Dolar 32,5557
%0.03
Euro 34,8752
%0.03
Altın 2.432,640
%0.1
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AK PARTİ ÜMRANİYE GRUP BAŞKAN VEKİLİ DEĞİŞTİ

  • İstanbul Gündemi
  • 02.03.2021 - 14:50

Gündem dışı konuşmaların ağırlıklı olduğu Ümraniye Meclisi Mart ayı birinci oturumu gerçekleştirildi. AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Maliki Ejder Batur’un, yeni dönemde AK Parti İstanbul Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olduğu için görevinden istifa ettiğini mecliste açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Balık, yeni grup başkan vekili oldu. Balık, yeni görevine geçmesiyle yerine AK Parti Meclis Yedek Üye listesinin ikinci sırasında bulunan Fuat Dönmez’in geleceğini belirtti.

Grup Başkan Vekili olarak katıldığı ilk meclis oturumunda gündem dışı konuşmalarda yapılan eleştirilere cevap veren Muharrem Balık, şunları söyledi:

“ÖNCE KENDİ PARTİNİZİ YÖNETİN”

“Biz iktidarız ve lafla peynir gemisi yürüten bir yapı değiliz. Türkiye, tüm dünyanın gıpta ile izlediği bir pandemi süreci geçirdi. Genel başkanlarla alakalı konuşmuyoruz. Cumhurbaşkanımız esnaflarımızın yanındadır. Yapılan yardım ve hibeler ortadadır. Tabi CHP’nin anlattığı şeyler Türkiye’nin çökmesini istemekten başka bir şey değildir. Önce partinizi yönetin, partisini yönetemeyen devleti yönetemez.

AK Parti iktidara gelince her şey gün yüzüne çıktı ve her şey rahat rahat konuşulabiliyor oldu. Kimse bu ülkede bir tane şehit olsun istemez. Geçmişte bu ülkede karakollar basılıyordu. Bizim çocuklarımız o karakollarda hain teröristlerle çatışırken devlete ulaşılamıyordu. Oraya emniyet güçleri saatler sonra varıyordu. Boş dağları bombalayarak halkın gönlünü ferahlatmaya çalışıyorlardı. Şu anda ülke topraklarında bir tane terörist kafasını dahi kaldıramıyor. Asıl sorgulamanız gereken bu hain terör örgütüne kim, nasıl destek veriyor? Tepki verilmesi gereken yerlere tepki verin, burada ses yükseltme ile demagoji yapma ile işler yürümüyor.”

“ESKİ YÖNETİCİLER VE ESKİ TÜRKİYE YOK”

“28 Şubat’ın 24’üncü yıldönümündeyiz. Bu postmodern darbe, bu millete yapılmış en büyük hainliklerden birisidir. Müslüman inancı olan bir ülkede toplumu baş örtüsü ile ayrıştırmak istediler. O gün başarılı olanlar, 15 Temmuz’da yeniden denemek istediler. Bu kez ne eski yöneticiler, ne de eski Türkiye vardı. Bu vesile ile Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a Allah’tan rahmet diliyorum.

Aynı zamanda bir kahrama şehidi de anmadan geçemeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu, 40 yıllık siyasi hayatında askeri ve bürokratik vesayete hep karşı durmuştur. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Hiçbir kadının tacize ve ayrımcılığa maruz kalmadığı dünya temennisi ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. 

12 Mart, İstiklal Marşımızın kabul günü. Dua niyetine söylenen bir söz vardır: “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet ile anıyoruz.”

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

“AK Parti İstanbul 7. Olağan Kongresi ile başkan seçilen Osman Nuri Kabaktepe’ye görevinde başarılar diliyorum. Birçok başarılı hizmete imza atmış olan eski başkanımız Bayram Şenocak’a da teşekkür ediyoruz. Yine Ümraniye’de yaklaşık 15 yıl belediyecilik anlamında birçok çalışma gerçekleştirmiş olan Ejder Başkanımız’a da, İl Başkan Yardımcılığı görevinde başarılar dilerim. Yolu, bahtı açık olsun.

Ali Bey, pandemi döneminde yapılan kongreleri çok yanlış olarak nitelendirdi. Aslında kınanması gereken o çöp dağlarıdır. 

Biz vatandaşın içindeyiz. İsmet Başkanımız esnaf ziyaretinde. Aracının önündeki karları küreyen bir esnafın elinden küreği alarak zarif bir davranışta bulundu. Bunlar şov değil. Ben size şov nedir söyleyeyim mi? Vatandaşın yanında olmak gerekirken, kayak takımlarını alıp kayak merkezine gitmektir. 

Ümraniye Belediyesi sosyal yardım müdürlüğümüz ve gereken tüm yardımları yapmaktadır. Bir tane ekmeğe muhtaç kimse yoktur. Eğer siz bilip de söylemiyorsanız, vebali üzerinizdedir. 

Melih Gökçek, 40 yıl bu ülkeye hizmet etmiş. Hizmetleri ile dünyadan ödüller almış. Sadece belediye başkanı olarak değil, milletvekili olarak da hizmet etmiş. Kendisi milliyetçiliği ile ön plana çıkmış bir başkanımızdır. Fetö’nün vatanı parçalamaya çalıştığı anlaşıldıktan sonra kimleri yanına aldığı önemlidir. 

AK Parti’de değişim olağan bir şeydir. Yıllarca bir koltuğa yapışıp kalan insanların partisi değildir. O yüzden herkes kendi işine baksın.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.