Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘BAKIRKÖY BELEDİYESİ’NDE OLANLARI HERKES BİLİYOR’

  • İstanbul Gündemi
  • 12.03.2021 - 09:55

Bundan sonra, çarşıda pazarda, tüm siyasi partilerin temsilcilikleri önünde basın açıklaması yapacaklarını söyleyen DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şubesi, 13 Mart Cumartesi günü (yarın) merkezi Şişli’de bulunan CHP İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. 

Bakırköy Belediyesi DİSK üyesi işçilerinin aylardır her Salı ve Perşembe günü saat 12:00’da toplu sözleşme hakları için yaptığı eylemler artarak devam ederken, DİSK Genel İş Sendikası 2 Nolu Şube Sekreteri Süreyya Doğan, 13.03.2021 Cumartesi günü saat 12:00 ‘de CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. 

Yaklaşık 3 yıldır yapılmayan toplu sözleşmeleri nedeniyle güvencesiz çalışmaya devam eden işçiler adına konuşan Doğan, sorunlarını masa başında çözme taraftarı olmalarına rağmen, kendilerine sokağa itenin Bakırköy Belediyesi’nin ta kendisi olduğunu belirtti. 

Çalışanların haklarını istedikçe, Bakırköy Belediyesi’nin, maaş düşürme, işten çıkarma, sendikadan istifa etmeye gibi baskılarla zulmü arttırmaya devam ettiğini belirten Doğan, Bakırköy Belediye bütçesinin nerelere harcandığını, yapılan ihalelerini en iyi bilenlerin çalışanlar olduğunu söyleyerek, “Biz emeğimizin karşılığını istiyoruz. İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” dedi. 

Bakırköy Belediyesi başkanlık binası önüne gelen işçiler adına konuşan DİSK Genel İş Sendikası Avrupa 2 Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, bu zamana kadar belediyeden yaklaşık 300 kişinin haklarının gasp edilerek işten çıkarıldığını, ne işten çıkanın ne de emekli olup işten ayrılanın hakkını alamadığını söyleyerek, “Herkes biliyor ama herkesin sus pus” ifadeleriyle, çalışan tüm işçilere, “Susma sustukça sıra sana gelecek” diye seslendi. 

Bakırköy Belediye çalışanlarının yaptığı eyleme, Emek Partisi temsilcileri, Sol Parti temsilcileri ve Bakırköy Kent Savunması yönetim kurulu tam kadro katılırken, emek mücadelesinde haklının ve ezilenin yanında olduklarını yenilediler.  

“EMEKÇİNİN HAKKININ GASP EDİLMESİ EN BÜYÜK ADALETSİZLİKTİR”

Bakırköy Kent Savunması yönetim kurulu adına konuşan BKS Sözcüsü İlknur Türkoğlu, emekçi çalışanların haklı mücadelesini desteklediklerini söyleyerek, “Bakırköy Belediyesi’nde özellikle son dönemde yaşanan haksızlıkları ve adaletsiz uygulamaları yakından takip ediyoruz. Diğer belediyelerde sonuçlanan TİS görüşmelerinin bizim belediyemizde neden sonuçlanmadığını anlamakta zorluk çekiyoruz” dedi.  

‘Sosyal Demokrat’ olduğunu iddia eden Bakırköy Belediye yönetiminin, hak hukuk mücadelesi veren, adalet arayan emekçileri anlamasını ve yaşanan sorunun bir an önce çözülmesini beklediklerini söyleyen Türkoğlu, “Hangi görüşten ya da partiden olunursa olunsun, emeğin kutsal olarak kabul edilmesi gerektiğine ve emekçilerin hakkının gasp edilmesinin en büyük adaletsizlik olduğuna inanan Bakırköy Kent Savunması, her alanda olduğu gibi, emek mücadelesinde de haklının ve ezilenin yanında mücadeleye devam edecektir” diyerek açıklamasını tamamladı. 

SELVİ SARITAÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.