Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ‘BOTANİK PARKI’ GÖZDEN Mİ ÇIKARDI?

  • İstanbul Gündemi
  • 17.05.2021 - 09:35

2013 yılının Haziran ayında, Ateş Ünal Erzen başkanlığındaki Bakırköy Belediyesi yönetimi tarafından 96 bin metrekarelik alana inşa edilen Botanik Park’ın şimdiki bakımsız ve terk edilmiş hali tepki çekiyor.

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait olan ve 2014’te görevi devir alan Bülent Kerimoğlu yönetimiyle birlikte, ilk önce park içinde bulunan cafe restoranın özelleştirildiği, konuşan dinozor heykellerinin bakımsızlık nedeniyle yok edildiği, sonrasında araba yıkama, özel güvenlik, tahta ev gibi yapılanmaların yapılmaya başlandığı, ısrarlı haberlerimiz sonrası kaldırılması ve şimdilerde ise terk edilmiş hali, ‘Bakırköy Belediyesi Botanik Park’ı gözden mi çıkardı’ sorusunu akıllara getirdi. 

GÖLETE DÜŞEN ÇOCUK ÖLMÜŞTÜ, SİLAHLI ÇATIŞMANIN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl yabancı uyruklu olduğu söylenen bir çocuğun parktaki gölete düşerek hayatını kaybettiği, geçtiğimiz aylarda ise özelleştirilen 2 HeCe isimli kafede alacak verecek davasından olduğu iddia edilen silahlı çatışmanın yaşandığı ve garip bir şekilde davada gizlilik kararının alındığı olayla ilgili de sessizliğini koruyan Bakırköy Belediyesi’nin yaşananlara rağmen parkı güvenliksiz ve korumasız bırakması şaşkınlık yarattı. 

GÖREVE GELDİĞİNDE ŞOV YAPTI, BİR DAHA ARKASINA BAKMADI

Geçtiğimiz aylarda Bakırköy Belediyesi’ne ait güvenliğin parktan çekildiği haberlerinin üzerine hiç bir açıklama yapmayan  belediyenin, parkın bakım, temizlik ve bahçe işlerini de bıraktığı gözlendi. Kerimoğlu’nun göreve geldiği 2014 yılında Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 yeraltı emekçisi için Botanik Park’ta diktiği 301 ağaçta da ne isim plaketi ne de bilgilendirme yazısının dahi olmadığı görüldü.

PARKIN SİMGELERİ YOK OLMAK ÜZERE, HAVUZ PİSLİK İÇİNDE  

Parkın en önemli simgelerinden biri olan konuşan dinazorların bakımını yaptırmak yerine yok eden Bülent Kerimoğlu ve yönetiminin, özellikle yaşlı ve engelliler için ücretsiz hizmet veren golf arabalarını hizmetten kaldırmış, akibeti hakkında da bilgi vermemişti. 

Yine parkın simgelerinden olan Pegasus atlarının bulunduğu havuzun da  pislik içinde olduğu görüldü. Parkın yüksek noktasında yer alan ve yürüyüş yolunun her tarafından görülecek biçimde konumlandırılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının bulunduğu alanın ise otlarla kaplı olduğu, yakında okunamayacak hale geldiği görüldü. 

TEMATİK BAHÇELER YOK OLMAK ÜZERE

2 Adet 11,50 metre ile Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine de ev sahipliği yapan parkta, çocuklar ve büyükler için hem eğlenmeyi hem de bilgi edinmeyi amaçlayan, kurulduğu dönemde 262 bin 500 civarı çeşit bulunduğu tematik bahçeler, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin gruplandığı 11 faklı bahçenin ise yok olmaya yüz tuttuğu görüldü. Çeşmelerin ise bozuk olmasından dolayı kapanmadığı farkedildi. 

İBB AYAMAMA DERESİ’Nİ YAŞAM VADİSİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR, BAKIRKÖY BELEDİYESİ BOTANİK PARKI YOK EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ayamama Deresi üzerinde sürdürdüğü ıslah çalışmaları sonrası dere etrafına kuracağı yaşam vadisi çalışmaları devam ederken, Bakırköy Belediyesi’nin 96 bin metrekarelik kendi yaşam vadisine sahip çıkmaması akıllarda soru işaretine neden oldu. 

BOTANİK PARK’TA CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK

Botanik Park’ta bulunan hayvanları beslemeye gelen hayvansever bir vatandaş, uzun zamandan beri parkın terk edildiğini, hayvanları beslemek için geldiği parkta güvenlik olmayışından dolayı kötü görüntülere maruz kaldığını, parka gelen kişilerin uygunsuz hareketlerini gördüğünü ve parkın uyuşturucu kullananların mekanı haline geldiğini söyleyerek, “Belediyeye ait bu parkta can ve mal güvenliği yok” dedi. 

SELVİ SARITAÇ / MAHMUT ERDİNÇ - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.