Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ASANA TEKNİĞİ İLE DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM

  • İstanbul Gündemi
  • 15.02.2021 - 12:53

“Sağlığa zaman ayırmayan hastalığa zaman ayıracaktır.” diyen Manaf, Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşların aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulanmasının bütünsel sağlığa önemli faydaları olduğunu belirterek şöyle devam etti:

‘VÜCUTTAKİ PEK ÇOK FONKSİYONU OLUMLU ETKİLİYOR’

“Ekahasta Ekapada Purvottasana olarak adlandırılan bu asana tekniği ile vücuttaki Güneş ve Ay enerjileri dengelenmektedir. Bu duruş, ayak ve el bilekleri, kirişleri, kalça, uyluk, sırt, bel, karın, kol, omuz ve göğüs kaslarını güçlendirmektedir. Sinir, sindirim, solunum ve endokrin sistemleri olumlu bir şekilde etkilenmektedir. Hormonal salgılar düzene girmektedir. Duruş, jinekolojik rahatsızlıklara ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Omuz eklemlerinin faaliyeti gelişmekte, göğüs genişlemekte, omurga ve omurlar canlanmaktadır.”

AKİF MANAF, UYGULAMA AŞAMALARINI ANLATTI:

Duruşun uygulama aşamalarını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, şu şekilde aktardı: “Yere oturun. Bacakları öne uzatın, avuçları yanlarda yere koyun. Nefes alırken parmaklar geriye bakacak şekilde ellerinizi arkanızda yere koyun. Nefes verirken ellerinizi yere bastırarak kalçalarınızı, bedeniniz düz bir çizgi haline gelene kadar kaldırın. Yüzünüz yukarı doğru bakmalıdır. Nefes alırken sol kolunuzu avuç içi yukarıya bakacak şekilde kaldırın, nefesi verirken sağ bacağı kaldırın ve ayağı sol dizin üzerine yerleştirin. Her nefes alışta enerjiyi avuçlardan içinize çekin.

‘FİZİKSEL SİSTEMİ TÜMÜYLE GENÇLEŞTİRMEKTEDİR’

Asana’yı ve faydalarını da anlatan Manaf, ‘Spesifik beden pozisyonları olan “Asana”lar, yoga duruşlarıdır.’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlığın ilk dilinde “Asana” duruş veya pozisyon anlamına gelir. Yoga duruşlarının düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirmektedir. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.

‘ZİHİNSEL FONKSİYONLARIN SAĞLIĞI GÜÇLENMEKTEDİR’

Asanaların başlıca etkilediği sistemler, endokrin ve sinir sistemleridir. Organizmadaki bütün sistemler bağlantılı olduğu için bu iki sistem etkilendiğinde, olumlu etkiler vücudun başka bölgelerine de yansımakta; tüm bedensel ve zihinsel fonksiyonların sağlığı güçlenmektedir.

‘DÜZENLİ UYGULAMAK; SAĞLIK, GÜÇ, DAYANIKLILIK VERİYOR’

Orijinal yoga metinlerinde yeryüzünde 8.400.000 “Asana”nın mevcut olduğu belirtiliyor. Yoga duruşlarının düzenli uygulanması sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, denge ve mutluluk vermektedir.” dedi.

Bu konuda daha fazla detaylı bilgi için Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf’ın “Yoga - Asana Vücut Çalıştırma Sanatı” kitabından edinilebilirsiniz.

İletişim: www.internationalyogafederation.com.tr

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.