Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

YALINKILIÇ: ‘‘BU VAHŞET YILLARDIR GİTGİDE ÇOĞALIYOR’’

  • İstanbul Gündemi
  • 26.08.2019 - 21:15

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda partili Emine Bulut’un eski eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde öldürülmesine tepki gösterdi.

Kadın cinayetlerinin son bulmasını ve faillerin en ağır cezalarla yargılanması gerektiğini belirten CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Maalesef yine bir kadın cinayeti ve hafızamız yine bir çığlıkla, yine bir vahşetle tazelendi. Gün geçmiyor ki her gün bir kadın cinayetiyle uyanmayalım. Bu vahşet yıllardır artarak çoğalıyor. Yedi ayda bu vahşet 245 kişi olmuş. Her biri bir kadınımız, bir canımız. Bunlar sadece ‘ben boşanmak istiyorum’, ‘ben senin teklifini kabul etmiyorum’, ‘ben çalışmak istiyorum’ diyerek, kendi kişisel haklarını savunduğu için, maalesef erkekler tarafından veya aile fertleri tarafından katlediliyor.’’ dedi.

YALINKILIÇ: “KADINA ŞİDDETİ NORMALLEŞTİREN ZİHNİYETİN SONUCUDUR”

Kadın cinayetlerinin yıllardır süregelen, kadın ve erkeği eşit görmeyen zihniyetin sonucu olduğunu kaydeden Yalınkılıç, ‘‘Namusu sadece kadın üzerinden tanımlayan, kadınlığı yalnızca anneliğe indirgeyen, çalıştırmayıp eve hapseden, ekonomik hiçbir özgürlük tanımayan, kadına şiddeti normalleştiren ve yasalarla koruyan bir zihniyetin sonucudur. Kadın üzerinden siyaset yapılmasının sonucudur. Biz bu günlere bu zihniyetle geldik. Bunlara kuvvet veren, bu cinayetlere cüret etmelerini sağlayan, sonunda başlarına bir şey gelmeyeceğine inanan güven ve inançtır. Biz bu gidişata artık ‘dur’ diyeceğiz. Kadınlar üzerinden yıllardır yapılan siyasete, kadın ve erkeği eşit görmeyen zihniyete, eğitim ve sosyal yaşamda kadını ikinci sınıf gören zihniyete ‘yeter’ diyoruz. Bu konuda toplumun her kesimine de görev düşüyor. Kadına şiddeti normal gösteren her türlü yayına ve söyleme gerekli tepkiyi göstermeliyiz.’’ diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.