Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu’ndan 5 binlik plana onay çağrısı

  • İstanbul Gündemi
  • 17.06.2021 - 22:14

İBB Bakırköy Meclis Üyesi Halit Cebeci ise, komisyona gönderilen planların paftalarının eksik olduğunu ve bu çalışmalar tamamlanmadan komisyondan sağlıklı bir karar çıkamayacağının bilinmesi gerektiğini söyledi.

BAKIRKÖY İBB MECLİSİNDEN PLAN ONAYI BEKLİYOR

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, yaklaşık 30 kişilik bir grupla İBB Meclis toplantılarının yapıldığı Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Sanat ve Gösteri Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Pazartesi günü meclis gündemine alınarak imar komisyonuna havale edilen Bakırköy’ün merkez 7 mahallesiyle ilgili +1 kat artış talebini de içeren 5 binlik imar planlarının bir an önce onaylanmasını isteyen Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, hazırlanan planların halk toplantıları ve anketlerle yapıldığına dikkat çekerek, yaş ortalaması yüksek ilçe halkının ekonomik sebeplerden ve beklenen ‘Büyük İstanbul Depremi’nden dolayı endişe içinde olduğunu, planların bir an önce onaylanmasını beklediklerini belirtti.

+1 KAT ARTIŞ MÜMKÜN

Platform sözcüsü Feyza Özbir, Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından, 3 farklı bölgeye ayrılan ve her bölgenin mevcut dokusu dikkate alınarak, yapı stokunun yenilenmesi ve ulaşım sisteminin geliştirilmesi için önerilen modelleri muhtarlar, siyasi parti ilçe başkanları, Bakırköy Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları ile yaptıkları toplantılarda değerlendirdiklerini söyleyerek, ilçe halkının uzun zamandan beri beklediği +1 kat imar artışını da içeren modellerin gerek nüfus yoğunluğu gerekse ulaşım sistemleri ve altyapı açısından mümkün olduğunun ispatlanmasının da kendilerini umutlandırdığını belirtti.

Bakırköy nüfusunun büyük bir kısmının dar gelirli emeklilerden oluştuğunu, ilçelerinde bugüne kadar dönüşümü tamamlanan bina oranının ise sadece yüzde 12 olduğunu belirten Özbir, imar artışı, finansal destek ve garantörlük sağlanmadığı taktirde de dönüşümün hızlanarak, halkın can güvenliğinin sağlanmasının mümkün olmadığını ise net olarak görüldüğünü belirtti.

BAKIRKÖY HALKI MAĞDUR

İmar planı netleşmediği için büyük İstanbul depremine rağmen kentsel dönüşüm sorununun kitlenmiş durumda olduğunun altını çizen platform, riskli binaları nedeniyle karot aldırıp kiraya çıkmak zorunda kalanlar, belirsizlik sebebiyle müteahhitlerle anlaşamayanlar, artı 1 kat imar artışı umudu ile bekletilen inşaatlar ve ekonomik imkansızlıklar yüzünden riskli binalarda yaşamak zorunda olan ilçe halkının elinin kolunun bağlı olduğunu söyleyen platform üyeleri, “Bakırköylüler mağdur. hepimiz endişe içindeyiz. Gündüz 1 milyonu aşan nüfusu dolayısıyla çok sayıda insanın hayatı tehlike altında.” dedi.

1999 depremlerinden bu yana geçen 22 yıllık süreçte yeterli iyileştirmelerin yapılmadığını belirterek uzmanların tam bir seferberlik halinde bile İstanbul çapında en az 15-20 yıla ihtiyaç duyulduğunu vurguladığını söyleyen platform üyeleri, İBB Şehir Planlama Müdürlüğü’nün Demiryolu Kuzeyi ve Güneyine ilişkin +1 kat artışını da içeren 1/5000 Ölçekli NİP planının bir an önce imar komisyonu tarafından değerlendirilerek meclise gelmesini talep ederek, İBB’li tüm meclis üyelerini halkın yanında olmaya davet etti.

“Deprem yakın mahallemde yaşamak hakkım” diyerek slogan atan grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

“EKSİKLER NE KADAR HIZLI TAMAMLANIRSA, O KADAR ÇABUK ÇIKAR”

Konuyla ilgili konuşan İBB Bakırköy Belediye Meclis Üyesi AK Parti Halit Cebeci, komisyona gönderilen planların pafta bilgilerinin eksik olduğunu, bu çalışmalar tamamlanmadan komisyondan sağlıklı bir karar çıkamayacağınının bilinmesi gerektiğini söyleyerek, “Eksikler ne kadar hızlı bir şekilde tamamlarlarsa raporun görüşülüp karara bağlanması da o kadar hızlı olur” dedi.

İBB MECLİS ÜYELERİNDEN KATILAN OLMADI

Toplamda 31 olmak üzere 5’i İBB’li CHP’li 25 meclis üyesi olan Bakırköy Belediyesi’nin, kentsel dönüşümle ilgili yapılan bir basın açıklamasına, tek bir ilçe meclis üyesinin katılması dikkat çekti. Geçtiğimiz Cuma günü ilçe meclisinden CHP’li 13 meclis üyenin onayı ile Bakırköy Basınköy Koru Florya yanında bulunan mülkiyeti belediyeye ait 33 dönüm arazinin satılması kararını da sorduğumuz Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, konuyla ilgili net bilgilerinin olmadığını, araştırma yaptıktan sonra konuyla ilgili karar alacaklarını söyledi. 

Cuma günü yapılan meclis toplantısı öncesi CHP Grubu ile bir araya geldiği görülen CHP İl Başkan Yardımcılarından Suna Göçengil, bazı CHP’li meclis üyelerinin onayı ile alınan Basınköy’deki 33 dönüm rezerv alanın satış kararının henüz netleşmediğini belirtti.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.