Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAKIRKÖY BELEDİYE ÇALIŞANLARI ÖFKELİ

  • İstanbul Gündemi
  • 26.10.2020 - 10:28

Bakırköy Belediye çalışanı işçi ve memurlar, son iki aydır yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, toplu sözleşmeden doğan haklarıyla birlikte aldıkları maaşın, Başkan Kerimoğlu’nun oturduğu evin kirasının dörtte biri kadar olmadığını söyleyerek, “Adaleti sağlamak isteyen, gelir dağılımından bahseden Başkan önce bunu düşünsün” dedi.

 

“EMEĞİN KARŞISINDA BİR BELEDİYE BAŞKANI”

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, esnafıyla, pazarcısıyla, halkıyla ve çalışanıyla sürekli kavgalı halde olmasının tek bir anlamı olduğunu belirtilen Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube üyesi memurlar, emeğin karşısında olan bir belediye başkanı ile karşı karşıya olduklarının altını çizerek, bu durumu tüm yurda teşhir edeceklerini söyledi. 

 

TİS hakları ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesiyle ilgili Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Üyesi memurların Cumhuriyet Meydanı’nda başlayarak, belediye binası önünde devam eden 10. eylemine, DİSK’e bağlı bazı işçilerde destek verdi.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun emekten yana tavır alarak masaya oturması halinde, el uzatmaya hazır olduklarını söyleyen memurlar adına konuşan Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, Başkan Kerimoğlu’na “Partinizin genel başkanını ve il başkanını neden dinlemiyorsunuz” diye sordu.

 

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun, “CHP’li belediyelerde asgari ücret 2 bin 500‘ün altına düşmeyecek” ifadelerini hatırlatan Adem Erdem, CHP’li Bakırköy Belediyesinde çalışan işçilerin bordrolarında da görünen yol ve yemek ücretini çıkardıklarında, emekçilerin maaşının 2500’ün altına düştüğünü bir kez daha ifade etti.

 

“SAYIN BAŞKAN, SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ?”

 

“Bakırköy Belediyesi’ni diğer Cumhuriyet Halk Partili belediyelerden ayıran nedir” diye soran Tüm Bel-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Adem Erdem, Başkan Kerimoğlu’na şöyle seslendi.

“Sayın Başkan, siz neyin peşindesiniz? Ne yapmak istiyorsunuz? Neden partinizin genel başkanı ve il başkanı ile çelişmektesiniz? Neden parti politikalarınızda çelişmektesiniz?”

 

Açıklamalarını sürdüren Erdem, Başkan Kerimoğlu’nun kademeli olarak önce tüm çalışanların TİS haklarını yok saydığını, sonrasında 400 işçiyi kısa çalışma ödeneğine mahkum ettiğini, bu kez hakları için mücadele eden işçi memur birlikteliğine gözdağı vermek için 2 işçinin iş akdine son verdiğini ve son olarak da ayın 15’inde ödenmesi gereken maaşları yatırmayarak gerginliğin tırmanmasına sebep olduğunu ifade ederek, “Peki siz kime ve neye hizmet etmektesiniz” diye sordu.

 

“SAYIN BAŞKAN, SİZ KENDİNİZE DE ÇELİŞİYORSUNUZ”

 

KESK olarak yaşananları anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Adem Erdem, sağlık çalışanlarını kısa çalışma ödeneğine mahkum eden Başkan Kerimoğlu ile sağlık çalışanlarına ‘Sağlık Anıtı’ yaptıran Kerimoğlu’nun da, pandemi nedeni ile eyleme katılanları iş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesi ile işten çıkaran Başkan Kerimoğlu ile kendi reklamı için yüzlerce işçiyi pandemide kapı kapı gezdiren Kerimoğlu’nun da aynı kişi olduğunu söyleyerek, Kerimoğlu’nun kendisi ile de çeliştiğini gördüklerini belirtti.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.