Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AZERBAYCANLI PROF. DR. EBULFEZ SÜLEYMANLI’DAN AÇIKLAMALAR

  • İstanbul Gündemi
  • 05.10.2020 - 09:52

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki cephe savaşında Türkiye’den sağlanan kamuoyu desteğinin Azerbaycan’da özgüven artışı sağladığını belirten Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Bu kamuoyu desteği, vatan topraklarının kurtarılması için çok önemli manevi destek oluşturmaktadır, Türkiye’ye minnettarız” dedi.

 

 ‘AZERBAYCAN MEŞRU MÜDAFAA HAKKINI KULLANIYOR”

 

Ermenistan’ın 1990’lı yıllardan bu yana dış güçlerin doğrudan yardımıyla Azerbaycan’ın Karabağ ve yedi başka bölgesini işgal ederek bilinçli ve sistematik etnik temizlik ve eşine zor rastlanan vahşet ve soykırım faaliyeti yürütmeye başladığını belirten Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Bu tarihten sonra fiilen Azerbaycan Türk topraklarının yüzde 20’si Ermeni güçlerinin eline geçmiştir. Resmi rakamlara göre 1 milyondan fazla sivil Azerbaycan Türkü yuvasından ve tarihi vatanından edilmiştir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Ermenistan yönetiminin işgalci olduğunu tasdik eden dört kararına rağmen işgal devleti uluslararası hukuki bağlayıcılığı olduğu halde uymadığı gibi son 27 yıl işgal döneminde sürekli olarak Azerbaycan sınırında Türk topraklarına pervasızca ateş açarak tacizde bulunmuş, birtakım güçlerden destek alarak Azerbaycan’ın sivil yerleşim bölgelerine saldırmaya başlamıştır. 27 Eylül 2020 tarihi sabah saatlerinde yine böyle bir saldırı sonrasında uluslararası hukuka uygun olarak meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan devleti istikrarlı ve akılcı bir askeri harekat yürütmektedir” dedi.

 

TÜRKİYE’DEN KARDEŞ AZERBAYCAN’A MANEVİ DESTEK

 

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, aradan geçen iki günlük süre zarfında  Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk kamuoyunun her konuda olduğu gibi Azerbaycan‘ın işgal edilmiş toprakları ve Karabağ meselesinde de kardeş Azerbaycan‘ın yanında olduğunun vurgulandığına dikkat çekti. Bu süreçte Türkiye’den Azerbaycan’a Karabağ ve işgal altında olan diğer bölgelerinin kurtarılması yönünde kayıtsız şartsız çok büyük bir destek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, şunları söyledi: “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm üst düzey yetkilileri tarafından “Azerbaycan bu sorunların çözümü konusunda nasıl arzu ederse biz de o şekilde Azerbaycan‘ın yanında olmaya hazırız”  şeklinde açıklamalar  yapılmıştır.  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin resmi hesabından, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin uluslararası kamuoyunun bir numaralı gündem maddesi olan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışma hakkında ortak bildiri yayımlanmış, Ermenistan’ın bölgedeki barışın önündeki en büyük engel olduğu vurgulanarak uluslararası kamuoyunun sorunun çözümü noktasında adım atması ve işgalci Ermenistan’ın verdiği zararlardan ötürü Azerbaycan’a destek vermesi gerektiği kaydedilmiştir.'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.