Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bakırköy Belediyesi'nin tartışmalı satış kararına bir tepkide Mimarlar Odası’ndan!

  • İstanbul Gündemi
  • 18.06.2021 - 16:36

FAZLIOĞLU: “RANT DEĞERİ ÇOK YÜKSEK BİR ALAN”

Söz konusu parselin E-5 e cephe bir yerde ve konum itibariyle bir tarafının Marmara Denizi’ni bir tarafının ise Küçükçekmece Gölü’nü gördüğünü söyleyen Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, ayrıca alanın merkezi iktidar tarafından yapılması düşünülen Kanal İstanbul’un da giriş güzergahında olduğunu ve tüm bunları birleştirince de rant değeri çok yüksek bir alanda olduğunun anlaşıldığının altını çizdi.

Alanın geçmişine bakarak bölgeyi incelediklerinde ise, gerek 1%5000 gerekse 1/1000’lik planlardan da bölgenin ‘yapı yapılamaz’ heyelan bölgesinde olduğunu gördüklerini belirten Fazlıoğlu, “Nihayetinde bugünkü fonksiyonunda planlardan da yeşil alan olduğunu anlamaktayız.” dedi.

“YEREL YÖNETİMLERİN ASLİ GÖREVİ YEŞİL VE DONATI ALANLARINI KORUMAKTIR”

Satış kararı alınan 33 dönüm alanın çevre parsellerinin de yeşil alanda olduğu planlardan gördüklerini ifade ederek devam eden Mustafa Fazlıoğlu, “Tüm verileri bir araya getirerek bir değerlendirme yapacak olursak da, yerel yönetimlerin asli görevi; yeşil ve donatı alanlarını korumak, kamu kullanımına açık hale getirmektir” diyerek devam etti.

Kamu alanı olması itibariyle de, söz konusu alanın yalnız Bakırköy’ün değil tüm İstanbul’un yeşil ve donatı alanı olarak hizmet etmesi gereken bir alan olduğunu belirten Fazlıoğlu, “İlçe belediyelerinin bu ve benzeri alanları koruyarak yarınlara taşımak, hatta çoğaltmak gibi asli görevleri varken, bu alanların satışını tartışmalı bir şekilde meclise getirilmesi bizim açımızdan muammalı bir durumdur” dedi.

“SATIŞ KARARININ İPTALİ İÇİN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Bakırköy’de kamusal alanların son yıllarda yok olduğunu acı bir şekilde gördüklerini, oysa Bakırköy’ün çok daha fazla kamusal anlamda yeşil alana ihtiyacı olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, “Bir alan yeşil alan yada kamu alanı ilan edilmişse, yerel yönetimin görevi, ‘mülkiyetinde olmasa bile’ kamu kullanımına açmak için çalışmaktır. Hal böyle iken, böyle bir alanın satışını istemek, tartışmalı bir biçimde meclise getirmek bizim açımızdan dediğim gibi muammalı bir durumdur. Dolaysı ile meclisten tartışmalı bir şekilde alınan satış kararını Bakırköy halkı adına doğru bulmuyoruz. Alınan kararı hukukçularımız inceliyor ve iptali için de başvuru yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.