Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ALİ YAZLI, AMATÖR MÜSABAKALARIN DA OYNANMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

  • İstanbul Gündemi
  • 08.10.2020 - 10:22

COVID-19 salgını tüm hayatı olumsuz yönde etkilerken, spor müsabakaları da bundan nasibini aldı. Futbolda, geçtiğimiz mart ayından beri önce durdurulan ve sonrasında birtakım önlemlerle yeniden hayata geçen üst düzey ligler oynanırken amatör müsabakaların akıbeti ise hala belirsizliğini koruyor.

 

Olimpiyatlar, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları, Şampiyonlar Ligi ve birçok önemli organizasyonda, önemli sporcuların boy gösterdiği liglerde tescil veya devam konuları hep gündemde olurken, amatörler adeta bir köşede unutuldu.

 

EKİM SONUNA KADAR ERTELENMİŞTİ

 

Türkiye’de profesyonel ligler uzun bir aranın ardından oynanmaya başlarken amatör ligler tescil edilmiş ve Bölgesel Amatör Lig’den 11 takım TFF 3’üncü Lig’e yükselmişti. Bu sezonun ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. TFF, amatör maçların son olarak Ekim ayının sonuna kadar ertelenmesi ve bu tarihten sonra ilgili kurulların rapor ve görüşlerine dayalı bir yol haritası çizilmesi kararını vermişti.

 

‘İNSANLAR BU İŞTEN EKMEK YİYOR’

 

Bölgesel Amatör Lig ekibi Dudulluspor’un Başkanı Ali Yazlı, konu ile ilgili olarak kurulların çözüm için harekete geçmelerinin gerektiğini söyledi. Ali Yazlı, “Futbol federasyonu, amatör kurulları ve sağlık kurullarının hazırlık yaparak amatör maçların nasıl oynanacağını ortaya koyması gerekiyor. Bölgesel Amatör Lig’in, aynı profesyonel liglerde olduğu gibi alınacak tedbirlerle beraber oynatılmasından yanayım. Birçok insan bu işten ekmek yiyor. Karar vericilerin bunları da göz ardı etmemesi lazım. Yaptığımız yatırımların karşılığını almamız için faaliyette olmamız gerekiyor. Unutmasınlar ki profesyonellerin temeli amatör liglerdir” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Başkan Ali Yazlı, Dudulluspor’un altyapı sponsoru olan Polymex Yapı Kimyasalları’nın sahibi Ali Yıldız’ı ziyaret ederek, takımın formasını hediye etti. Kulübe ve genç sporcuların yetişmesine yaptığı katkılardan ötürü teşekkür eden Ali Yazlı, “Dudulluspor altyapısı ile İstanbul’da adeta ışık saçıyor. Bunda pay sahibi olan Ali Bey’e teşekkür ediyorum. Allah bol kazançlar versin” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.