Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘AMACIMIZ TECHCOM'U DÜNYA'DA DA 1 NUMARAYA TAŞIMAK!’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.02.2021 - 10:34

Faaliyete geçtiği günden bugüne Techcom’un, yer aldığı büyük projelerin tamamında, başarı odaklı hizmet verdiğini belirten şirketin kurucu ortağı Murat Uçar çalışma hayatından, aile yaşantısına ve siyasete kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı. Techcom’un bugüne kadar, hiçbir projede tek bir torpil görmediğini altını çizerek belirten Uçar, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu’na ve onun davasına olan bağlılığına büyük saygı duyduğunu belirterek, “Kendisinden başka hiç kimse bizi siyasetin içine sokamazdı” dedi.

“BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZ, SÖZE SADAKATTİR”

-Bizlere Techcom’un neler yaptığını anlatır mısınız?

“Biz 2012 haziran ayında yola çıkmış bir teknoloji şirketiyiz. Klişe bir söz var biliyorsunuz ticarette, herkes der ki; sıfırdan başladık. Biz de o herkes gibi sıfırdan başladık. Sermayemiz; tecrübelerimiz, bilgi ve birikimlerimizden ibaretti. Sektörde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaparken, muhataplarımızda oluşturduğumuz intiba,  ismimizin karşılıında kişisel kredi oluşmasına vesile olmuştur. Ticarette olmazsa olmazımız, söze sadakattir. Verilen sözlerin her ne pahasına olursa olsun tutulmasıdır. Sadece ticarette değil içtimai hayatımızda da en önemli düsturumuz budur. Sözüne sadık olmayan insandan her türlü yanlışı bekleriz ve bunu maalesef ki; bir çok kere tecrübe ettik…

Techcom A.Ş. geçen 10 yılda ülkemizin en çok tercih edilen teknoloji ortakları arasında yerini bulmuştur. Özellikle inşaat sektöründe yaptığı projelerle adımızı sıkça duyurmaya devam etmekteyiz. Bugün ülkemizin yüz akı yatırımların neredeyse tamamına yakınında çalıştık, bunların bazılarını söyleyeyim isterseniz; 

• İstanbul 3. Havalimanı projesi, şantiye mobilizasyonunun teknoloji ve bilişim altyapısının tamamı tarafımızdan kurulmuştur, 

• Çanakkale 1915 köprüsü projesinin bilişim altyapısı yine tarafımızdan kurulmaya başlanmış durumdadır,

• Sabiha Gökçen Uuslarası Havalimanı, İP kamera altyapısının tamamı yine bizim cihazlarımız üzerinde çalışmaktadır, Teknik bakım ve destekleri tarafımızdan verilmektedir.

• Güvenlik açısından bölgelerini belirtmek istemiyorum; Milli füzelerimizin test ve deneme tesislerinin bir çoğu bilişim altyapıları tarfımızdan kurulmuştur.

• Tübitak bünyesinde içeriği ile alakalı yine güvenlik ve gizlilik sebebi ile bilgi veremeyeceğim, yine Dünya’da sayılı uygulası olan teknikle data center dizaynı, projelendirmesi ve yapım uygulaması, 

• Adalet Bakanlığı yeni cezaevi projelerinin bir çoğunda yine teknoloji desteği verdik ve çalıştık.

• Bir çok Üniversitemizin Bilişim sistemleri tedarikçisi ve çözüm ortağıyız.

• Sağlıkta yüz akımız Şehir hastanelerimizde yine bilişim altyapısı tarafında çalıştık, çalışıyoruz.

• Bir çok belediyemize teknoloji desteği verdik vermeye devam ediyoruz.

• Ülkemizde örneği olmayan, Dünya’da sayılı şehirde uygulanmış olan CWDM projesini Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile 2018 yılında gerçekleştirdik. Akıllı şehircilik anlamında dev bir adımdır bu proje.

• Yavuz Sultan Selim köprümüz inşaat aşamasında iken, ilk internet erişimi radio link hatları aracılığı ile tarafımızdan sağlanmıştır.

“YAPTIĞIMIZ İŞLERİN BİR TANESİNDE BİLE TORPİL YOK”

“Neden özellikle kamu ve devlet projelerini saydım biliyor musunuz? Dışarıdan bakılınca bu işler siyasi bağlantılar ve referansla yapılır dersiniz değil mi? Siz de aynı şeyi düşünüyorsunuz. Biz çok duyduk bunları çünkü!

Ama; Hayır! Allah şahittir, bir tanesinde dahi en ufak bir (halk arasındaki tabirle) torpil yoktur. Tamamı ekiplerimizin emekleri, bilgi ve becerileri ile kazanılan projelerdir.”

-Özel sektörde de faaliyetleriniz var mı?

“Yukarıda saydıklarımın en azından 20-30 misli özel sektör projelerimiz var. İstanbul’da bir yerden bir yere giderken kafanızı kaldırıp baktığınızda gördüğünüz her projede Techcom’un imzasını görebilirsiniz. Aklıma gelenleri sayayım;

• Metropol İstanbul, Finans merkezinin komşusu son yılların en büyük projesi.

• Mall of İstanbul,

• Brandium Ataşehir,

• Özak Büyükyalı Projesi,

• Turkuvaz Medya Merkezi projesi.

• Anatolium Kartal Projesi, 

• İKEA kartal projesi

• Torun Center projesi,(Ali Sami Yen stadı yerinde yükselen)

• Denizbank Genel Müdürlük Binası.

• Hilton Ümraniye Projesi,

• Tashkent Hilton projesi,

• Silence Otel Ataşehir,

• Radisson Blu otellleri,

• Finas merkezi içerinde bir çok alan, parsel.

“İŞİMİZ İLE MÜTEVAZI DEĞİLİZ”

“Buradaki örnekler bu kadarla sınırlı değil tabi ama şimdilik yeterli. Sadece ülke sınırları içerisinde çalışmıyoruz, Dünya’nın bir çok bölgesinde, bir çok ülkede projeler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Afrika ülkelerinden tutun da, Güney Amerika’ya kadar, Türki cumhuriyetlerden tutun da Balkanlar’a kadar, Ortadoğu’dan tutun da uzakdoğuya kadar…

Özbekistan’da, Techcom UZ adıyla yerel şirketimiz bulunmakta ve teknoloji olarak Rus hakimiyetindeki tüm o bölgede Rus şirketleriyle ciddi ticari savaş vermekteyiz. İşimizle alakalı mütevazi değiliz, en iyilerden olduğumuzu düşünüyoruz. Bunun yansımlarını da sahada görüyoruz. Bugün, kendi bünyemizde 100’e yakın bordrolu çalışanımız var ve arkadaşlarımızın çoğunluğu mühendis, bir kısmı tekniker, bir kısmı da idari kadro.” 

ŞİRKET BAHÇESİNDE TAVUS KUŞU, TAVUK, ÖRDEK…

“Şirket merkezimiz klasik çalışma ofisi kalıbından ve tarifinden biraz uzak. Biz özellikle bunun çabasını vererek bu şekle dönüştürdük. Bahçemiz mini bir hayvanat bahçesi gibi; tavuk çeşitleri, tavus kuşları, tavşanlar, ördek, sülün kuşu çeşitleri, keklik, bıldırcın, kedi, köpek gibi bir çok küçük dostumuz var. Çalışma arkadaşlarımız burada café havasında çalışıyor, yani hep beraber öyle hissederek çalışıyoruz. Sıcak-soğuk içeceklerden, semaverden tutun da nargileye kadar bir çok olanak mevcut burada…”

-İşiniz dışında nelere zaman ayırıyorsunuz?

“Hep iş, hep iş değil tabii… Özellikle seyahat, olmazsa olmazlarımdandır. 50’nin üzerinde ülke ve tahminimce 400-500 civarında şehre gitmişimdir. Burada arkamda gördüklerinizin her biri o ülkelerden hatıralardan. Diğer yandan spor; günlük koşuşturmalarımızdan arta kalan zamanlarda, haftada en az 3 kere en az 1 saat kikboks antrenmanına vakit ayırmaya gayret ediyorum. Sporu; yeme, içme, uyku gibi başlıca ihtiyaçlardan biri olarak değerlendiriyorum. Sosyal sorumluluklarımız var. Bir çok dernekte görev aldık, alıyoruz da… Görev almadığımız yerde, maddi manevi yanlarında olduklarımız da var.

Sakarya Çocuk Vakfımız var, vakfın kurucularından ve mütevelli heyetindeyiz. Arifiye’de kimsesiz çocuklar için çocuk köyümüz var, burada elimizden geldiğince bu yavrularımız için bir şeyler yapma, onların geleceklerine dokunabilme çabasındayız.”

-Aile hayatınızdan bahseder misiniz?

“Ailemiz bizim en büyük destekçilerimiz, huzur verenlerimiz. Bu kadar yoğunluk arasında onlara da elimizden geldiğince vakit ayırmaya ve birlikte kaliteli zaman geçirmeye çalışıyoruz. Zira tüm bu saydıklarımız içerisindeki birinci sıradaki yer ailemin, eşim ve evlatlarımındır. Öncelik her zaman onların, önce onlara aitiz yani. Diğerleri daha sonra gelir.”

-Peki siyaset, siyaset yok mu hayatınızda?

“Siyaset de var tabii ki. Yıl 2001, ülkemiz görülmemiş siyasi ve ekonomik bunalım içerisinde ve çıkış yolu aranıyordu hatırlarsınız? O dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Ümraniye Gençlik Kolları yönetiminde kurucu olarak görev aldık.

Uzunca bir süre siyasetten uzak kaldık, ticaretimizle işlerimizi büyütmekle meşgul olduk. Ta ki; İlçe başkanımız, Mahmut Eminmollaoğlu ile tanışana kadar. Gıyabında kendisini tanıyorduk elbette, tanıyan tanımayan herkes tarafından sevilen takdir gören bir siyasetçidir başkanımız. Siyasette bir çok değerli, saygın, takdir edilen aktör var ama Mahmut başkanım her anlamda bu tariflerin çok çok üzerinde. Bu kadar yıl siyasetin içerisinde olup, kendisinden, değerlerinden, doğrularından hiç bir taviz vermemiş, ülkesine, milletine, davasına bu kadar bağlı ve de adanmış bir örnek daha görmedim, şahit olmadım, denk gelmedim diyebilirim.”

Mahmut Eminmollaoğlu ismi, Ümraniye için çok büyük bir değerdir, inşallah 2023 ve 2024 seçimleri, ilçe başkanımız gibi; tek derdi, Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği hedeflere ulaşmış bir Türkiye’yi oluşturmak olan, idealist dava adamlarıyla ve de onların adanmış ekipleriyle kazanılacaktır!

AK Partimizin tek bir rakibi var, bu çok açık ve net, içerimize öyle veya böyle sızmış, suretleri, zahirleri bizden ama siretleri, niyetleri başka olanlar!. Maalesef düşmanla, düşmanlığı aleni olanla çok rahat savaşabiliyorsunuz, mücadeleniz çok daha kolay nispeten! Lakin; münafıkla mücadele etmek, fitnesinden emin olabilmek Dünya’nın en zor işidir desek mübalağa etmiş olmayız! Sizdenim diyor nefsine çalışıyor, bunu yaparken düşmana hizmet ediyor!

Ama hiç bir şüphemiz yok, çok da kararlıyız biz bu işi başaracağız!

Mahmut Başkanımızın her zaman söylediği bir sözü var, kendi ifadeleriyle aynen söyleyeyeyim; “Arkadaşlar, bırakın, boş verin onu bunu, biz işimize bakalım! İşimize bakalım!” İşimiz hizmet, şu an ilk hedefimiz 2023... İşimize bakıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.