Dolar 32,4960
%-0.14
Euro 34,9480
%0.34
Altın 2.427,630
%0.18
Bist-100 9.795,00
%0.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AŞK ROTALARI

  • İstanbul Gündemi
  • 14.02.2021 - 16:50

Peki, söz konusu ‘Aşk’ olunca aklımıza hangi şehirler gelir? Bu hafta sizin için, bir değil birden çok rota belirledik. Arkanıza yaslanın, kemerlerinizi bağlayın ve aşk rotalarına uçmaya hazırlanın.

Dünyada, birçok şehir var ki romantik atmosferinde büyülenmemek elde değildir ‘Âşıklar Şehri’ olarak bilinen Paris bunların içinde en bilinen ve dikkat çekici olanı ama bu benzer birçok şehir bulmak mümkün, biz sizin için bu şehirlerden bir ‘Gül Demeti’ sunacağız.

Roma: Âşıkların koruyucusu Aziz Valentinin yaşadığı şehir aynı zamanda ‘Romantizm’ kelimesine adını vermiştir. Tarih ve aşkı iliklerinize kadar hissedeceğiniz şehirde her yere yürüme mesafesi ya da bir otobüs uzaklıkla ulaşmanız mümkün. Roma imparatorluğu döneminden kalma birçok eseri sizi tarihi bir yolculuğa çıkarırken, ‘Aşk çeşmesi’ romantizmin doruklarında gezinmenizi sağlayacaktır.

Londra: En azından Paris kadar, romantizm ve aşka yakışan bir şehir. Lüks caddeleri, sosyetik barları ve nefes kesici manzarasıyla muhteşem bir aşk tatili geçirmenize olanak sunan harika bir şehir. Gün batımında bir tekne turu ve gece kentin ışıklarını izlemek size unutulmaz anlar yaşatacaktır.

Venedik: Romantizm denilince ilk akla gelen şehirlerin başında Venedik gelir şüphesiz. Şehre adımınızı atar atmaz bu atmosferle karşılaşırsınız, aşk sizi hiç bırakmaz bu güzel şehirde. Kanallarında gondolla gezmek, yerel lezzetlerini tatmak ve bu büyülü şehrin her bir zerresini doyasıya yaşamak burada yapılacak aktivitelerden sadece bir kaç tanesidir. Mutlaka görülmesi gereken bir rotadır Venedik.

Prag: Sizi adeta aşka davet eden bir şehirdir Prag. Caddeleri, sokakları yer bir yanı aşk kokar. Kenti yürüyerek rahatlıkla dolaşabilirsiniz.

Prag’da olduğunuz her an kendinizi tarih ve aşkla iç içe sarmalanmış hissedersiniz.

Yol kenarına sıralanmış, birbirinden güzel kahveleri olan kafelerde kahve molası vermek ve ‘Charles Köprüsü ’ üzerinde dolaşmak büyülü bir an yaşatır. Barok mimarisine hayran kalırsınız, birer inci tanesi gibi süslenmiş barok evleriyle bezeli  ‘Vlatava Nehri’ ve masal diyarından kopup gelmiş ‘Prag Şatosu’ ile bu şehir tekrar âşık olunması gereken nadir yerlerdendir.

New York: Büyük ve aceleci, kıpır kıpır ve hiç uyumayan efsane şehir New York. Kuşkusuz ki, kendine âşık eden ve hayran bırakan bir şehir. Gündüz alışveriş çılgınlığa kapılıp, gece kentin ışıklarının büyüsüyle kendini başka bir âlemin içinde hisseder insan. Bu çılgın şehirde, âşıklar için birçok aktivite bulmak mümkün. Ölmeden görülmesi gereken, görülmeden ölünmemesi gereken bir yer New York.

Ve ‘Sonsuz Aşk’ denince akla ilk gelen şehir Paris, moda, alışveriş, Eyfel kulesi ve tabi ki ilk ve sonsuz aşk. Buram buram aşk kokuyor bu şehir. Tutku ve romantizm şehrin her yerinde. Bulvarları, kafeleri, caddeleriyle gelmiş geçmiş en güzel aşk şehirlerinden. Picasso, Montmarte, Oscar Wilde ve daha nice önemli isimin burada yaşamasına şaşırmamak gerekir.

Umuyorum ki, kalbinizdeki en güzel aşk, en güzel sevgi olsun. Rotanız hep sevgi, pusulanız aşk olsun. İyi haftalar dilerim.

Zeynep Çay - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.