Dolar 32,5825
%0.33
Euro 34,7889
%0.16
Altın 2.509,460
%1.01
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ataköy’de okul bahçesindeki inşaata tepki!

  • İstanbul Gündemi
  • 30.09.2021 - 16:07

Türkiye‘de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden biri olan Ataköy Mahallesi’nde birçok alan varken, 1050 lise öğrencinin olduğu okulun bahçesine yapılması planlanan kreş kararının yanlış olduğu savunuldu.

İnşaat maliyetinin ‘bağışçı’ tarafından karşılanacağı söylenen kreşin, yaklaşık 50 yıllık mazisi olan Ataköy Anadolu Lisesi’nin bahçesine yapılması tepkiye neden oldu.

SOSYAL UYUM AÇISINDAN DA DOĞRU DEĞİL

Pandemi nedeniyle yaklaşık iki yıldır okula gidemeyen lise öğrencilerinin spor alanına yapılması planlanan kreş inşaatının, sosyal uyum açısından da doğru olmadığını belirten veliler, teneffüs arasında bahçeye çıkan öğrencilerin inşaat demirleri ve molozları ile karşı karşıya kalacağını söyledi.

1050 kapasiteli okulun bahçesine yapılan inşaatla ilgili yaşanacak olası bir tehlike karşısında endişelerini de dile getiren veliler, “Çocuklarımızın başına bir şey gelse okul sorumlu olacak. Çocuklarımız teneffüse çıkıyorlar, inşaattan ‘başlarına bir şey düşer mi?’ kaygısı ile yaşayacağız” dedi.

Öğrencilerinin derste olduğu müddetçe de, inşaat sesleriyle muhatap olacağını ve bununda derslerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirten veliler, “Okulumuzun bahçesine, hele hele öğrencilerin spor alanına kreş yapma kararı neye istinaden alındı” diyerek, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Türkiye‘de uygulanmış ilk uydu kent projelerinden biri olan Ataköy Mahallesi’nde kreş yapılacak çok sayıda alan olduğunu söyleyen veliler, okul bahçesine yapılan inşaatın kreş olup olmayacağından da endişeli olduklarını belirtti.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.