Dolar 32,4639
%-0.07
Euro 34,8475
%-0.36
Altın 2.446,330
%0.41
Bist-100 9.891,00
%1.79

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ADEF GENEL BAŞKANI SAİM DİKEN’DEN '10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ' MESAJI

  • İstanbul Gündemi
  • 09.01.2021 - 13:23

Yayınlamış olduğu mesajında; Gazetecilerin, basın emekçilerinin çalışmalarının, Türkiye‘nin şeffaf, demokratik ve özgür bir ülke olarak dinamizmini sürdürmesine hizmet ettiğini, basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağına işaret eden Saim Diken, şöyle devam etti:

“Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir.

Bu husus aynı zamanda, ülkemizin itibarının yükselmesiyle de doğrudan ilgilidir. Basının, yaşanan sorunları özgürce ele alabilmesi ve kamuoyunun dikkatine sunabilmesi, yapılan yanlışları azaltacaktır.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan demokrasi dışı aksaklıkların, tutumların olduğunu bu sıkıntıların ancak Adalet temin edildiği demokrasimiz geliştiği demokratik çağdaş bir Türkiye de ortadan kalkacağı kanaatini ve inancını taşıyorum.

Ülke olarak temel hedefimizin, en ileri demokratik standartlara ulaşmak olduğu bilincindeyiz.”

Saim Diken sözlerini; “Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü‘nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hain saldırılar sonucu, suikastler ve işkencelerle hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum” ifadeleriyle bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.