Dolar 32,5965
%0.38
Euro 34,8334
%0.29
Altın 2.497,620
%0.53
Bist-100 9.465,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Yaygın Eğitim Doğa Yürüyüşünde

  • İstanbul Gündemi
  • 01.05.2015 - 11:54
 
Milli basketbolcu Seda Tekindağ geçirdiği trafik kazası sonrası uçurumun kıyısından döndüğünde 26 yaşındaydı. Üç yıldır hayata tutunma mücadelesi veriyor. Yaşayamaz” dediler yaşadı. Felç kalır” dediler ayağa kalktı. Hedefi Beyoğlu'nu baştan sona yürümek” diyordu tam 2 yıl önce yapılan haberde. Seda Tekindağ'ın sağlığı bugün çok daha iyi. Üstelik Eyüp Belediyesi'nin Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu'na” katılacak kadar.
 
Seda Tekindağ başarılı bir basketbolcu iken geçirdiği trafik kazası sonrası zor ve sıkıntılı günler yaşadı. Başarılı milli oyuncu, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin en güzel, en alımlı oyuncularından biriydi. 15 yıllık basketbol geçmişinin 13 yılını Galatasaray, bir yılını Beşiktaş'ta tamamlamış 2010-11 sezonunda oynamak için Ceyhan Belediyespor'a transfer olmuştu.  Tarih 23 Ocak 2010'du... Ceyhan Belediyespor'da oynuyordu. Sabah antrenmana geç kalarak uyandı, hızlıca giyinip evden çıktılar, daha fazla geç kalmamak için kestirme yoldan hızla ilerledikleri sırada, tali yoldan dikkatsizce çıkan bir kamyonla çarpıştılar. Kaza sonrası genç oyuncu tam 57 gün komada kaldı. Uyandığında ise hiçbir şey hatırlamıyor hatta ailesinden de kimseyi tanımıyordu. Fizik tedavi, hidroterapi, robot ve lokomat tedavileri gördü. 2 yıl önce bir gazeteye verdiği röportajda, Son 7 aydır dengeyle ilgili tedavi görüyorum, 4 ay önce yardım almadan ayağa kalkmaya başladım. Yine kimseye tutunmadan 10 adım atabiliyorum. Ama düşmekten çok korkuyorum. Hayalim Beyoğlu'nu baştan sona yürüyebilmek. Koşmak, spora dönmek gibi ütopik dileklerim yok” diyordu. 
İşte o genç oyuncu bugün çok daha iyi. Azimle, aile desteği ve dualarla artık sağlıklı günlerine çok daha yakın bir durumda. Beyoğlu'nu baştan sona yürümek istiyorum diyen Seda Tekindağ artık bugün şehirlerarası seyahatler bile yapabiliyor. Eyüp Belediyesi'nin ilçe sakinleri için özel olarak planladığı ve Başkan Remzi Aydın'ın vizyon projelerinden biri olan Vuslat Yolculuğu'na katılan Tekindağ, Konya'da Mevlana ve diğer manevi mekanları ziyaret etti. Katıldığı yolculuktan büyük keyif aldığını söyleyen milli oyuncu, Özellikle seyahatin Yüksek Hızlı Trenle yapılıyor olması ayrı bir konfor ve keyif katıyor. Birkaç yıl öncesine kadar hayal edemeyeceğim şeyleri gerçekleştiriyorum. O kazadan sonra böyle yolculuklar, günü birlik turlar bana çok uzak geliyordu. Ama şimdi Vuslat Yolculuğu'nun manevi hazzını yaşıyorum. Eyüp Belediyesi'ne ve Sayın Başkan Remzi Aydın'a içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.