Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bağcılar’da engelliler, tiyatro oyununda buluştu

  • İstanbul Gündemi
  • 03.12.2021 - 17:02

Kovid-19 salgını ile ulusal mücadeleye destek vermeyi amaçlayan oyunu izleyen engelliler hem eğlendi hem de bilgi sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bu yıl farklı etkinliklerle kutluyor. Panel, defile ve spor turnuvalarının ardından bugün de tiyatro gösterisi düzenlendi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen “Sağlığım TE-MA-M” isimli tiyatro oyunun galasına görme engelli AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da katıldı.

ÇAĞIRICI: ‘‘ENGELLİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIN LİDERLİĞİNİ YAPIYOR’’

Engelsiz bir dünya dileğinde bulunan Başkan Çağırıcı, “İnşallah kimsenin kimseye engelli demediği tüm engellerin aşıldığı bir dünya herkese nasip olur. Engelleri biz kaldırmış olsaydık onlara engelli demezdik. Burada hizmet sunanları da tebrik ediyorum. Emeklerine sağlık” dedi. Ayva ise duygularını, “Bağcılar Belediyemiz ve değerli başkanımız Lokman Çağırıcı bey engellilerle ilgili yapılan çalışmaların liderliğini yapıyor. Engellilerin sanatçı, yazar, sporcu olabilecekleri fikri yoktu bunların hepsi Bağcılar Belediyesi tarafından ortaya kondu. Belediyenin destekleriyle hayata geçirildi” şeklinde dile getirdi.

TEMİZLİK, MASKE VE MESAFENİN ÖNEMİ ANLATILDI

Konuşmalardan sonra ise lansmanı yapılan “Sağlığım TE-MA-M” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Kovid 19 salgını ile ulusal mücadeleye destek vermeyi amaçlayan oyunda temizlik, maske, mesafenin önemi çocuklara anlatılıyor. Funda Cansever’in refakatindeki Senem Sönmezarslan’ın yazdığı tiyatro oyununda engelli ve engelsiz oyuncular rol alıyor. Böylece çocuklar, engelli bireylerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu daha iyi kavramış oluyorlar.

Göksenin Aktaş / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.