardı ama bundan dört sene önce bir kanun çıktı. İçişleri Bakanlığı her dernek üyesinin DERBİS adlı sisteme girileceğini belirtti. Biz DERBİS adlı sisteme sadece yöneticileri girerdik fakat sonradan çıkan kanunla birlikte bütün üyeleri girmeye başladık. Bize orada üyenin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi lazımdı. Biz 267 üyeyi tek tek aradık ve bize yakın olanların çoğunu ziyaret ettik. Bize verilen süre 1 aydı. Ulaşamadığımız 47 tane üye oldu. Bunların içinde bizle kimlik bilgisini paylaşmak istemeyenler de oldu. Bizdeki üyelik formlarının üzerine bunları tek tek not aldık ve bu durumu 8. Olağan Genel Kurulumuza taşıdık. Orda üyelerimize  ‘Devlet bizden bu bilgileri sisteme girmemizi istedi.‘ dedik. Biz bu kadar üyeye ulaşamadığımız ve sisteme giremediğimiz için bunları üyelik oturumundan çıkarmak zorunda kaldık diyerek kendimizi ifade ettik. Genel Kurulumuzun bunu oylamasını istedik. Orada üye silmek gibi bir amacımız yoktu. Bizim amacımız rakibimizin üyelerini silmek olsaydı onları da silerdik. Biz sadece devletimizin bizden istediği şeyi yerine getirdik. Getirirken de 47 kişiye ulaşamadık. Biz bu durumu defalarca anlattık ama onlar bizi anlamak yerine eleştirmeyi tercih ettiler.” şeklinde konuştu.

“Gazi Mercan aday olarak bile çıkamazdı”

 Üye silme yetkisinin kendisinde olduğunu söyleyen Balcı;“ Eğer üye silmek isteseydim bunu yapardım çünkü tüzüğüm bana 3 ay aidat ödemeyeni dernekten atma yetkisi vermiş. Biz on yıldır aidat toplamayan bir derneğiz. Bu hakkımızı kullanarak tebligat gönderir istediğimiz kişileri üyelikten düşürürdük ve Gazi Mercan oraya aday olarak bile çıkamazdı. Bizim amacımız çoğulcu olmak, yeni üyeler kazanmak ve eski üyelerimizi hareketlendirmek.”şeklinde ifadeler kullandı.

“Bizi eleştirirken takdir etti”

Dernekte başkanlık yaptığı süre zarfında neler yaptıklarına dair konulara değinen ÇESADER Başkanı; “Onların yöneticilerinden birisi söz alarak şu şekilde bir açıklama yaptı. ‘ Gelir gideri olmayan bir dernek nasıl bu günlere geldi.’ Aslında o kişi bizi eleştirirken takdir etmiş oldu. Onun bu söylemi bize sandıkta oy getirdi. Biz aidat toplamadığımız halde bu derneği bugünlere taşıdık.  Pandemi süresinde esnaflarımıza kredi verilmesine yardımcı olduk. 750 tane ilik topladık ve bu iliklerle bir sürü cana derman olduk. Bu konuyla ilgili olarak Kızılay ve Sağlık Bakanlığı bizleri arayarak takdir etti.” şeklinde konuştu.

“Adımızı altın harflerle yazdıracağız”

Konuşmasına ileriye yönelik planlarından bahsederek devam eden  Balcı kooperatifin önemine vurgu yaparak; “Bu yılın sonuna kadar kurmayı düşündüğümüz kooperatif kazandırma çalışmalarımız son virajına girdi. Yönetimimle beraber bunu başarıp adımızı altın harflerle Çekmeköy‘e yazdıracağız. Kooperatif neden önemli sorusunun cevabına gelecek olursak; benim esnafım kredi çekmek için kendi kooperatifine gelip kredisini kullanabilmeli. Gerekli olan her yere başvurumuzu yaptık.” dedi.

“Boy boy fotoğraf çekinip atsaydık daha çok eleştirirlerdi”

Kendisine yöneltilen hiçbir şey yapmadılar iddialarına cevap olarak; “Biz esnaflarımıza erzak dağıttık. Onun haricinde kapalı olduğumuz halde muhtarlarla birlikte 100 aileye erzak yardımında bulunduk. Çekmeköy esnafının ayakta olduğunu hep gösterdik fakat fotoğraf çekip bunu sosyal medyada paylaşmayı kendimize yakıştırmadık. Boy boy fotoğraf çekip atmış olsaydık bizi daha çok eleştirirlerdi.” dedi.

'Bu dernek yürümek zorunda'

Derneğin maddi olarak ayakta kalması gerektiğine değinen Gökhan Balcı; “ Artık esnaf derneğin çok güçlü olduğunu düşünüyor. Pazar gününden bu zamana dek 25 kişiden üyelik müracaatı aldık. Bunların arasında aidatım vereyim diyenlerde var. Artık herkes aidatı ödeyecek çünkü bu dernek yürümek zorunda.” şeklinde konuştu.

“Kooperatif getirmek gibi bir hayalim var”

 Başkanlık yaptığı dönemlerde gerçekleştirmek istediği ideallerini dile getirerek;“ Kooperatif getirmek gibi bir hayalim var. Ben bunu yönetim kurumuyla ve esnaflarımla konuşarak hayallerimden bahsettim. İdeallerimi yarım bırakmak istemediğimi belirttim. Onlarda bana o halde seninle birlikte bu yolu yürüyelim dediler.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Damla Aydın- İSTANBUL GÜNDEMİ

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.