Dolar 32,5617
%0.15
Euro 34,8950
%0.67
Altın 2.433,710
%0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

10. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ'NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

  • İstanbul Gündemi
  • 27.11.2020 - 12:10

'Herkes İçin Adalet' temasıyla gerçekleştirilen festivalin direktörü Bengi Semerci, çevrimiçi törende yaptığı konuşmada, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi. Semerci “10. kez ödül törenimizi gerçekleştiriyoruz. Pandemi nedeniyle bu yıl sinema salonlarında olamadık, misafir ağırlayamadık. Her şeye rağmen bir festival için 10. yılı kutlamak güzel bir duygu” dedi.

 

UZUN METRAJ EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ: 'YABANCI'

 

Çevrimiçi canlı yayınla gerçekleştirilen ödül töreninde, Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması 'En İyi Film Ödülü'nü 'Yabancı' filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Nader Saeivar‘a iletilecek.

 

KISA METRAJ EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ: 'YARA'

 

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması dalında en iyi film ödülü 'Yara' ya verildi. Ödül, filmin yönetmeni Onur Güler‘e iletilecek.

 

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: 'İNSİYAK'

 

Bu yıl Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü 'İnsiyak' filmine layık görüldü. Ödül, filmin yönetmeni Mustafa Kemal Altıner‘e iletilecek.

 

ÖĞRENCİ JÜRİSİ ÖDÜLÜ: 'DÜNYANIN DAMARLARI'

 

Öğrenci jürisi ödülü ise 'Dünyanın Damarları'na verildi. Ödül filmin yönetmeni Byambasuren Davaa‘ya iletilecek.

 

SİNEMA PROFESYONELLERİ VİSİONIST‘LE BULUŞTU

 

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde bu yıl ikincisi düzenlenen VisionIST 'Endüstri Günleri'nde ise sinema profesyonelleri iki gün boyunca sinemaseverlerle bir araya getirildi. Yansımalar, Atölye, Panel ve Ustalık Sınıfından oluşan VisionIST‘de Endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi.

 

AKADEMİK PROGRAM’DA “BEN MASUMUM”

 

Festivalin 'Ben Masumum' başlıklı akademik programında ise 5 gün boyunca 14 oturum düzenlendi. Oturumlara dünyadan ve Türkiye‘den akademisyenler katıldı.

 

ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİLER VE MASTERCLASS

Festivalde ayrıca Massoud Bakshi, Srdan Golubovic, Talip Karamollaoğlu, Ansgar Frerich, Henry Blake, Leonardo Antonio, Nader Saivar ve kısa film yönetmenleri ile çevrimiçi sohbetler ve Agnieszka Holland ile Masterclass, Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali YouTube platformundan canlı gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.