Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AK PARTİLİ MUSTAFA NAİM YAĞCI’DAN, BATTAL İLGEZDİ’YE BORÇLANMA TEPKİSİ

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 16:07

“Bundan sonra Ataşehir‘i uçuruma götürecek borçlanmalara ortak olamayacağız” diyen AK Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Mustafa Naim Yağcı, borçlar üzerinden belediye başkanını eleştirdi.

Ataşehir Belediye Meclisinde AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Meclis Üyesi M. Naim Yağcı, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yaptığı eleştiri dolu konuşmanın ardından söz alarak Belediye Başkanına şu sözler üzerinden yüklendi; “Başkanım öncelikle sizin şu yorumunuz çok zoruma gitti. Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Mahalleleri’ni ayırt etme kayırma gibi inanın aklımıza gelecek bir şey değil. Buradaki insanları ayırmak benim çoktan unuttuğum ve hiçbir zaman aklıma getirmeyeceğim bir şeydir. İnsanları kategorize hiçbir zaman kendimize şiar edeceğimiz bir durum değildir. Biz 780 bin kilometrekare üzerinde yaşayan Türk vatandaşıyız. A’sı B’si yok. İkincisi kardeşiz bu topraklar üzerinde Alevisi, Sünnisi ile çoğunlukta Müslümanız. Bu ayrım aklıselim insanın aklına gelebilir mi? Böyle bir şey yok”

“ÖRNEK TAPULAR ELLERİNDE AMA ASILLARI YOK”

2009 yılından bu yana tapu meselesinin çözülemediğinden bahseden Yağcı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sayın başkan, her konuşmasında şunu ifade ediyor, diyor ki 25 yıldır ne yaptınız? Yani yapmaz olur muyuz, nasıl yapmadık? Yenisahra‘da ki planları çıkardık, İçerenköy, Küçükbakkalköy, Atatürk Mahallesi planlarını çıkardık. Kayışdağı planlarını çıkardık. Sayın başkan 2008-2009 yılında seçimlere hazırlanırken dedi ya mülkiyet üzerinden ve imar üzerinden siyaset yapılmaz. Evet şimdi mi aklınıza geldi bu acaba, 2009‘da Yeni Çamlıca bölgesine örnek tapular dağıttınız. Örnekler hala ellerinde ama asılları yok, hala bekliyorlar. Yetki bizde yok dedi, şimdi de diyor ki meclise getireceğiz. Mülkiyet yetkisinin 10 yılın üzerinde bir zamandır sizde olduğu şimdi mi aklınıza geldi? Yeni Çamlıca bölgesindeki mülkiyet probleminin muhatabı olduğunuzu bugün mü fark ettiniz?”

“ESER GÖSTERİN DİYORUZ ORTADA ESER YOK”

“Sonra başkan diyordu ki biz Ataşehir‘i 24saat ışıkları yanan bir ilçe yaptık, onu yaptık bunu yaptık. Ancak öteki taraftan da diyor ki, biz hiçbir şey yapmadık sadece yol yaptık, Kültür Merkezi yaptık çünkü paramız yoktu. Bu nasıl bir tezat! Ataşehir‘i yaşanabilir hale getiren AK Partiydi, ama sayın başkan bunu da inkar etti. Yani sizin Ataşehir‘in bugünlere gelmesinde siz deyin ki biz de şunu yaptık. Biz burayı yaşanır yaptık demekle olmuyor. Eser gösterin diyorum, ortada eser yok. Şimdi bir şey daha söylemiştiniz. Sayın İmamoğlu‘nu eşit davranıyor ve Adil davranıyor dediniz. Olabilir buna inanabilirim çünkü hizmet yapmamakta bütün belediyeler eşit davranıyor. Yatırım yok, hizmet yok”

“BARİ KAÇAK YAPILAŞMALARA ENGEL OLUN”

“Mahallelere gidin demişti Başkan, Ferhatpaşa‘da iken dün içim kan ağladı. Hangarlar, Mermer atölyeleri, Lojistik alanları ki buralarda imarla ilgili problemler var ama bari mahalleye sahip çıkın bari mahalledeki kaçak yapılaşmalara engel olun. Dediniz ki kaçak yapılaşma yapanlar bedelini öder, doğru mutlaka bedelini demiş de yapmıştır. Başka türlü nasıl yapacak kaçak yapıları? Sonra mahallelere bir gidin diyor başkan, biz zaten o mahallelerin içindeyiz ki arkadaşlarımız mahallelerin içinden geliyorlar buraya”

“SADECE İKİ YILDA 100 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ”

“Şimdi geldik gündeme, Ataşehir‘li hemşehrilerim şunu iyi dinleyin; 2021 yılını Ataşehir Belediye Başkanı ve yetkililer iple çekmiş, heyecanla beklemişler. Ataşehirliler de bekledi; bir umut, bir heyecan, yatırımlar projeleri beklediler. Ancak şu işe bakın ki ilk gelen meclis gündeminde 36 milyon borçlanma yetkisi. Tabii bunun bir de promosyonu var altı buçuk milyon da ikramiye, ihbar ve kıdem tazminatı ikramiyelerinin ödenmesi ile ilgili kredi. Bunun birde öncesine gidelim. 2019 Ocak ayında 40 milyon, 2020 Şubat 30 milyon, geldik 2020 Eylül’e ihbar ve kıdem tazminatları 18 milyon, bunun 4 buçuk milyonu kullanılmış krediler, bugün geliyoruz 36 milyon, artı 6 buçuk milyon topluyoruz, 130 milyon. Aşağı yukarı bu rakamı yuvarladığımız da 100 milyon borçlanma yetkisi ve sadece iki yılda! Evet sayın başkan bu 100 milyon borçlanma, onun haricinde şartlı bağışlar geliyor, taşınmazlar satılıyor, atapark‘taki dönüşümde kullanılmak üzere üretilen taşınmazlar daireler var konutlar var. Oradaki Emekevler’de ki vatandaşların hala problemleri çözülmüş değil”

“11 YILDA 500 MİLYON BORÇ”

“Muhtelif yerlerde hala gecekondu da yaşayanlar var. Siz ne hikmetse her toplantıda bunları bir şekilde kaynağı nakde çevirmek için yüz bin türlü yöntem deniyorsunuz. Şimdi getirip bir şirkete sermaye yapıyorsunuz. Değerli Ataşehirli hemşerilerim, sizin daireleriniz buradaki Ataşehir‘in kaynağı, belediyeyi batırmış, 11 yılda 500 milyon borç. 6-7 yıl önce bir şirket kurmuş, şirketin ne yaptığı belli değil, bu zamana kadar ne yapmıştır? 30 milyon Emekevler’de ki 50 daire sermaye artışı olarak ona devrediliyor. Yani batak bir belediyenin kurmuş olduğu, batak bir şirket. Biz bunları konuşuyoruz sayın başkanım çünkü siz demin demiştiniz; Biz kazanıyoruz, evet siz kazandınız. 2009‘da da siz kazandınız. 2014‘de de siz kazandınız. Hatta 2019‘da da siz kazandınız. İşte benim de üzüldüğüm bu siz kazanıyorsunuz ama Ataşehir kaybediyor. Borç batağına saplanmış gidiyor. Hiçbir eser yapmadıklarını söyleyince bize 25 yılın hesabını soruyorlar”

“HEP BİR MAZERET GAYRETİ İÇİNDESİNİZ”

“Sonra başkanım yine diyorsunuz ki siz Ataşehir‘de yaşamıyor musunuz? Biz burada yaşıyoruz başkanım asıl siz nerede yaşıyorsunuz? Söz verirken neye göre söz veriyorsunuz? Seçimden önce o vaatler hem belediye elinizdeyken o vaatleri verdiniz. Ötekiler benden daha baskın vaatlerde bulunmasın diye mi yaptınız? Yani siz şunu mu söylemek istiyorsunuz, ben millete bir şey söyleyeyim Oyu alayım da sonrasına bakarız. Evet başkan diyor ki param olmadığı müddetçe hiçbir şey yapmayacağım. İlçe Başkan Yardımcısı iken bazı arkadaşlarımızla geldik bu toplantılara, sayın başkan o zaman da hükümetin ekonomik sıkıntılarından bahsediyordunuz. Sonra da, ekonomik sıkıntılardan bahsetmeye başladınız ve şimdi de ekonomik sıkıntılardan bahsediyorsunuz. Hep bir mazeretin arkasına sığınmak gayreti ve mücadelesi içindesiniz”

“ARTIK KAYNAK ÜRETECEKLER, MÜCADELE VERECEKLER”

“Yöneticilik, zor zamanlarda imkansızlıklarla imkan oluşturup, öne çıkma yeteneğidir. Bu konuda başka belediyelere bakıp feyz alabilirsiniz. Örneğin Üsküdar Belediyesine gidin, sosyal medya hesaplarından bakın ne yapmışlar, nasıl yokluk içinde çalışmışlar, nasıl eser verebilmişler. Hani diyorsunuz ya belediyelerin hepsi parasızlık çekiyor diye bize diyorsunuz. Şuna engel oldunuz, buna engel oldunuz. Ya arkadaşlar araç alımı ne de evet dedik, borçlanmaya de evet dedik. Ona da evet dedik, buna evet dedik. Ama baktı ki uçuruma gidiyoruz. Bundan sonra Ataşehir‘i uçuruma götürecek borçlanmalara ortak olamayız. O manada bunlara üzülerek hayır diyeceğiz. Kaynak üretecekler, mücadele verecekler. Ataşehir‘i doğru dürüst yönetmenin yollarını bulacaklar”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.