Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9730
%0
Altın 2.447,820
%0.48
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU, YAŞAMINI YİTİREN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÇOCUKLARINI UNUTMADI

  • İstanbul Gündemi
  • 01.12.2020 - 18:32

Salgının başından bu güne kadar canla başla mücadele eden sağlık çalışanları, koronavirüsün yanında sosyal sıkıntılarla da boğuşuyor. Pandemi sürecinde 8 bin sağlık çalışanı hastalığa yakalanırken 160’ı hayatını kaybetti.

Sağlık çalışanlarının, topluma göre 7 kattan fazla Covid-19’ a yakalandığını ve o oranda daha fazla kayıp gerçekleştiğini belirten AHEF 2’nci Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan,  AHEF’in, salgının ilk gününden bu yana gerek basın yoluyla gerekse de TBMM’de sağlık komisyonu üyelerine ulaşarak, bakanlığa yaptığımız girişimlerle vefat eden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için başvurularda bulunduğunu söyledi.

AHEF 2. Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan, bakanlık yetkililerinin bu girişimleri görmezden geldiğine ve halen de bu konuda bir düzenleme yapılmadığına dikkat çekti. AHEF olarak vefat eden sağlık çalışanlarının salgında canlarını hiçe sayarak verdikleri mücadeleyi her zaman minnetle anacaklarını söyleyerek arkadaşlarını şehit saydıklarını sürekli hatırlatacaklarını belirtti. Dr. Eryazğan, “Bu noktada vefat eden meslektaşlarımızın çocuklarına sahip çıkmayı da bir borç biliriz. KAHEV’in ‘Emanetiniz Emanetimizdir’ projesini AHEF olarak sonuna kadar destekliyor ve sahadaki 28 bin aile hekimine çağrıda bulunuyoruz. Tüm meslektaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.