Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ARNAVUTKÖY BELEDİYE MECLİSİ 2021’İN İLK TOPLANTISINA GERGİN BAŞLADI

  • İstanbul Gündemi
  • 04.01.2021 - 17:18

Arnavutköy Belediye Meclisi 2021 yılının ilk oturumu, parti gruplarının atışmasıyla başladı. İlk Söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Nurettin Genç, “Seçimlerde ve açılışlarda sırf gösteriş yapmak için bir iki tane kapalı bayanı alıp poz vermekle olmuyor. Hakikaten Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bu görüntü vitrin mankenliğinden öteye geçmediğine hepimiz şahidiz. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmek istiyorum, 2013 yılına kadar başörtüsüne karşı çıkan bir zümre bugün başörtüsüyle yan yana bunun için Cumhurbaşkanına ne kadar teşekkür etsek azdır”

“BAŞÖRTÜLÜ AK PARTİLİ KADINLAR DA MI VİTRİN MANKENİ?”

Ak Parti Meclis Üyesi Nurettin Genç’e cevap vermek için söz alan CHP Meclis Üyesi Hikmet Altunkalem, konuşmasına yeni yıl temennileri ile başladı. Ardından Nurettin Genç’e cevaben şunları söyledi; “Partimize yönelik yapılan eleştiri haksız bir eleştiridir. Malumunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde Parti Meclisinin bir üyesi olan Sevgi Kılıç’ın meclis üyesi olarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında zaman zaman yer alması çok doğal bir durumdur. Sırf başörtülü bir bayanın genel başkanımızın yanında yer aldı diye eleştirip bundan rahatsızlık duyulması talihsiz bir bakıştır.  Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nın bunu vitrin mankeni olarak değerlendirmesi aslında Ak Parti içerisinde ki türbanlı kadın Milletvekilleri ve Meclis Üyeleri’nin de şu soruyu sormaları gerekiyor; peki Ak Parti içerisinde başörtülü kadınlar da siyaset yapıyorsa o zaman onlarda mı vitrin mankenidir? Ak Parti içinde başı açık Milletvekilleri olduğu kadar başı kapalı Milletvekilleri de var. Bu olayın özellikle Türkiye’nin ekonomik açıdan kriz yaşadığı bir döneminde böyle bir olayı gündeme getirmek, bizce politikayı saptırmaktan başka bir şey değil” dedi.

“BARETSİZ BAYAN NEDEN ÇIKIP AÇIKLAMA YAPMADI?”

Ardından Söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Zekeriya Koç, Hikmet Altunkalem’e cevap vermek için söz aldı. Koç; “Bu hadiseyi gündeme getiren sayın Cumhurbaşkanımız değil Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Fikri Sağlar’ın bir TV programında başörtülü hakimin adil karar vermemesiyle alakalı bir konudan çıktığını belirtmek isterim. Tabi gönül isterdi ki bu hanımefendi genel başkanın yanında bir dizi programlara katılabilir ama açıkçası baktım 15-16 dakika boyunca herkesin baretli olduğu bir platformda hanımefendinin baretsiz olması ve başörtüsünü kamuoyuna gösterecek şekilde poz vermesi benim algıladığım Cumhurbaşkanının benzetmesi gibi olur. Ancak ne var ki böyle bir durumda daha cumhurbaşkanı ve parti içinden açıklama yapılmadan önce o bayanın çıkıp “bu çağda bu zamanda böyle bir şey olabilir mi” diye konuşmasını beklerdim” diye konuştu.

“BU YARAYI TEKRAR KAŞIMANIN BİR ANLAMI YOK”

Başörtüye dair son Noktayı Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Ayhan Örs koydu. “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Fikri Sağlar’ın yersiz bir cümle ettiğini açıklamasının bizi bağlamadığını geçmişte partinin Milletvekilliği yapmış herkesin canı istediğinde çıkıp konuşmalarını partiye mal edilmesi doğru değildir açıklamasını zaten yaptı. Ayrıca illa ki geçmişte yapılan açıklamalara takılacak olursak burada o kadar çok şey söyleriz ki mesela partiniz de bir dönem Milletvekilliği yapmış FETÖ ile alakalı pazarlık yamak, adam tutmak vs. bunlara girmeyelim genel başkan Fikri Sağlar’ın açıklamasını reddetmiş mi etmiş, bunlara bakalım. Başörtüsü meselesi bu ülkede bir daha konuşulmamak üzere kapanmıştır. Bu yarayı tekrar kaşımanın bir anlamı yok” diyerek konuşmasını bitirdi.

TUĞÇE HUY - İSTANBUL GÜNDEMİ

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.