Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI’NDAN 40 GÜNDE 106 BİN 155 YENİ ÜYE KAYDI

  • İstanbul Gündemi
  • 14.09.2020 - 11:36

İl Başkanı Bayram Şenocak’ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “100 Bin Yeni Üye Programı”na AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya ve Vedat Demiröz, İstanbul Milletvekilleri, 3 Kademe İl Yönetimi, 3 Kademe İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, 3 Kademe Mahalle Başkanları ve yeni üyeler katıldı.

 

AK Parti İstanbul Teşkilatı, geçtiğimiz yıl Kasım ve Aralık ayında 75 bin, Ocak ayında ise 45 bin yeni üye kazandırmış, geçtiğimiz ay da “100 Bin Yeni Üye” kampanyasına başlamıştı. Hedeflediği 100 bin üyenin üzerine çıkarak rekor kıran İstanbul Teşkilatı 40 günde 106 bin 155 yeni üye kazandırarak önemli bir rekora imza attı.

 

“100 Bin Yeni Üye” programına katılan Erdoğan, yeni üyelerle güçlenen AK Parti’nin, Türkiye’yi kalkındıracak ve geleceğe taşıyacak hedeflere emin adımlarla ulaştıracağını vurgulayarak, “İstanbul İl Teşkilatımızın partimize kazandırdığı 100 bin yeni üyemize, büyük AK Parti ailesine hoş geldiniz diyorum. Yeni üyelerin partimize kazandırılmasında emeği geçen İstanbul İl Başkanımıza ve tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. Üye çalışmalarımızı yürütürken, her yeni kaydın, partimizle beraber ülkemizi de güçlendirdiğini asla aklımızdan çıkarmayacağız. Hep birlikte çok daha fazla çalışarak, önce 2023’te, sonra 2024’te İstanbul halkının teveccühünü rekor oy oranlarıyla sandığa yansıtacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

 

ERDOĞAN: “İSTANBUL TEŞKİLATIMIZ BAŞARILI VE BEREKETLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI”

 

Bu programı 100 bin yeni üye ile birlikte yapmayı çok arzu ettiklerini ancak salgın sürecinin el vermediğini belirten Erdoğan, “Gönüller bir olduktan sonra, fiziki mesafelerin öneminin kalmadığına inanıyoruz. Bizleri bir araya getiren İl Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyor, Rabbim muhabbetimizi, dayanışmamızı daim eylesin diye dua ediyorum. İstanbul İl Teşkilatımızın partimize kazandırdığı 100 bin yeni üyemize, büyük AK Parti ailesine hoş geldiniz diyorum. Yeni üyelerin partimize kazandırılmasında emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. ‘Üye Sayımız Artıyor Ailemiz Büyüyor’ sloganıyla yürüttüğümüz bu çalışmanın bereketli bir şekilde neticelendiğini görüyoruz. Salgınla mücadele kuralları, bizi üye çalışmalarında yeni yöntemler geliştirmeye yöneltti. Her şeyin dijitalleştiği bir devirde, siyasetin bunun dışında kalması elbette mümkün değildir. Biz de üye başvurularını internet üzerinden alacak bir sistem kurduk. Yeni üyelerimizden 11 bininin ön başvurularını “ akuyelikistanbul.org ” internet sitesi aracılığıyla aldık. Buradan başvuran vatandaşlarımızı bizzat evinde ziyaret ederek üye kayıtlarını kesinleştirdik. Salgın sebebiyle yüz yüze iletişimin zorlaştığı, dünyanın birçok ülkesinde hayatın neredeyse durma noktasına geldiği bir dönemde, İstanbul Teşkilatımızın bu kampanyası çok daha değerlidir, anlamlıdır. Önümüzdeki süreçte, TAMAM diye sloganlaştırdığımız Temizlik, Maske, Mesafe tedbirlerini harfiyen uygulayarAK Partimize yeni üyeler kazandırma çalışmalarına devam edeceğiz” diyerek devam etti.

 

ERDOĞAN: “MİLLETİN PARTİSİ AK PARTİ’DE, TERÖR VE ŞİDDETTEN UZAK HERKESE YER VAR”

 

AK Parti’nin 10,5 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye’nin birinci, dünyanın sayılı partilerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, “Ülkemizin tüm renklerini kucaklayan, bütün farklılıklarını kuşatan bu hareket, Türkiye’nin en geniş ailesidir. Biz sadece üye sayısına göre değil, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından da açık ara birinci partiyiz. AK Parti’nin güçlü olması ve güçlü kalması, Türkiye’nin birlik, bütünlük ve selameti açısından hayati öneme sahiptir. Bu hareket ne kadar büyürse, Türk demokrasisi de o derece güçlenecektir. Bu hareket ne kadar güçlenirse, Türkiye’nin kalkınma gayretleri de o derece hızlı neticeye ulaşır. AK Parti, özellikle genç kuşaklarla kadrosunu ne kadar tahkim ederse, Türkiye’nin geleceği o derece aydınlık olacaktır. Üye çalışmalarımızı yürütürken, her yeni kaydın, partimizle beraber ülkemizi de güçlendirdiğini asla aklımızdan çıkarmayacağız. ‘Gönülden Yaparsan Gönüller Kazanırsın’ düsturuyla 83 milyonun her bir ferdini kucaklamaya çalışacağız. Bu partiyi kuran da 18 yıl boyunca iktidarda tutan da milletimizin bizatihi kendisidir. ‘Önce millet, önce memleket’ diyen, ‘Türkiye Eksenli’ hareket eden herkese elimizi uzatmak durumundayız. AK Parti çatısı altında, terör ve şiddetle arasına mesafe koyan herkese, her türlü görüşe yer vardır” dedi.

 

ERDOĞAN: “MESELE TAYYİP ERDOĞAN’IN İKBALİ DEĞİL, TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİDİR”

 

Türkiye’nin Doğu Akdeniz, Ege başta olmak üzere haklı davalarından asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Türkiye olarak aynı anda birden çok cephede çetin bir mücadele yürütüyoruz. Sadece sınırlarımız içinde değil, Irak’tan Suriye’ye, Akdeniz’den Ege’ye kadar geniş bir alanda emperyalizmin farklı yüzleriyle muhatap oluyoruz. Bir asır önce Anadolu’yu işgal edenlerle, bugün Libya’da, Doğu Akdeniz’de karşımıza dikilenler arasında, niyet ve saik bakımından hiçbir fark yoktur. Ülkemizi terörle, baskıyla, ekonomik tetikçileriyle hedef alanların amacı, bizi onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçirmektir. Bunların derdi ne AK Parti’yledir, ne Tayyip Erdoğan’ladır; bunların derdi milletimizin bizatihi kendisiyledir, toprağından devletine kadar Türkiye’nin varlığıyladır. Her ne kadar muhalefet görmek istemese de, bu gerçeği artık milletimizin tüm fertleri görüyor. Mücadelenin Tayyip Erdoğan’ın ikbal mücadelesi olmadığını, ülkemiz ve geleceğimiz için yürütülen bir istikbal mücadelesi olduğunu, vicdan ve izan sahibi herkes biliyor. Son 18 yıldır partimiz üzerinde oynanan oyunları hepsi, Anadolu insanının irfanı karşısında başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Milletimiz, gerektiğinde canı pahasına bize, karakaşımız, kara gözümüz, endamımız, hoş sohbetimiz için değil; bu ülkeye olan sevdamızdan dolayı sahip çıkıyor. Bırakın bu ülkenin başına bir şey gelmesini, ayağına taş değse, bunun vebali de hepimizin omuzlarındadır. Türkiye varsa biz varız. Türk milleti güçlüyse biz de güçlüyüz. Türkiye hedeflerine yaklaşıyorsa, işimizi doğru yapıyoruz demektir. Ülke ve millet düşmanlarının hedefindeysek, doğru yönde yürüyoruz demektir. Milletin ve ümmetin dualarını alıyorsak, istikamet üzereyiz demektir. Mazlumların ve mağdurların umudu olmayı sürdürüyorsak hakka ve hakkaniyete uygun şekilde çalışıyoruz demektir” ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN: “YEPYENİ BİR DÖNEMİN KAPILARI AÇILACAK”

 

Türkiye’yi birinci lige taşıyacak yeni bir dönemin eşiğindeyiz diyen Erdoğan, “Öyle bir süreçten geçiyoruz ki, doğru adımlar atarsak ülkemizin önünde yepyeni bir dönemin kapıları açılacaktır. Sadece darbeler, krizler, antidemokratik müdahaleler dolayısıyla kaybettiğimiz yılları telafi etmekle kalmayacak, Türkiye’yi her alanda birinci lige taşıma imkânına kavuşacağız. Yanlış adımlar atmamızın bedelini ise, sadece partimiz değil, milletimizle beraber umudunu bize bağlamış yüz milyonlarca dostumuz, kardeşimiz de ödeyecektir. Tarihimizin en kritik döneminde sizlere, karşımdaki bu kadroya çok önemli görevler düşüyor. Her birinizin omuzlarında taşıdığı bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğinden şüphe duymuyorum. Hep birlikte çok daha fazla çalışarak, önce 2023’te, sonra 2024’te İstanbul halkının teveccühünü rekor oy oranlarıyla sandığa yansıtacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah aynı neticeyi Türkiye genelinde de elde edeceğiz. İstanbul İl Başkanımıza ve ekibine gayretleri için tekrar teşekkür ediyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

KANDEMİR: “İSTANBUL TEŞKİLATIMIZ PARTİMİZİN LOKOMOTİFİ”

 

İstanbul Teşkilatının yeni üye çalışmalarında büyük bir gayret gösterdiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, “İstanbul Teşkilatımız partimizin lokomotifi, taşıyıcısı ve Anadolu’ya ilham olan teşkilatımız. Bugün, “Gönül Seferberliği” kapsamında başlattığımız çalışmaların en önemli duraklarından biri olan üye seferberliğinde İstanbul Teşkilatımız, bu sene içerisinde partimize kaydettiğimiz toplam 600 bin üyenin, 180 binini tek başına kaydederek büyük bir başarıya imza attı” şeklinde konuştu.

 

ŞENOCAK: “SÖZÜMÜZÜ TUTUP YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ YAZDIK”

 

AK Partiye yönelik ilginin her geçen gün arttığını söyleyen İl Başkanımız Şenocak, “Partimize, Kasım ve Aralık’ta 75 bin, Ocak’ta ise 45 bin yeni üye kazandırmamızın ardından, İstanbul Teşkilatı olarak, zati alinize ‘Partimize 100 bin yeni üye daha kazandıracağız’ sözünü vermiştik. Sözümüzü tutup yeni bir başarı hikayesi daha yazdık. Allah’a hamd olsun; partimiz, her gün daha da büyüyen bir ilginin merkezi olmaya devam ediyor. Bunu, kampanya sürecinde bir kere daha yakından gördüm ve kendi kendime dedim ki, “Allah’ın izniyle, biz 100 bin üye hedefini de aşarız.” Nitekim, İstanbul’da sadece 40 gün içinde partimize 106 bin 155 yeni üye daha kazandırdık. Hayırlı, uğurlu olsun” temennisinde bulundu.

 

ŞENOCAK: “İSTANBUL’DAKİ ÜYE SAYIMIZ 2,5 MİLYONA ULAŞTI”

 

Desteklerini esirgemeyen İstanbullulara teşekkür eden İl Başkanı Şenocak, “Bu sonuç, şu ana kadar hiçbir partiye nasip olmamış bir başarıdır, bir rekordur. Türkiye’de bütün diğer siyasi partilerin üye sayısı toplamı 3 milyon civarındayken, AK Parti’nin sadece İstanbul’daki üye sayısı yaklaşık 2.5 milyona ulaştı. Bu gurur, öncelikle, daha selamını ilettiğimiz anda gönülleri heyecanla titretip yüzleri sevgiyle gülümseten sayın Cumhurbaşkanımızın, sonra da sizin, bizim, hepimizindir. Normalleşmeye yeni başladığımız ve İstanbul’un önemli ölçüde boşaldığı bir süreçte, ailesinden ve dinlenmesinden feragat ederek canla başla çalışan teşkilatımızın tüm mensuplarına minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

ŞENOCAK: “DAHA BÜYÜK BAŞARILAR İÇİN DURMAK YOK YOLA DEVAM”

 

Kampanya sürecinin dava şuuruna yakışır bir anlayışla yürütüldüğüne dikkat çeken İl Başkanı Şenocak, “Dava ahlakı nedir, AK Partili olmak nedir, Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir teşkilat nasıl olunur, bunu hep beraber gösterdiniz. Buradan üye olan kardeşlerime de seslenmek istiyorum: Hani rahmetli Üstad “Kim var denildiği zaman sağına soluna bakmadan ben varım” şuurundan söz eder ya; işte o şuur sizsiniz. Çünkü biz İstanbul İl Başkanlığı olarak “Kim var” dediğimizde, İstanbul’un her bir yanından “Ben varım” dediniz. Ailemle, yakınlarımla, komşularımla, arkadaşlarımla varım dediniz. Varım diyenler var olsunlar. Varım diyenler her iki cihanda da aziz olsunlar. Daha güzel hedefler, daha büyük başarılar için; durmak yok yola devam” çağrısı yaptı.

 

Programda; “Üyelik Çalışmaları” ve “Recep Tayyip Erdoğan” konulu iki ayrı film izletildi. Konuşmaların ardından Erdoğan, 100.000’inci üye olan Kevser Sevinç’i sahneye davet ederek tebrik etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Erdoğan’a günün anısına İstanbul Fethi’ni müjdeleyen Hadis-i Şerif’in yer aldığı Kufi-Sülüs hat tablosu takdim etti. Erdoğan, 39 ilçeden en fazla üye yapan teşkilat mensuplarını sahneye davet ederek tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Ayrıca üye sayısında hedeflerini aşan Çekmeköy, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinin 3 Kademe İlçe Başkanları, Koordinatör Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve İl Koordinatörlerini sahneye davet edip toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.