Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

6 ADIMDA REGL DÖNEMİNDE TATLI KRİZİNİ ÖNLEME

  • İstanbul Gündemi
  • 19.08.2020 - 18:21

Özel günlerinde kadınların tatlı isteği her zamankinden fazla olabiliyor. Bu aşırı iştah artışı, zaten stresli olan bu dönemde, kadınların kendilerini daha gergin ve huzursuz hissetmesine neden oluyor. Bu dönemde hormon değişikliği, magnezyum ihtiyacı, dengeli beslenmemek ve yeterli miktarda su tüketmemek gibi sebepler tatlı yeme isteğinin ana nedenleri. Yenilen tatlıların kilo aldırması ise sıkıntıyı katlıyor. Bu yüzden kadınlar sağlıksız ve kalorili tatlılara yönelebiliyor, hem olumsuz semptomları artırıyor hem de kilo alarak daha da mutsuz hissediyor.

 

Peki, regl döneminde tatlı krizini önlemenin yolları nelerdir?  Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp, regl döneminde kadınların yaşadığı tatlı krizi problemini araştırdı ve bu durumu önlemenin 6 yolunu kadınlarla paylaştı:

 

1-BU DÖNEMDE SAĞLIKLI BESLENMEK MÜMKÜN

 

Canınız tatlı istediğinde sağlıklı ve lezzetli seçeneklere yönelin. Mesela 1 kase chia tohumlu puding ya da 1 bardak tarçınlı süt ve yanında birkaç adet hurma gibi.

 

2-MASUM TATLI KAÇAMAKLAR

 

Bazen küçük tatlı kaçamakları da yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 1-2 top vanilyalı dondurma, bitter çikolata ya da bir porsiyon sütlü tatlı yiyebilirsiniz.

 

3- ÇİNKO  AÇISINDAN ZENGİN BESİNLER TÜKETMEK

 

Tatlı krizi dönemlerinde çinko içeren besinler tüketirseniz hem bu ihtiyacınızı karşılar hem de sağlıklı beslenmiş olursunuz. Adet dönemini kilo almadan geçirmeye de yardımcı olur.

 

4- KALSİYUM TATLI TÜKETİMİMİN ÖNÜNE GEÇER

 

Kalsiyum içeren besinleri tüketmek de tatlı ihtiyacının önüne geçer. Özellikle sütlü içecekler ve meyveli yoğurtlar bu görevi tamamlar.

 

5-MAGNEZYUM KAYNAĞI BESİNLER TÜKETİN

 

Muz gibi magnezyum içeren besinler de bu dönemde size iyi gelecek. Hindistan cevizi sütü, 1-2 parça bitter çikolata ve bir avuç kaju, ceviz, badem ya da fındığı bunlara örnek verebiliriz.

 

6-KURTARICI MEYVE

 

Tatlıya çok fazla ihtiyacınız olduğunu hissettiğinizde sevdiğiniz bir meyveyi yiyin ve sevdiğiniz bir şeyi yapmaya yönelin. Çünkü yeme isteği biraz da psikolojik olabiliyor.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.