Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

6/B MAĞDURLARI CHP GAZİOSMANPAŞA’DAN YARDIM İSTEDİ

  • İstanbul Gündemi
  • 02.10.2020 - 11:16

Gaziosmanpaşa’ya bağlı Yıldıztabya Mahallesi 6/B projesi mağdurları, 8 yıldır boşaltılan ve henüz kazma vurulmayan evlerinin yeniden meclis gündeminde dile getirilerek somut adımlar atılmasını ve 2 aydır kiralarını alacak muhatap bulamadıklarını da ifade ederek CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’ndan destek istedi, “Lütfen sesimiz olun” dedi.

 

Sözde bir proje kapsamında yaklaşık 8 yıl önce evlerinden edildiklerini belirten Yıldıztabya 6/B projesi mağdurları, son iki aydır ödenmeyen kiralarını talep edecek makamı bilmediklerini, ortada gezen bilgi kirliliğine son verilmesini ve barınma hakları için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

 

Gaziosmanpaşa Belediyesi Yıldıztabya Mahallesi 6/B projesi hak sahibi bir gurup, CHP İlçe Bakanlığını ziyaret etti. CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe’nin hazır bulunduğu toplantıya, Başkan Yardımcısı Ali Güner, İlçe Sekreteri Murat Topaloğlu, İl Başkan Yardımcısı Özgür Akat, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Türkan Avcı, CHP Kurultay Delegesi İnşaat Mühendisi Kemal Çetiner, İlçe Kadın Kolu Başkanı Nurten Karakuş ve Yıldıztabya Mahalle Birim Başkanı Seyfi Yıldız’da katıldı.

3 YIL SONRA ANAHTAR TESLİMDİ, HENÜZ KAZMA VURULMADI

 

3. yılda anahtar teslimi edileceği sözü verilen evleri için yaklaşık 8 yıldır bir kazma dahi vurulmadığı gibi, 2019 seçimlerinden sonra kiralarının düzenli yatırılmadığını, kiralarını talep edecekleri yetkili makamın bile kim olduğu konusunda net bilgilerinin olmadığını belirten hak sahiplerinden Filiz Kavala, söz konusu alanda 328 hak sahibinin mağdur edildiğini belirtti.

 

BÖLGEDE AŞAYİŞ SORUNU HAT SAFHADA

 

Boşaltılan 6/B alanı çevresinde oturan vatandaşların da ayrıca mağduriyet yaşadığının altını çizen Kavala, bölgede asayiş sorununun da akıl almaz boyutta olduğunu ifade ederek, “Bir 8 yıl daha bekleyecek miyiz?” diye sordu.

 

Pandemi nedeniyle meclis toplantılarına vatandaşların alınmadığını ve eylem yapamadıklarını belirten 6/B hak sahibi gurup, Gaziosmanpaşa Belediye yetkililerinin, söz konusu alan için yapılan projeye CHP itiraz ettiği için bu mağduriyetlerin yaşandığına dair verdiği bilgiye karşılık CHP yönetiminin açıklama yapmasını istedi.

 

BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR

 

Mağdur vatandaşlar, “Biz neyin ne olduğunu biliyoruz.  İlk proje çok yüksek binalardan oluştuğu için iptal edildi, yeni projede yatay mimariye geçtiği için de maliyetinin kurtarmadığını tahmin ediyoruz. Bunları biliyoruz ama ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediyenin de hiçbir şeyine inanmıyoruz.” diyerek, evlerini boşaltan belediyenin binlerce dar gelirli aileyi daha da zora soktuğunu söylediler.

Mağdur vatandaşlardan Leyla Koca, kendilerine en son yılbaşında kepçe vurulacak sözü verildiğini ve bunun ne kadar doğru olduğunu bilmediklerini söyleyerek, CHP yönetiminin konuyla ilgili belediyeye soru önergesi vermesini istedi.

 

Konuyla ilgili 6/B mağduru vatandaşlara açıklamalarda bulunan CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, “Kimse kendi beceriksizliğini bizim üzerimize örtmeye çalışmasın” diyerek, Yıldıztabya 6/B bölgesi ile ilgili yaşananları anlattı.

 

İLÇE BELEDİYESİNDEN BAKANLIKLA DEVAM ETME TALEBİ GELDİ

 

2019 seçimlerinden önce söz konusu alanın İBB tarafından KİPTAŞ aracılığı ile yapılacağı protokolüne karşılık, 31 Mart seçimlerinde İBB’deki iktidar değişikliğinin hemen ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 6/B bölgesini KİPTAŞ’la değil, Bakanlıkla devam ettirme talebi ile İBB’ye başvurduğunu söyleyen Bahçetepe, “Büyükşehir belediyemiz de bu talebe istinaden bir fesih yazısı yazdı” dedi.

 

Mevcut Gaziosmanpaşa Belediye yönetiminin olayları çarptırarak anlattığını, buna rağmen geçmiş 8 aylık kira ödemesini Kurban Bayramı öncesi yaptığının da altını çizen CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, “İBB’nin belediye ve bakanlıkla olan protokol yazışmalarını Yıldıztabya 6/B bölgesine dağıttık” diyerek devam etti.

 

Yaşanan mağduriyetin büyükşehirden kaynaklanmadığını, ilçe belediyesinin vizyonsuz ve öngörüsüz hareket biçiminden ve bir grubun ticari çıkar kaygısından kaynaklandığını da belirten Bahçetepe, CHP’nin kentsel dönüşüme bakış açısının toplumcu bir bakış açısı olduğunun altını çizdi.

 

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kentsel dönüşüm planlarının, toplumun çıkarını ve kamunun yararını sağlayan, bölge insanlarının yaşam kalitesini artıracak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Kamunun değil bir grup müteahhittin çıkar amacını gözeten ve kamu yararı gözetmeyen, sosyal donatı alanları olmayan dönüşüme itiraz etmemizde bundandır. Eğer doğru bir proje olmuş olsaydı, öncesinde itiraz ettiğimiz projeyle alakalı Danıştay bizi haklı bulmazdı. Kimse kendi beceriksizliğinin üzerini örtmeye çalışmasın. Bizim itirazımız kamunun yararı gözetilmediği içindir. Biz üzerimize düşen ne varsa yaparız. Biriken kira ödemelerini yapması gereken kurum, projeden çekilen İBB değil, belediye ve bakanlıktır”

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan CHP İl Bşk. Yardımcısı Özgür Akat’ta, siyasi olarak kendilerini karalamak için yapılan söylemlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirterek, “Biz iktidara aday bir partiyiz. Elimizde olsa neden vatandaşın sorununu çözmeyelim. Biz var olan sorunları çözmek için iktidara adayız” dedi.

 

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe, konuyla ilgili vatandaşların taleplerini hem ilçe hem de büyükşehir belediyesinde dile getireceklerini söyleyerek, elinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Selvi Sarıtaç - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.