Dolar 32,5949
%0.37
Euro 34,7863
%0.16
Altın 2.498,160
%0.55
Bist-100 9.461,00
%-0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AİLELERE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE 11 ÖNERİ

  • İstanbul Gündemi
  • 19.04.2021 - 13:50

Temiz Toplum Derneği‘nden ailelere uyuşturucu uyarısı geldi. ‘Akademik araştırmalarda liseli gençlerin dahi bu konuda yeterli bilince sahip olmadığını görüyoruz’ diyen Ay: “Bununla birlikte sahada gözlemlediğimiz husus şu ki, Türkiye‘de uyuşturucudan korunma noktasında, bir gençlik değil ebeveyn problemi var. Bunu bir eleştiri olarak söylemiyorum 4 yıldır sahada aktif çalışmalar yürüten bir hareketin çıkartmış olduğu sonuç olarak aktarıyorum' diye konuştu.

‘KİŞİLERİN BAĞIMLILIKTAN KURTULMASINDA AİLE ÇOK ÖNEMLİ’

Gerek gençlerin uyuşturucudan korunmasında gerekse bulaşmış kişilerin kurtarılmasında ailenin çok önemli bir rolü olduğuna vurgu yapan Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, anne babalara yönelik şu önerileri sıraladı:

İŞTE 11 ÖNERİ:

'1. Çocuğunuzu uyuşturucudan korumak için ona sarılın. Sevildiğini hissettirin. Ona ilgi gösterin! “Benim çocuğum yapmaz” yanlışına asla düşmeyin!

2. Dikkatli olmayan aileler, çocuklarının bağımlı olduklarını 1,5-2 sene sonra öğreniyor! Çocuğunuzun çevresinde radikal değişiklikler var mı? Gözleri kanlanmış mı? Üzerinde kötü bir koku var mı? Onu sıkmadan kontrol edin.

3. Eğer çocuğunuz bağımlı ise ona kızmayın, onu dışlamayın. Tedavi için onu yüreklendirin. Siz de bu mücadeleden asla vazgeçmeyin!

4. Çocuklarınızı uyuşturucu maddelerden korumak için aile-okul iletişimine azami özen gösterin!

5. Her bağımlılık birbirini tetikliyor. Bağımlı bir beyin, diğer bağımlılıklara daha kolay uyum sağlıyor! Çocuklarınızı her türlü bağımlılıktan koruyun!

6. Kötü rol modeller, kolay para kazanma hırsı, uyuşturucu madde konusunda yeterli bilincin oluşmaması tuzağı büyüten en büyük etkenler. Çocuklarınızı bunlardan koruyun!

7. Herkesin çocuğunu kendi çocuğunuz gibi bilin! Unutmayın bu illet, koronavirüsten bile daha bulaşıcı!

8. Çocuklarınızı kötü alışkanlıklardan korumak için onların hobilerini destekleyin. Sportif faaliyetlere yönlendirin.

9. Uyuşturucu bağımlısı olan bir bireyin artık hasta birisi olduğunu kabul edin. Ona kızmak yerine sorunu çözmek adına ona destek verin.

10. Bağımlılık tedavisi olan çocuğunuzu, eski çevresinden uzaklaştırın. Taşının. Çocuğunuzun sosyal medya hesaplarını kapatın. Telefon numarasını değiştirin!

11. Uyuşturucu ile mücadelenin her safhasında Temiz Toplum Derneği’nin yanınızda olduğunu bilin. Bizimle iletişime geçmekten asla çekinmeyin!'

‘GENÇLER! UYUŞTURUCUDA SİZE UYUŞTURUCU VEREN DE SİZİN DOSTUNUZ OLAMAZ’

Son olarak gençlere seslenen Başkan Ay sözlerine şöyle son verdi: 'Gençler! Uyuşturucu da, size uyuşturucu veren de sizin dostunuz olamaz! Çevre ve akran baskısına boyun eğmeyin. Size bunlar teklif edildiğinde özgüvenle hayır deyip, durumu ailenize ya da öğretmeninize bildirin!'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.