Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ACIBADEM, ŞİMDİ DE DİJİTAL SAĞLIK YÖNETİM SİSTEMİ İHRAÇ EDİYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 14.11.2020 - 11:35

Özel sağlık hizmetleri sektöründe son 4 yıldır üst üste Türkiye sağlık hizmet ihracatçısı dalında birinci olan Acıbadem, şimdi de dijital sağlık yönetim teknolojisi ihracı ile Türkiye’ye döviz kazandırmaya devam ediyor.

Acıbadem Sağlık Grubu’nun 30 yıllık emeğinin ürünü olan ve hastanelerin tüm hizmetlerini yönetip takip eden, çok sayıda tıbbi uygulamayı barındıran “Cerebral Plus” global bir sağlık yönetim platformuna dönüştü.

Türkiye’deki tüm Acıbadem Hastaneleri’nde ve Makedonya’daki hastanesinde kullanılan bu yazılım, hali hazırda Suudi Arabistan’daki bir kamu hastanesinde de kullanılmakta olup Acıbadem’in Bulgaristan ve Hollanda’daki hastanelerinde de kurulum çalışmaları devam ediyor.

 

Cerebral Plus, en son versiyonu ile dünya sağlık sektörünün önde gelen oyuncularının dikkatini çekerken, yazılımın lisans kullanım hakkı 21 milyon USD karşılığında Singapur merkezli Parkway Pantai Limited’e (PPL) satıldı. Malezya, Singapur, Çin, Hong Kong, Hindistan ve Brunei’de 50’den fazla hastanesi bulunan PPL, tüm hastane ve tıp merkezlerinde Cerebral Plus’ı kullanmayı hedefliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde kurulum ve bakım destek gelirleri ile birlikte toplam gelirin 100 milyon doları bulacağı öngörülüyor. Bu süreç Türkiye merkezli bir yazılım platformunun IP (fikri mülkiyet) değerinin milyar dolar seviyelerini aşması yolunda da önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.

 

CEREBRAL PLUS NE SAĞLIYOR?

 

Cerebral Plus ile tüm hizmetler entegre bir şekilde kayıt altına alınabiliyor, izlenebiliyor ve raporlanabiliyor. Bu sistem ile ameliyathaneden kliniklere, ilaç tedariğinden laboratuvara tüm medikal bölümlerin yanı sıra otelcilik, hastalara yönelik yeme- içme hizmetleri gibi, birbirinden farklı pek çok disiplinin sunduğu hizmetlerin, aynı anda ve entegre bir şekilde çalışması sağlanıyor. Ayrıca sistem, hastanın kendi takiplerini yapabilmesine ve kayıtlı sağlık bilgilerini karşılaştırması ve raporlamasına da olanak sunuyor. Ayrıca bu platform tüm mobil cihazlar ve bilgisayarlarda kullanılabiliyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.