Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ANKET SONUÇLARINA GÖRE İSTANBUL HALKI UMUTSUZ

  • İstanbul Gündemi
  • 13.10.2020 - 16:02

Türk Emlak Haber Ajansı, İstanbul halkının nabzını ölçmek için bir anket düzenledi. Sosyal medya üzerinden yapılan anket, İstanbullular’ın deprem ve konut mağduriyeti konusunda oldukça karamsar olduğunu ortaya koydu. İstanbullular, belediyelerin ve devletin bu konularda oldukça yavaş hareket ettiği konusunda hemfikir. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da kentsel dönüşüm ağır aksak ilerlese de birçok bölgede tamamen tıkanmış durumda.

 

EHA tarafından yapılan ankette vatandaşlara yöneltilen sorular arasında depreme hazırlık, kentsel dönüşüm, konut mağduriyetleri gibi sorular yöneltildi. İşte vatandaşa sorulan sorular ve sonuçları:

 

İSTANBUL OLASI BİR DEPREME HAZIRLIKLI MI?

 

Ankete katılanların yüzde 97 gibi büyük çoğunluğu depreme karşı yeterli bir hazırlığın olmadığı yönünde görüş bildirirken, yüzde 3’lük kesim hazırlıkların yeterli olduğu konusunda görüş bildirdi.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SİZCE YETERLİ Mİ?

 

Katılımcılar bu soruya da yüzde 94 oranında yetersiz olarak görüş bildirirken, yüzde 6’lık kesim ise çalışmalardan memnun olduğu yönünde görüş bildirdi.

 

FİKİRTEPE KONUT MAĞDURİYETİ 1 YIL İÇİNDE ÇÖZÜLÜR MÜ?

 

Bilindiği üzere Fikirtepe’de kentsel dönüşüm tamamen tıkanmış durumda. Yıllardır yarım kalan projelerle mağdur olan vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. EHA’nın elde ettiği bilgilere göre bölgede arsa fiyatlarının da yarı yarıya düştüğü yönünde. Ankete katılanların yüzde 91’lik bölümü sorunun çözüleceğine inanmazken, yüzde 9’luk bölümü kısa sürede çözüleceği yönünde görüş bildirdi.

 

İSTANBUL’UN KANAYAN YARASI ESENYURT

 

Yine İstanbul’un kanayan yaralardan birisi de Esenyurt bölgesi. Binlerce konut mağduru yaratan ilçede yarım kalmış veya tapusunu alıp evini alamamış binlerce insan var. Verilen sözlere rağmen 10 yıldır giderilemeyen sıkıntılar uzunca bir süre devam edecek gibi. Bölge için sorulan son soru, “Esenyurt’ta konut mağdurları haklarını alabilecek mi?” Ankete katılanlardan yüzde 81’i olumsuz görüş bildirirken, yüzde 19’luk kesim olumlu yönde görüş bildirdi.

 

Sonuç olarak bakıldığında İstanbullu çalışmaların hızından ve gidiş hattından hiç memnun değil. Daha hızlı ve çözüme odaklı çalışmalar beklediklerini dile getiriyorlar.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.