Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AK Partili Tevfik Göksu, CHP’li İBB yönetimine verdi veriştirdi

  • İstanbul Gündemi
  • 14.09.2021 - 16:14

İBB’nin eylül ayı ilk toplantısında konuşan AK Parti Başkanvekili Tevfik Göksu, “İstanbul’un bir gerçek gündemi birde ajansının oluşturduğu gündemi var” diyerek, 2.5 yıldır meclis kürsüsünden tek bir kişinin çıkıp da, “Şu projeye başladık” demediğini ifade ederek, CHP’li İBB yönetimine verdi veriştirdi.

“İBB arızada, iBB iflasta, iBB askıda” ifadeleriyle, AK Parti’den CHP iktidarına geçen İBB’yi değerlendiren Esenler Belediye Başkanı, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İETT‘deki araç arızalarına, İSPARK’ın zararına ve İSKİ’nin borçlarına değindi.

Otobüs ve metrobüs arızalarının İstanbulluların okullarına, işlerine gitmelerini engellediğini anlatan Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun filonun eski olduğunu öne sürerek arızaları buna bağlamasının yalandan ibaret olduğunu ve İstanbul’u algıyla yönettiğini iddia etti.

Adli tatil sonrası yapılan ilk meclis toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağını düşündüklerini söyleyen Göksu, İmamoğlu’nun İETT’yi konuşacaklarını bildiği için gelmediğini söyleyerek konuşmasını sürdürdü.

“2,5 YILDA İBB KAYNAKLARI İLE TEK BİR OTOBÜS ALINMADI”

2013-2018 yılları arasında İETT araçlarının yüzde 75‘inin İBB’nin kendi öz kaynaklarıyla yenilendiğini ifade eden Göksu, 'Siz ise 2,5 yılda İBB kaynakları ile bir tane bile yeni araç alamadınız. Diğer yandan İETT‘nin web sayfasına baktığımızda göreceğiz ki 2018 Kasım ayı verilerine göre dünyada toplu ulaşım araçlarının yaş ortalaması New York’da 9,2, Tokyo’da 11,83, Berlin’de 7, Paris’te 8, Roma’da ise 13.  İstanbul’da yani İETT‘de ise 5,8. Yani siz dünyanın en genç filosuna sahip bir kurumu devraldınız. Düne kadar tıkır tıkır işleyen mevcut otobüsler neden şimdi sürekli arıza yapıyor? Neden bunların bakımını yapamıyorsunuz, süreci neden yönetemiyorsunuz?' diye sordu.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ÖZGÜR KARABAT’A YÜKLENDİ

”Düz yolda arabayı yürütemeyenler, algı ile İstanbul’u yönetiyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Göksu, İETT otobüsleri için daha önce her garaj için değişik firmaların aldığı bakım ihalelerinin tamamının, yeni dönemde tek bir firmaya verildiğini, firmanın da bakımları yapmadığın dile getirerek, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a yüklendi. Tevfik Göksu konuşmasına şöyle devam etti.

'Özgür Karabat milletvekili olduktan sonra bu firmadan ayrılmıştı dediler ama esas milletvekili olduktan sonra mali müşaviri oldu. İronik olanı şudur. Otobüslerin bakım onarımı için Mercedes firması bile yetersiz bulunarak elenmiş. ‘Sen yetersizsin ihaleye giremezsin.‘ diyorlar. Mercedes de 30 sayfalık savunma gönderiyor. Bakımlarda kalitesiz yan sanayi ürünleri kullanılmış. İETT’deki arızaların, bu ihalelerden sonra bu kadar artması bir tesadüf müdür? Bu iş için yetersiz olduğu alenen ortaya çıkan bu firmanın kısa süre içinde İBB’den bu kadar ihale almasının arka planında hangi ilişkiler vardır? Otobüsün icadından 100 yıl sonra otobüsleri düz yürütemeyen kişi, motorlu araçların icadından 450 yıl önce karadan gemileri yürüten Fatih Sultan Mehmet Han‘a benzetiliyor. Hanımefendi de artık herhalde yeni Fatih‘in portresini genel merkezine asar. ‘Zulüm 1453‘de başladı.‘ diyenler ne zamandan beri Fatih oldu?'

“PANDEMİ DÖNEMİNDE TÜM İSPARK ÇALIŞANLARININ MAAŞI DEVLET TARAFINDAN ÖDENDİ”

2019 seçimlerinden önce İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’un İSPARK’ın neden zarar ettiğini anlamadığını, “Neden zarar ediyor?” diye sorduğunu söyleyerek, “2220 yılında  İBB Başkanına soruyorum. İSPARK neden zararda?” diyerek devam eden Göksu, İBB’nin pandemi dönemini bahane etmemesini, asıl pandemi döneminde İSPARK’ın kar etmesi gerektiğini, çünkü çalışanlarının tüm maaş ve sigortalarının devlet tarafından ödendiğine dikkat çekti.

Tevfik Göksu, İSPARK‘la alakası olmayan bir İBB daire başkanı tamamen şahsi kaprisi sebebiyle İSPARK‘a ait bir otoparkı, ‘Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz, kapattım burayı.‘ diyerek gerçekten kapatıyor ve aynı gün bariyerleri söktürüyor. Egosunu bu şekilde tatmin eden bu yönetici bir gün sonra bariyerleri yerine taktırıp otoparkı açıyor. Bu kadar keyfi yönetilen şirket batmaz mı?' dedi.

“İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLEYİN”

İSKİ’nin suya yaptığı son zammı da eleştiren Tevfik Göksu, 2019‘a kadar banka kredisi olmayan kurum için 4,3 milyar lira borçlanma yetkisi istendiğini söyleyerek, adaylık döneminde suyun ücretsiz olması gerektiğini savunanların zam yapmasını eleştirdiklerini, kendilerinden devr aldıkları yüzde 40 zam oranının düşürüp sonrasında sürekli zam teklifinin gelmesini eleştirdiklerini belirterek, “O zaman İstanbul hakkından özür dileyeceksiniz” ifadeleriyle, “İSKİ’yi biz büyüttük, siz batırdınız. 350 milyon borçla aldınız 2,5 yılda 1 milyon 350 lira borçlandırdınız. Bir tane araç mı aldınız ne yaptınız?” diye sordu.

“İMAMOĞLU DÖNEMİNDE İBB MECLİSİNDEN 37 KARAR ALINMIŞ, BAŞKAN 37 TOPLANTIYA DA KATILMAMIŞ”

İBB yönetiminin sürekli “Engelleniyoruz” bahanesinin arkasına sığındığını söyleyerek devam eden Göksu, “Nasıl engellendiğiniz? Bu soruya vicdanınızla cevap vermenizi istiyorum. Geçmiş dönemde İBB meclisine 6504 tane dosya gelmiş, CHP 1871 tanesine ret vermiş. Bu dönemde 3037 dosya gelmiş, AK Parti 73 doyaya ret vermiş. Ret verilen yüzde 2’nin ne olduğuna bakıyoruz, yeşil alan satışı, yeşil alanın imara açılması ve su zammı” diyerek, İBB’nin yeni dönemde 37 karar aldığını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da karar alınan 37 toplantıya da katılmadığının altını çizerek, aktifi kamuoyuna bıraktığı söyledi.

CHP’li İBB yönetiminin yeni dönem siyasetini ‘Mazeret, partizanlık, ayrımcılık, sıkıştığında yalan ve guguk kuşu’ ifadeleriyle isimlendiren Göksu, “İBB üretemediği konuda eksiğini slogan üreterek tamamladığını sanıyor. Slogan belediyeciliği hızlı bir şekilde çalışıyor. İşte bu dönemin siyaseti bu” diyerek konuşmasını tamamladı.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.