Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

2. el araç alacaklar dikkat!

  • İstanbul Gündemi
  • 29.03.2022 - 14:29

Sektör temsilcileri, KDV tutarının yükseltilmesi halinde ikinci elde hem araç fiyatlarının hem de kayıtdışılığın artacağı uyarısında bulundu.

“İkinci el araç da almak daha da zorlaşacak”

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el araçta KDV‘nin yüzde 1‘den yüzde 18‘e çıkmasının ikinci elde fiyatları yukarı çekeceğini söyledi. Yalçın, 'Yapılacak değişiklik, kayıt dışılığı teşvik eder. Kurumsal ikinci el araç işi yapanların maliyetleri artar ve küçük esnafın yaşaması zorlaşır. Olan yine vatandaşa olur' dedi. Kurumsal ikinci el firmalarında fiyatlarında mecburen artacağını vurgulayan Yalçın, 'Bunu gören vergi vermeyen galerici de fiyat arttıracak ama yine doğru fiyatları yansıtmadığı için vergiden kaçıracak. Maalesef ikinci el araç da almak daha da zorlaşacak' diye konuştu.

“Şirketlerin önünü kapatacağı görüşündeyiz”

Otomerkezi CEO‘su Muhammed Ali Karakaş ise 'Bakanlar Kurulu toplantısı sonucu, Cumhurbaşkanı‘nın açıklamalarıyla beraber ikinci el araç alım-satımı yapan ticari işletmelerin elde edeceği kâr satışında, yüzde 1 olan KDV oranının yüzde 18‘e yükseltildiği mesajı verildi. Resmi gazetede henüz yayınlanmamış olan bu bildirimle beraber, oto galericiler ve otomotiv piyasası adeta sarsıldı. Piyasanın dengelerini bozacağı düşünülen bu çok ciddi artışın tek kalemde yapılmış olması ile kurumsal firmaların, tamamen resmi ve nakdi ödeme alan bu tarz şirketlerin önünü kapatacağı görüşündeyiz' dedi.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.