Dolar 32,4672
%0.46
Euro 35,0825
%0.05
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ata sporu Kağıthane’de yaşatılıyor

  • İstanbul Gündemi
  • 16.05.2022 - 11:55

Düzenlenen şölene; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Abdullah Güler ve Ahmet Hamdi Çamlı, önceki dönem AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk ile MHP Kağıthane İlçe Başkanı Şafak Taşdemir ve binlerce vatandaş katıldı.

26. kez İstanbullularla buluştu

Türk kültüründe önemli bir yeri olan Cirit Sporu, Kağıthane Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen bir şölenle sporseverlerle buluştu. 4 takımlı 40 ciritçi ile gerçekleştirilen şölende Sivas, Erzurum, İstanbul ve Uşak’tan gelen ciritçiler, izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Kağıthane Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş ata sporu cirit oyunlarını bu yıl da 26. kez İstanbullularla buluşturdu.

“250 yıldır Sadabad Çayırı’nda oynanıyor”

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Öncelikle heyecanlıyız, Covid-19 dönemini atlatıyoruz, sona geldik. İki yıl boyunca etkinliği yapamadık. Kağıthane’de Sadabat’tayız, tarihi alandayız. Osmanlı’dan bu yana ata sporumuz, 250 yıldır Sadabad Çayırı’nda oynanıyor. Kağıthane Belediyesi olarak da bu yıl 26’ncısını düzenliyoruz. Burada da Erzurum’dan, Sivas’tan, Uşak’tan ve İstanbullu takımlarımız var. Alanda, tozun dumana katıldığını görüyoruz. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Yaklaşık 10 bine yakın izleyicimiz burada. Tüm İstanbullular, Kağıthaneliler burada. İyi seyirler diliyorum. Sadabad günleri çerçevesinde önümüzdeki hafta da yağlı güreş etkinliklerimiz var. Geleneksel okçuluk yarışmalarımız var. 19 Mayıs’ta da gençlerimizler beraber olacağız” ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.