Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BAĞCILAR BELEDİYESİ’NDEN YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLERE MORAL HEDİYESİ

  • İstanbul Gündemi
  • 25.06.2020 - 16:04

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir gün kala adaylar için Bağcılar Belediyesi tarafından özel bir program yapıldı. Öncelikle Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi’nde aylardır ders çalışan gençler için çikolata ve kolonyadan oluşan bir hediye paketi oluşturuldu.

BAŞKAN ÇAĞIRICI: ‘‘KÜÇÜK BİR SÜRPRİZ YAPTIK’’

Üzerinde Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın “YKS’ye girecek öğrencilere başarılar dilerim” notu bulunan paketler, öğrencilere dağıtıldı. Kendilerine ikram edilen hediyeyle çok mutlu olduklarını söyleyen gençler, desteklerinden dolayı Başkan Çağırıcı’ya teşekkür etti. Öğrencilere sınav için motivasyon depolamayı amaçladıklarını söyleyen Çağırıcı, “Geleceğimiz olan gençlerin başarılı olmaları ve güzel yarınları inşa etmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. YKS sınavı öncesi öğrencilerimize küçük bir sürpriz yaparak, her zaman onların yanlarında olduğumuzu hatırlatmak istedik. Onlar ellerinden geleni yaptılar ve sınava güzelce hazırlandılar. Biz onların başarılı olacaklarına inanıyoruz ve güveniyoruz. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi.

CANLI YAYINDA TAVSİYELER

Öte yandan Gençlik Merkezi’nde YKS’ye girecek öğrenciler için internet üzerinden canlı yayın düzenlendi. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleşen programda Eğitim ve Tercih Danışmanı Mehmet Niyazi Şahin, “Uyku düzeni”, “Beslenme düzeni”, “Velilerin üzerlerine düşen sorumluluklar, “Sınav esnasında yaşanacak kaygılara önlemler” konularında açıklamalar yaptı. Salgın süreci boyunca evde kalarak ders çalışan öğrencilerin sınav öncesi artan kaygılarını yenmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, hem sınav anında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı hem de tavsiyelerde bulundu.

Şahin, özellikle sosyal medyadan ulaşılan bilgilerin öğrencilerin ve velilerin daha fazla kaygı ve stres yaşamalarına sebep olduğunu; sınava kadar söylenti, paylaşım, konuşma gibi içeriklerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.