Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAKIRKÖY'DE YARIM YAMALAK GAZİLER GÜNÜ KUTLAMASI!

  • İstanbul Gündemi
  • 21.09.2020 - 11:41

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce “Gazilik” unvanı verilmesi nedeniyle kutlanan ‘Gaziler Günü’ Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Yönetmelik kapsamında Bakırköy’de bulunan tüm resmi kurumlar Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılırken, Bakırköy Meydanı’nda hiçbir hazırlık yapılmamış olması şaşkınlık yarattı.

 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören kapsamında, Bakırköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Ak Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Bakırköy Muhtarları ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenk bırakırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından etkinlikler sona erdi.

 

19 Eylül Gaziler Günü anma törenlerine Bakırköy Kaymakamı Nazmi Günlü, Bakırköy Garnizon Komutanı İsmail Kuzgun, Belediye Başkanına Vekâleten Mahir Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin ve daire amirleri de katıldı.

 

NE BELEDİYE BAŞKANI VARDI, NE DE TEMSİL ETTİĞİ KURUM

 

Etkinlik kapsamında, yönetmelik gereği göndere çekilecek Bayrağın temini ile Bayrak çekiminin sağlanması için personel görevlendirilmesi, ses sistemi ve meydan temizliği Bakırköy Belediye Başkanlığınca yerine getirilmesi gerekirken, meydanda tek bir bayrak olmaması, meydanın gelişi güzel oluşu ve üstüne ses sisteminin olmayışı, etkinliğin belirlenen saatten sonra başlamasına neden oldu.

 

Saat 10:00’da yapılması planlanan tören, Bakırköy Belediyesi’nin ses sistemi kurmaması ve eleman bulunmaması nedeniyle gecikti. Belediye Başkanlık binasında bulunamayan ses sistemi, sonrasında Atatürk Spor Yaşam Köyü’nden getirttirildi.

 

İLÇE MÜLKİ AMİRLERİ MEYDANDA SES SİSTEMİ BEKLEDİ

 

Bakırköy Kaymakamlığının bir gün öncesinde görev dağılımını içeren yazısında, “Kurumunuzu ilgilendiren hususların yerine getirilmesinde herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesini arz ve rica ederim” notuna karşılık, Bakırköy Belediyesi’nin İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, daire başkanları ve siyasi parti temsilcilerini yarım saati aşkın bir süre bekletmesi büyük ayıp olarak değerlendirildi.  

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.