Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

AHMET EMRE ÇAVUŞ’UN İSMİ SULTANGAZİ'DE YAŞAYACAK

  • İstanbul Gündemi
  • 21.09.2020 - 12:03

İstanbul Sultangazi’de 2015 yılında yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla ağır yaralanan ve 2 yıl 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş’un adı, İBB Eylül ayı meclis toplantısında tüm grupların oy birliği ile 75.Yıl Mahallesi’ndeki bir sokağa verildi.

 

Ahmet Emre Çavuş’un ailesi tarafından İBB’ye verilen dilekçe ile ‘’Ahmet Emre Çavuş” isminin yaşadığı mahallede bir sokağa verilmesi talebi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından olumlu karşılandı ve Eylül ayı İBB meclisinde görüşülmek üzere meclise sevk edildi.

 

Söz konusu teklif, İBB Harita Komisyonu Başkanı Mehmet Yiğit ve diğer komisyon üyeleri AK Parti’li Kübra Nur Uslu, Leyla Gülden Kıldan, Güven Yiğit, Haluk Sadıkoğlu, CHP’li Murat Cirav, Ali Haydar Kahraman, Ayşegül Okumuş Görgü’nün yanı sıra, Kültür ve Sanat Komisyonu, Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

Tüm komisyonların oluru ile İBB meclisinden de oy birliği ile geçen kararla, ‘Ahmet Emre Çavuş‘ ismi Sultangazi 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan bir sokağa verildi.

Oylama sonrası konuyla ilgili söz alan Harita Komisyon Başkanı ve Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ak Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Yiğit, “İlçemizde yaşayan Zeynep ve Bülent Çavuş’un kıymetli evlatları Ahmet Emre Çavuş, 17 yaşındayken sokakta gezerken serseri bir kurşunla vurulmuş, felç olmuş ve 747 gün hayat mücadelesi verdikten sonra vefat etmiştir. Ailesi büyük bir çaba harcamış ancak kurtaramamıştır. Bu vesile ile Ahmet Emre Çavuş’a rahmet dilerken, ailesine de tekrar başsağlığı diliyorum. Özelikle bireysel silahsızlanmaya vurgu yapmak adına Ahmet Emre Çavuş’un isminin yaşatılması için tarafımıza gelen teklif uygun görülmüştür” dedi.

 

Konuyla ilgili CHP adına söz alan Harita Komisyon Üyesi CHP’li Murat Cirav’da, Ahmet kardeşimizin vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle kardeşime Allah‘tan rahmet diliyor, başta annesi ve babası olmak üzere tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ahmet Çavuş Emre’nin isminin yaşatılması konusunda, emek veren tüm komisyon arkadaşlarıma ve kararı onaylayan meclis üyelerimize teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

 

AHMET EMRE ÇAVUŞ KİMDİR?

 

26 Mayıs 1998’de İstanbul Sultangazi 75. Yıl Mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamlayan A. Emre Çavuş, lise eğitimine ise Gaziosmanpaşa (GOP) Sağlık Meslek Lisesinde başladı.

 

11. sınıf öğrencisiyken, 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenen Ahmet Emre Çavuş, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü. Omuriliğine isabet eden kurşun sonrası felç kalan Çavuş, sonrasında Şişli Ornöram Fizik Tedavi Merkezinde yaklaşık 1 buçuk yıl fizik tedavi gördü.

 

21 Haziran 2017’de yeniden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatarak, başarılı 2 büyük ameliyat geçiren A. Emre Çavuş, 2 yıl 11 gün yaşam mücadelesinin ardından, 13 Ağustos 2017 gecesi aniden fenalaşarak sabah 06.20’de hayata veda etti.

 

Ahmet Emre’yi vuran zanlı aradan geçen 5 yıla rağmen yakalanamazken, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı olan babası Gazeteci Bülent Çavuş ve annesi Zeynep Çavuş, hukuk mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini söyleyerek, “Bireysel Silahlanmaya Hayır” dedi.

 

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.