Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ALİ KILIÇ: ’28 ŞUBAT BİR FETÖ OPERASYONUDUR’

  • İstanbul Gündemi
  • 03.03.2021 - 12:46

Ümraniye meclisinin mart ayı ilk oturumunda söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Ali Kılıç, gündem dışı konuşmasında 28 Şubat dönemi hakkında açıklamalar yaparken eleştirilere de cevap verdi. Kılıç şunları söyledi:

“KONGRE SALONLARINI DOLDURANLARI KINIYORUM”

“Ejder Bey’in il yönetimine seçilmiş olmasından dolayı kendisine başarılar diiyorum. 7 yıl beraber çalışma fırsatımız oldu. Kendisine Ümraniye Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Muharrem Bey’e de yeni görevinde hayırlı vazifeler dilerim.

Gara’da 13 askerimiz ve 3 sivil vatandaşımız şehit edildi. Bu olayı kınıyor ve şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 

Pandemi döneminde ülkemizde bazı olaylar yaşanmakta. Vatandaş bir çay, çorba içmek için restoranda gidemezken, cezai işlem uygulanırken, gelin görün ki kongre salonları lebalep dolu. Bu salonları dolduranları da kınıyorum. 

Orhan bey (Orhan Koç) Maltepe’de çöp ile ilgili sıkıntılar yaşandığını söyledi. Belediye ile Genel-İş Sendikası arasındaki sözleşmenin gereği yerine getirilmediği için oradaki işçi arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanmışlardır. Orta yol bulundu ve sözleşmeler imzalandı. Tüm çöpler toplandı ve hijyenik hale getirildi. İBB’nin çöp topluyor olmasının ne mahsuru var? Kaldı ki kardeş belediye olan belediyeler de toplayabilir. 

20 yıldır vatandaşın demokratik haklarını kullanması konusunda öyle büyük ızdıraplar çektirildi ki işçi sınıfı bir eyleme kalkamaz hale geldi. Burada işçilerimiz demokratik haklarını kullanmışlardır. 1967’de DİSK’in kurulmasına öncülük eden zaten CHP’dir. Grev ve lokavt haklarının zaten olması gerekir. Sosyal denge sözleşmelerini yerine getirmeyen bir belediye bize ders veremez.”

“28 ŞUBAT BENİM İÇİN DENİZ GEZMİŞ’İN DOĞUM GÜNÜDÜR”

“Birçok arkadaşımız 28 Şubat ile ilgili söylemlerde bulundular. 28 Şubat’ı CHP’nin benimsemesi asla düşünülemez. 28 Şubat bir Fetö projesidir. Fetö ise Atlantik ötesi bir projeydi ve 28 şubatta etkisi çok büyüktür. Laik-anti laik çatışmasını çıkarmak üzere yapılmış bir projedir. 28 şubat benim için Deniz Gezmiş’in doğum günüdür. Benim açımdan çok bir önemi yoktur. 28 Şubat ile 15 Temmuz arasında hiç bir fark yoktur. Darbe nereden gelirse gelsin her zaman kaşısında durduk ve durmaya da hazırız.”

“MUHALEFET YAPMAYALIM MI?”

“Sosyal medyada İsmet Başkanı takip ediyorum. Millet bize muhalefet ve denetleme görevi verdi. Geçenlerde kendisi elinde kürekle paylaşım yapmış. Ne o, bütçemiz mi kalmadı? Ülkenin zor durumu varken birbirimize laf atmanın anlamı yok. İnsanlar yoksullukla, yolsuzlukla, yasaklarla yaşıyorlar. Bunları söylemeyelim mi? İnsanların açlığa mahkum edildiği bir dönemi meclise taşımayalım mı?

Pandemi sürecinde 750-1000 TL arasında nakdi yardım yapıldı. Bu paralarla açlık statüsünden çıkmamız olanaksız bir şey. Bu paralarla faturaları ödeyemeyecek durumdasınız. İyi bir yönetim olsaydı pandemide insanların kendini geçindirebilecek kadar yardım olasılığı vardı. 128 milyar dolar bu ülkede buharlaştı. Kşi başı 1530 dolar. Dört kişilik bir aile için 5460 dolar bu pandemi sürecinde iyi para. Ümraniye ilçesinin 1584 yıllık bütçesi buharlaştı. Ben vatandaş olarak, muhalefet olarak sormayacağım da kim soracak? Biz CHP olarak insanların yaşam kalitelerini yükseltmek ve onu savunmak durumundayız. ‘Aç bırak itaat etsin, cahil bırak biat etsin’ mantığıyla gitmiyoruz.”

“İSMET BAŞKANIN SÖZÜNE İTİBAR EDİYORUZ”

“Kürt kökenli vatandaşların Kürtçe konuşmasından neden rahatsız oluyorsunuz anlamıyorum. Bugün TRT’de hem Türkçe, hem Kürtçe, Arapça İngilizce yayınlar var. 

Yavuz Bey’in Belediye Başkan Yardımcı olarak sözlerine itibar etmek isteriz. Kendisi ile birlikte İsmet Başkan’ın yanına gittik ve ‘Ümraniye halkına bir şey yapalım’ dedik. İsmet Başkan da Allah razı olsun, dedi ki “100 metrekare için değil ama daha büyük kreşler için size yer vereceğim.” Biz sayın başkanın sözlerine itibar ediyoruz. Vermesi halinde biz bunu Büyükşehir’e taşıyacağız ve bu kreşleri yaptırıcağız. Aslında beraber olmak budur. Yarın bir gün göçüp gideceğiz, geriye eserlerimiz kalacak. Ümraniye halkının kazanımı olacak her türlü işte varız.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.