Dolar 32,5589
%0.06
Euro 34,9528
%0.36
Altın 2.423,090
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘Bahçelievler promosyon ve reklam belediyeciliği ile yönetiliyor’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.01.2022 - 19:37

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bölgede yayın yapan medya mensuplarıyla kahvaltılı organizasyonda bir araya gelen CHP İlçe Başkanı Özgür Çelik, Gençlik Kolu Başkanı Atakan Kaan Pozam ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ağırladığı gazeteciler adına, TEMA Vakfı aracılığı ile Ağrı Sabuncu Ormanı’na diktirttiği fidanların sertifikalarını hediye etti.

ÇELİK’TEN FLAŞ İDDİA!

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra, kamuoyu adına vazife yapan, denetleme özelliği bulunan ve demokrasilerin olmazsa olmazı dördüncü gücün basın olduğunu söyleyen Çelik, günümüz şartlarında gazetecilerin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını belirtti. Yerel ve genel siyasete dair değerlendirmelerde de bulunan Çelik, Bahçelievler Belediyesi’nin ‘Promosyon ve reklam belediyeciliği’ ile yönetildiğini iddia etti.

KATLEDİLEN GAZETECİLERİ DE ANDI

Sohbet havasında geçen buluşmada, gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna vurgu yapan Çelik, yasama yürütme ve yargının ardından en önemli gücün basın olduğunu ancak şimdilerde gerek ekonomik, gerekse iktidarın baskısı nedeniyle gazeteciliğin tarafsız şekilde yapılamadığını söyledi. Zorlu şartlar altında görevini yapan ve kamuoyunu bilgilendiren özellikle yerel basın mensuplarına teşekkür eden Çelik, Ocak ayında Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Onat Kutlar, Metin Göktepe ve Hrant Dink nezdinde katledilen gazetecileri de andı.

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Yerel ve genel siyasetle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm yurttaşların kendini özgür ve eşit hissedeceği bir Türkiye arzusunda olduklarını belirterek, özgürlük için öncelikle ülkemizde demokrasinin zenginleşmesi, sahip çıkılması ve her alanda fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğine inandığını söyledi.

“TÜRKİYE’DE KİMLİK SİYASETİ YAPILIYOR”

Türkiye’de fırsat eşitliğinin sağlanması için de iç ve dış politikaları ile barışık bir ülke haline gelinmesi gerektiğini vurgulayan Özgür Çelik, ülkeyi yöneten siyasi iktidarın etnik köken üzerinden bir siyaset yürüterek “Kimlik Siyaseti” yaptığını iddia etti. Siyasetin öncelikle ekonomi üzerine kurulması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Çelik, devleti yönetenlerin de, siyaset yapanların da toplumsal refaha ve yaşayış biçimine göre politikalar üretmesi gerektiğini belirtti.

“HALA LAZ MISIN, KÜRT MÜSÜN MUHABBETİ YAPIYORUZ”

Ülkemiz gündeminde son günlerde yaşanan sel felaketleri, suyun kirlenmesi, iklim krizi, Marmara Denizi’nde oluşan müsilaj gibi konuların olması gerekirken, sohbetlerin dahi hala ‘Laz mısın, Kürt müsün, Alevi misin, Deist misin?” şeklinde ilerlediğini ve aslında konunun sosyolojik anlamda bir yıpranma olduğunu ifade eden Başkan Çelik, gazetecilerin sorusu üzerine ilçe yönetimine ilişkin düşüncelerini de paylaştı.

“ARADAN GEÇEN 3 YILIN SONUNDA, SÖYLEDİKLERİMİZİN ANLAŞILMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Bahçelievler halkının Belediye Başkanı Hakan Bahadır’a yönetme, kedilerine de muhalefet etme yetkisi verdiğini, ne kadar iyi muhalefet edilirse ilçelerinin o kadar iyi yönetileceğine ve yönetim politikalarının da o şekilde belirlenerek ittirici kuvvet olacağına inandıklarını ve bu düşüncelerini Başkan Bahadır’la da paylaştıklarını belirten Özgür Çelik, “Ne yazık ki aradan geçen 3 yılın sonunda, söylediklerimizin anlaşılmadığını görüyoruz” diyerek, ilçelerinin doğru yönetilmediğini söyledi.

“BAHÇELİEVLER DOĞRU YÖNETİLMİYOR”

“Bahçelievlerin ne yazık ki doğru yönetilmediğini görüyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi.

“Altını çizerek söylüyorum Bahçelievlerde promosyon belediyeciliği yapılıyor. Örneğin, içemizdeki tüm kuaför ve berberlerin kapısında, ‘Burası Bahçelievler Belediyesi tarafından dezenfekte edilmektedir’ yazısı yazar. Gidin sorun sadece 1 kere dezenfekte edilmiştir.

Bunun dışında minibüslerin koltuk giydirmelerinde dahi şahıs ismi reklamları var. Her esnafın duvarında bir saat ve aynı şahsın ismi var. Bahçelievler’de neredeyse girdiğiniz tüm kurumların içerisinde, ilçeyi yöneten kişinin isminin yazılı olduğu bir şey mutlak var. Süreç bir kişinin reklamını yapmak sureti ile yönetilmez. Somut örneklerimiz var ve yakın tarihte bunları kamuoyu ile paylaşacağız.

Bahçelievler halkına yapılan ciddi bir kötülüktür. Bahçelievler Belediyesi ne yazık ki çok agrasif bir şekilde yönetiliyor. Siyaset agresiflikle yönetilmez. Bahçelievler’de esnafın kapısının önüne beton bloklar konuldu, ötesi var mı?

Siyaset kurumu toplumu dinleyerek, anlayarak ve uzlaşı içinde çalışmalıdır. Ne yazık ki Bahçelievler de süreç ‘Ben yapım oldu’ mantığı ile ilerliyor.”

“HEM BAHÇELİEVLER’İ, HEM DE TÜRKİYE’Yİ DE YÖNETMEYE TALİBİZ VE HAZIRIZ”

Bahçelievler Belediyesi’ni yönetme vizyonlarını da açıklayan Başkan Özgür Çelik, katılımcı bir yönetim anlayışı ile şeffaf, insanı merkeze alan ve her bölgesine eşit hizmet vererek fırsat eşitliği sağlayan bir belediyecilik anlayışı ile Bahçelievleri de, Türkiye’yi de yönetmeye talip olduklarını, teknik kadrolarının da fazlasıyla olduğunu söyledi.

“TÜM DİKKAT CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ”

İlçe Başkanı olarak öncelikli görevinin genel merkez politikalarını anlatmak, ikinci görevinin ise İBB’nin hizmet ve politikalarını anlatmak olduğunu vurgulayan Özgür Çelik, üçüncü görevinin muhalefette oldukları Bahçelievler Belediyesi’nin eksik yaptığı konularda eleştirilerde ve çözüm önerilerinde bulunmak, dördüncü görevinin ise üye sayısını arttırarak partisinin topluma daha fazla ulaşması için tüm ilçe yönetimi ve üyeleri ile birlikte çalışmak olduğunu belirterek, şu anda tüm dikkatlerinin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yeniden parlementer sisteme geçmesi için Millet İttifakı adayının kazanması için çalışmaktan başka bir şey düşünmediklerini belirten Özgür Çelik, Bahçelievler’de Millet İttifakı’nın kim olacağına halkın karar vereceğini söyledi.

Geleneksel usullerle aday belirlemenin günümüz Türkiyesi’nde karşılığı olmadığının altını çizen CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Bahçelievler halkının ‘Belediye başkanı kadın mı, yoksa erkek mi olmalı? Genç mi, orta yaşlı mı, yoksa tecrübeli mi olmalı? Eğitim durumu ne olmalı? Mesleği ne olmalı?” gibi sorulara vereceği cevaplara göre önce aday profilinin, sonrasında da adayın belirleneceğini söyledi.

Yakın tarihte Bahçelievler Belediyesi’nin, yaptıklarını, yapmadıklarını ve yapmaya çalıştıklarını somut örneklerle birlikte yapacakları basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuracaklarını söyleyen Başkan Özgür Çelik, davetlerine katılan tüm gazetecilere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.