Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Aile hekimleri 16 Ağustos’ta iş bırakacak

  • İstanbul Gündemi
  • 13.08.2021 - 22:38

Yurt dışında aile hekimlerine sağlanan haklara dikkat çeken Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Basın Yayın Medya Komisyonu Üyesi, Aile Hekimi Dr. Canan Tanrıver, Türkiye’de de aile hekimlerine haklarının teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

Dr. Canan Tanrıver pandemi boyunca aile hekimlerinin büyük özveri ile çalıştığına da dikkat çekti. “Ülkemizde pandemi sürecinde hakları sürekli ertelenen, koruyucu malzemelerinin verilmesinden esnek mesaisine kadar göz önüne getirilmeyen çalışma koşulları, pandemiye uyumlu hale getirilmeyen bir meslek grubu var: ‘Aile Hekimliği’ … Bizler hastaneler poliklinik hizmeti vermediğinde hasta bakıyorduk. Ülke geleceğini de ertelemedik. Gebe bakımları, bebek izlem ve aşılarımızı aksatmadan hastanelerin eksik hizmetlerini kapatmak için var gücümüzle halkın genel sağlığı ve Covid19 hasta izlemleri için çalıştık. Salgında hayatını kaybeden meslektaşlarımız için illiyet aranmadan “Meslek Şehidi” unvanı ve haklarının tanınmasını talep ettik, alamadık. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için çalışma saati kavramımız olmadan büyük emekler verdik. 8 aydır da tüm bu hizmetlerimizin yanında Bakanlık programındaki toplumsal Covid19 aşılarını yapıyoruz. Her bireyi tek tek sorguluyor, sağlığına önem veriyoruz.”

TANRIVER: ‘‘BU HAKSZILIK ARTIK GÖRÜLSÜN’’

‘‘Aile hekimleri olarak pandemi boyunca basında, televizyonlarda, sosyal medyada bakanımızın açıkladığı gibi keşke ödüllendirilmiş olsaydık.’’ diyen Dr. Tanrıver bu haksızlığın artık görülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tanrıver, “İyi niyetli düşünmek istesek de hiç bir çalışanın ek ödemesi demeç ile açıklanmazken, Bize verileceği söylenen ek ödemenin kat ve kat fazlası aile hekimliği dışındaki sağlık çalışanlarına verilirken biz meslek grubu olarak çok kazanıyorlar yaftasına yem edildik. Umudumuz yoktu ama belki dedik bir şeyler değişecek, Bakanımız bizim değerimizi anlayacak. Bayram oldu, aşılamalarda öyle düşüş yaşandı ki biz hala hizmetimizi anlayan, anlatacak bürokratlara sahip olamadık. Bu nasıl bir düşmanlık olmalı acaba sorusuna uzak değiliz artık. Her gün “bu iş yapılmaz artık” diye bir meslektaşımız istifa ediyor, ne oluyor diye soran yok!” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetmelikle ödül beklerken ceza alan tek hekim grubu olduklarını söyleyen Dr. Tanrıver, meslek güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiğini, idarenin mobingine açık hale geldiklerini anlattı. Tanırıver, ”Ücret artışımızı beklerken kendilerine de defalarca uygulanmasının imkânsız olduğunu belirttiğimizyönetmelikten geri durmadılar. Üstelik imkânsız isteklerinin karşılığında bir de %10 ücret kesilme cezası ile bize büyük haksızlık yapılıyor. Biz bunu hak etmiyoruz.” dedi.

Meslek örgütü AHEF’in bu duruma karşı hukuki yollarda itiraz ettiğine, diğer meslek örgütlerinin saha görüşmeleri sonucunda bir eylem takvimi oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Canan Tanrıver iş bırakma eylemlerini duyurdu. Tanrıver, “Şimdi gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz. 16 Ağustos 2021 tarihinde iş bırakıyoruz! Halkımıza duyurulur.” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.