Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ahmet Poyraz’dan İBB’ye tepki! ‘3 yıldır yapılmadı’

  • İstanbul Gündemi
  • 11.01.2022 - 17:31

Taşdelen Cemal Güngör Parkı içerisinde yer alan Çamlık Kafe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen organizasyona, bölgede görev yapan basın mensupları katıldı.

“Ruhsat Turizm Bakanlığı tarafından veriliyor”

Çekmeyköy okullar bölgesinde alkollü işletmelerdeki sayının artmasına yönelik konuşan Başkan Poyraz, “Turizm Bakanlığı’nın bu tarz işletmelere ruhsat verme imkanı var. Belediye olarak alkol satışının olduğu mekan ve yer anlamında belirlediğimiz bir konu yok. Dolayısıyla 13 yıldır alkollü işletmelere ruhsat ile ilgili bir maddeyi meclisten geçirmedik.

Eğer ifade edilen yerler turizme uygun ise Turizm Bakanlığı tarafından ruhsat verilebiliyor. Bir insan bu ihtiyacından dolayı Çekmeköy’den başka ilçelere gitmesini de istemeyiz. Çekmeköy’de de bakanlık tarafından bu imkanlar sağlandıysa neden bize sormadınız diye olaya bakmıyoruz. Ayrıca bu izinlerin bakanlık tarafından verilmesi denetimlerin daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Çalışmalar hakkında bilgiler verdi

Etkinlikte basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Poyraz, “Çamlık tel boyunu 2020 Aralık ayında tamamlayıp Doğa Parkımızla birleştirip halkımızın hizmetine sunduk. Bölgede halkımızın parkımızda keyifli vakit geçirebilmesi için ses bariyeri inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Tel boyu projemizin bulunduğu alana yakın zamanda emniyet müdürlüğünün inşa edilmesi için çalışmalar başlayacak. Yine halkımızdan gelen talepler doğrultusunda öğrencilerimizin sahada eğitim görebilmeleri için bölgeye bir açık hava, orman okulu diyebileceğimiz bir proje planlıyoruz” diye konuştu.

CHP’ye ‘hayır’ tepkisi!

Çekmeköy’deki 5 mahallenin İBB Meclisi’ne sunulmak üzere 1/1000‘lik İmar Planları AK Parti, MHP ve İYİ Parti‘nin evet oyuna karşı CHP‘nin hayır oyuyla ilçe meclisimizden oy çokluğuyla geçtiğini belirten Ahmet Poyraz, “Ben isterdim ki binlerce vatandaşı ilgilendiren bu önemli konuda CHP’li meclis üyelerimizde karşı çıktıkları konular hakkında şerhlerini düşüp evet deselerdi. Ama olmadı. İYİ Partili, Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“3 yıldır henüz bir çalışma yapılmadı”

Trafik sorununa da değinen Poyraz, “Yenidoğan ve Taşdelen bölgesinde yaşanılan trafik sorununu elimizden geldiğince yeni projelerle bölge trafiğini azaltmak için çalışıyoruz. Yeşil yol adını verdiğimiz Taşdelen’den Merkez Çekmeköy’e yeni bir yol projemiz var. İnşallah hayata geçirildiğinde Şile yolu ve iç bölgelerimiz rahatlamış olacak. Yenidoğan trafiği için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bölge ziyaretinde bizzat eşlik ettim. Yenidoğan kavşağında yaşanan sıkıntıyı kendisine anlattık, o da duruma şahit oldu. Çalışma yapılacağı söylense de 3 yıldır henüz bir çalışma yapılmadı” dedi.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.