Dolar 32,5972
%0.26
Euro 34,7538
%0.26
Altın 2.420,130
%-0.52
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAĞCILAR KİRAZLI’DAKİ RİSKLİ YAPI KABUSU SON BULUYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 23.01.2021 - 13:29

“Yerinde dönüşüm modeli”yle yeniden inşa edilecek sitede ikamet eden hak sahipleri, KİPTAŞ ile sözleşme imzalamaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında başladı.

KİPTAŞ ile görüşmelerde etkin rol oynayan site sakini Hatice Döğer ile bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul’a örnek bir iş yapma hedefinde olduklarını vurguladı. İmamoğlu, “Türkiye’ye de anlatacağız bu modeli örnek olarak. Bir; yerinde dönüşüyoruz. İki; güzel ailelerimizin istediği gibi yuvalar olacak. Üç; sağlam olacak. Dördüncüsü; hızlı olacak. Ve bir de KİPTAŞ olarak bizim güvencemizde olacak. İnşallah, her şey güzel olacak” dedi.

2017 yılında riskli bölge ilan edilen, Bağcılar Kirazlı Mahallesi’ndeki 7 blok, 190 konuttan oluşan “As Fatih Kent Sitesi” sakinlerinin deprem kabusu son buluyor. Riskli bölge statüsündeki site, yakın zamanda yaşanan depremlerle bir kez daha gündeme gelirken, yaklaşık dört yıldır aynı sorunu yaşayan site sakinleri, İBB iştiraki KİPTAŞ ile birlikte yürüttükleri çalışmalarda ortak bir masada bir araya geldi. 31 Ocak 2020’de 3’te 2 çoğunluğu sağlayan site sakinleri, KİPTAŞ’ın kentsel dönüşüm kapsamında kendilerine sunduğu, “Örnek Yerinde Dönüşüm Modeli”nde karar kıldı.

DAİRE SEÇİMLERİ OCAK 2021’DE TAMAMLANDI

KİPTAŞ, Şubat 2020’de, taslak proje ve ön fizibilite çalışmalarını tamamlayarak, site sakinlerini temsil eden heyeti bilgilendirdi. Şubat 2020 itibariyle hızlanan görüşmelere ve çalışmalara, 2020 Mart’ında pandemi nedeniyle 3 aylık bir ara verildi. 19 Haziran 2020’de yeniden başlayan çalışmalarla birlikte, “avan mimari proje” ve proje görselleri hazırlatıldı. Siteyi temsil eden heyet, KİPTAŞ’tan ilk sunumu Eylül 2020’de aldı. Sitede ikamet eden 190 bağımsız birimden 170’i, konutlarının kentsel dönüşümün KİPTAŞ tarafından yapılması için, kuruma, 22 Eylül 2020’de muvafakatname (izin belgesi) verdi. KİPTAŞ, hak sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda projeyi revize etti. Revizeler sonunda daire seçimleri, Ocak 2021 itibarıyla tamamlandı.

AKIN VE İMAMOĞLU TANIKLIK YAPTI, KURT İLE DÖĞER SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

KİPTAŞ, hak sahipleri ile sözleşme yapmaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıklığında başladı. İlk sözleşme, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile site sakinlerini temsil eden heyet arasındaki görüşmelerde etkin rol oynayan Hatice Döğer arasında imzalandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.