Dolar 32,5263
%-0.06
Euro 34,7959
%-0.2
Altın 2.432,990
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Arife Yıldırım; 'Gücünüze, gücümüze inanın!'

  • İstanbul Gündemi
  • 26.09.2021 - 23:08

Feshane Açık Otopark’ında maske, mesafe ve temizlik kurallarının uygulandığı kongreye; DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, Eyüpsultan İlçe Başkanı Arife Yıldırım, DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Ali Güven, Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, Kırklareli İl Başkanı Engin Turan,  CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğran Sarıtaş, CHP Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ahmet Seyit Gün, Saadet Partisi İlçe Başkanı Emre Ustaosmanoğlu, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Engin Özacar, Atatürkçü Düşünce Derneği Temsilcisi Yıldıray Eser, Eyüpsultan Sivaslılar Derneği, Çağdaş Erzurumlular Derneği ve çok sayıda delege katıldı.

‘EYÜPSULTAN’I HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRMEK EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZDUR’

Kongrede delegelere seslenen Eyüpsultan İlçe Başkanı Arife Yıldırım, göreve başladığı ilk yıllarından itibaren parti politikalarını halka aktardığını ve halkı dinlediğini aktararak, kentsel ve sosyal sorunları birlikte değerlendirdiklerini söyledi. Yıldırım; “Göç, genç işsizlik, tapu sorunu, gecekondu sorunu, altyapı sorunu ve İstanbul’un genelinde hakim olan diğer sorunlar ilçemizin de gerçekleridir. Eyüpsultan’ı hak ettiği konuma getirmek ise en büyük sorumluluğumuzdur. Aslen halka hizmet etmek için bir araç olan ama günümüzde adeta bir kesimin ayrıcalık ve rant kapısı haline dönüşmüş olan siyaset alanında artık yeniden yapılanma ve arınma süreci şart olmuştur. Biz temiz siyaset için temiz insanlarla, iyi insanlarla yola çıktık. Ve Allah’ın izniyle yolumuza dosdoğru yürüyeceğiz” dedi.

‘EYÜPSULTAN’DAN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE SESLENİYORUM!’

Konuşmasının devamında ülkemizde 1930 yılından yapılan çalışmalarla birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğinden ayrıca bahseden Yıldırım; “8 Aralık 1934’de ise Anayasa ve seçim kanununda yapılan yasa değişikliği ile bu haklar resmen tanınmıştır. O günden bu güne toplumumuzda pek çok kadın her alanda örnek olmuş ve önderlik etmiştir. Bizi bu günlere taşıyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aydın insanlara ve cesur kadınlara selam olsun. Şimdi buradan, Eyüpsutan’dan tüm hemşehrilerimize sesleniyorum! Gücünüze, gücümüze inanın. Eşitlik için temiz toplum ve aydınlık yarınlar için adil ve kutlu bir Türkiye için gelin hep birlikte çalışalım. Gelin dürüstlüğün samimiyetin temiz neferleri olalım. Gelin Eyüpsultan’ı yeniden turizmin, sanatın, üretimin ve ticaretin merkezi yapalım. Gelin Eyüpsultan’ı hak ettiği konuma hep birlikte getirelim” diye konuştu.

İlçe Başkanı Arife yıldırım’dan sonra İstanbul İl Başkanı Erhan Erol ise konuşmasında, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek Genel Başkan Ali Babacan’a ve delegelere katılımları için teşekkür etti. Erhan Erol’dan sonra DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Eyüpsultan 1. Olağan kongresinde bir konuşma gerçekleştirerek ülke gündemine dair meselelere eğildi.

‘ÜLKEMİZİ SİZİN ZİHNİYETİNİZE BIRAKACAK GÖZ YOK BİZDE’

“Kürt meselesi var mı, yok mu diye papatya falı açmaya gerek yok” diyen Ali Babacan, Kürt meselesinin olup olmadığını merak edenlerin bu soruyu ülkede yaşayan Kürtlere sorulması gerektiğinin altını çizerek şu konulara değindi; “Krizlerin ortağı Bahçeli ikide bir bu lafı ediyor. Şöyle bir çıksın Şemdinli’de, Bağlar’da dolaşsın, Cizre’nin çarşısında yürüsün. Ondan sonra Ankara’ya gelip ‘Böyle bir sorun yoktur!’ diye tekrar etsin de göreyim. Ayrıca buradan MHP Genel Başkanı’na da bir sözüm olacak. Sayın Bahçeli, Türkiye sizin öfke dolu dilinizden bıktı. Bağırıp çağırıp durmanızdan bıktı. Biraz sakin olun ya! Oturduğunuz yerden ahkam kesmekten kolay bir şey yok. Ülkeyi biraz gezin, görün. Merak etmeyin, biz ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizi sizin zihniyetinize bırakacak göz yok bizde. Biz bu ülkeyi sizin nefretinizden korumaya kararlıyız. Biz bu ülkeyi sizin ayrıştırıcı, ötekileştirici dilinizden korumaya kararlıyız”

‘BU İKTİDAR, KÜRT MESELESİNİ DİRİLTTİ’

Çocukların gezdiği yerlerde panzerler geziyorsa orada bir meselenin olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; “Bu iktidar, Kürt meselesini diriltti. Konunun özü bu. Eğer bu ülkede çocukların oynadığı alanlarda, panzerler geziyorsa, bir mesele var burada. Yoğunlukla Kürt vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlerde, belediyelere kayyumlar atanıyorsa, burada bir mesele var. Türkiye’de hâlâ anadili hakkı tartışılıyorsa bir mesele var. Koskoca bir ülkede, yılda ancak birkaç Kürtçe öğretmeni atanıyorsa, kadına karşı şiddetle mücadelede İçişleri Bakanlığı’nın geliştirdiği uygulamada beş yabancı dil varken Türkiye’de en çok konuşulan ikinci dil yoksa ortada bir mesele var. Bu meselenin adı Kürt meselesidir. Kürt meselesinin çözüm adresi meşru demokratik siyasettir” ifadelerini kullandı.

Tek aday olarak katıldığı ilçe başkanlığı yarışına tekrar başkan seçilen Arife Yıldırım, delegelerin oylarının tamamını aldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardında DEVA Partisi Eyüpsultan İlçe Binası açılışına katılan Genel Başkan Ali Babacan, yeni ilçe binasının hayırlı olmasını ve Eyüpsultan’lıların sesini buradan duyacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek açılış kurdelesini kesti. Sonrasında parti binasını gezen Babacan, ilçe teşkilatıyla bir toplantı gerçekleştirmesinin ardından program sona erdi.

Göksenin Aktaş / Tuğçe HUY - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.