Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

VODAFONE 41. İSTANBUL MARATONU’NDA GERİ SAYIM BAŞLADI

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2019 - 20:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 41. İstanbul Maratonu bu yıl ‘İstanbul Senin, Durma Koş!’ sloganı ile 106 ülkeden 37 bin çipli koşucuyu ağırlamaya hazırlanıyor. Maraton öncesi ilk basın toplantısı 12 Ekim Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın katılımı ile gerçekleşti.

İMAMOĞLU: “İSTANBUL EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Çok sayıda davetlinin de katıldığı basın toplantısında, atletizme ayrı bir önem vereceklerini dile getiren İmamoğlu, “Bu markamızın yanına başka branşlarda başka markalar da katmalıyız. İstanbul her konuda en iyisini hak ediyor. İstanbul tariflenmesi en kolay, söylendiğinde herkesin gözünün parladığı bir kent. Bütün evrensel değerlerimizle olaya bakıyoruz. Evrensellik sporun dili için olmazsa olmaz. Atletizm de sporun en temel branşlarından. Olimpiyat yarışmaları da zaten atletizmin çevresinde şekillenir. Biz atletizme ayrı bir önem vereceğiz. Simgesel olarak tüm İstanbul’da yayılmasını sağlayacağız. Bence bu konuda İstanbul fakir kaldı. Hızlıca 3 tane atletizm pistini İstanbul’a kazandırmamız lazım. Hem bu branşın gelişmesi hem de spor kulüplerin bu branşa ilgi duyması, olimpiyatların İstanbul’a verilmesi için gerekçelerimizi geliştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

‘‘ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM’’

 Barış Pınarı Harekâtı hakkında da açıklamalarda bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Türkiye bulunduğu konum gereği dünyanın en özel noktalarından birine sahip. Dolayısıyla tüm iyi şeylere simge olmak zorundayız. Bu manada tümüyle Türkiye’nin güneyinde yaşanan sorunların bir önce bitmesini ve Suriye’nin çevresine barış gelmesine diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Umuyorum bu bölgedeki kaos biter ve hep beraber barış için mücadele ederiz. Bu konuşunun da barışa büyük bir mesaj vermesini istiyorum. Köprüyü geçerken tüm dilekleriniz barış için olsun. Bu iki kıta arasındaki koşu İstanbul’un enerjisini yansıtsın.” dedi.

 Kopenhag‘da düzenlenen C40 Belediye Başkanları Zirvesi’nde bir araya geldiği başkanlara önümüzdeki sene İstanbul Maratonu’nu bir arada koşmayı teklif ettiğini söyleyen İmamoğlu, dünyanın her yerinden insanları maratona davet ederek sözlerini son verdi.

ONUR: “AMACIMIZ KADIN KOŞUCU SAYISINI ARTIRMAK”

İstanbul Maratonu’nun organizasyon detaylarını basınla paylaşan Renay Onur, “Maratonu 14 yıldır koşan birisi olarak bu yarışın sorumluluğunu üstlenmiş olmak gurur kaynağı. İstanbul gibi önemli bir şehirde spor için hizmet ediyor olmak çok önemli. İstanbul Maratonu dünyada çok önemli bir yere geldi. Amacımız İstanbul’u sporla nefes alan bir şehir haline getirmek. İl bazında planladığımız sportif etkinliklerle bilinçli ve düzenli spor alışkanlığı kazandırmak en önemli amacımız. Her şey İstanbul’un güzel yarınları için,” mesajlarını verdi.

Maratonda 9 bin gönüllü, bin de resmi olmak üzere 10 bin kişinin görev alacağını ve her 4 koşucuya bir görevlinin düştüğünü hatırlatan Onur, “Bu sene katılım çok iyi, rekor bir katılım bekliyoruz. Şu ana kadar 37 bin  kayıt alınmış durumda. Yarışlarımız 3 kategoride koşulacak. Bu sene 15 ve 10 kilometrelik yarışı bileştirdik. Burada amacımız ilerleyen yıllarda maraton koşan kişi sayısını arttırarak maratonumuzu Platin kategorisine taşımak.” dedi.

Türk kadın koşucuların sayısını arttırmak istediklerini de açıklayan Renay Onur, “Geçtiğimiz yıllarda koşanlara e-posta gösterdik ve onlar da kabul ettiler. Bu sene koşan kadın maratoncuları önümüzdeki sene de maratona ücretsiz olarak davet edeceğiz.” diye konuştu.

DEEGAN: “41 KERE MAŞALLAH”

 Deegan ise “Vodafone olarak, sağlıklı yaşama önem veriyoruz. Maraton sponsorluğu bizim için çok kıymetli. İşbirliğimiz için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul’a teşekkür ediyoruz. Bu yıl maratonun 41’inci yaşını kutluyoruz. ‘Kırk bir kere maşallah’ diyoruz. Maratonu 8 yıldır büyük bir gururla destekliyoruz. Maratonun ardından, yarı maratona da ismimizi verdik. Ayrıca, 10K hazırlık koşularının da ana sponsoru olduk. Böylece, Spor İstanbul ile birlikte, yıl boyu kentteki tüm koşu etkinliklerine destek vereceğiz. Maratona katılım, her yıl sponsorluğumuzun da katkısıyla artıyor. Çipli koşucu sayısı 2011’den bu yana yaklaşık 4 kat arttı. Maratonda bu yıl çocuklar için koşacağız. Kodlama eğitimlerimizle çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlayacağız.  İstanbulluları 3 Kasım Pazar sabahı maratona bekliyoruz,” diye konuştu.

ÇİNTİMAR: “DÜNYA ÇAPINDA SPORCULAR KATILIYOR”

 Toplantıda konuşan Çintimar, “İstanbul Maratonu 1979 yılında 96 kişiyle başladı. Bugünse 200 binleri köprüden geçirdiğimiz büyük bir organizasyon halini aldı. Bu organizasyon en büyük sivil kitle hareketidir. Son 8 yıldır Gold seviyede koşulan bu yarışlarda koşan sporcularımız da dünya çapında sporcular,” mesajlarının altını çizdi.

Çintimar, “Sporun en hızlı gelişen en büyük kitleye sahip olan alanı maraton ve yarı maratonlar. Yarı maratonların sayısın arttırılması ve kaliteyi de attırmak toplum açısından önemli. Bütün emek verenlere teşekkür ediyorum. İstanbul Maratonu, Türkiye’deki diğer maratonların lokomotifi. Bu yarış ne kadar büyürse diğer yarışlar da büyümek zorunda kalıyor.” diye konuştu.

3 KATEGORİDE KOŞULACAK

 Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından Altın Kategoride gösterilen dünyanın sayılı maratonlarından biri olan Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl 42 km (maraton), 15 km ve Halk Koşusu (8 km) olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. Maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafeden başlayacak; Sultanahmet’te At Meydanı’ndaki Mısır Dikilitaşı’nın önünde sona erecek. 15K parkuru, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde başlayacak, Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde sona erecek. Halk Koşusu ise Altunizade Köprüsü’nün altından başlayarak, Dolmabahçe’de sona erecek. Vodafone İstanbul Maratonu’na 18 yaşını doldurmuş olanlar katılabilecek.

PACE KAPILARI UYGULAMASI İLK KEZ MARATONDA

Vodafone İstanbul Maratonu’nda ilk kez uygulanacak Pace Kapıları sistemi koşucuların tempo tutmada destekçisi olacak. Sisteme göre her koşucu kayıt esnasında kişisel tahmini yarış bitirme süresini sistem üzerinden seçebilecek. Seçmiş oldukları süre doğrultusunda kendilerine harf kodlu bir göğüs numarası atanacak. Sporcular yarış günü seçmiş oldukları bu zamanlamaya ait harf kodlu kapılardan start alacaklar. Böylelikle koşucular yarış tempolarına göre hiyerarşik olarak sıralanıp, kendi tempolarını koruyarak yarışı tamamlamış olacaklar.

 PROFESÖR HELMUT WİNTER TEMPO TUTACAK

Tavşan Atlet metodolijisinin duayeni Alman Profesör Helmut Winter tarafından koordine edilecek sistem ile 42 KM’de elit atletlerin tempo tutması sağlanacak.

Sistem özetle şu şekilde çalışıyor: Koşacak elit ve tavşan atletlerin hedef koşu dereceleri sisteme yarış öncesinden giriliyor; yarış esnasında bu sistemin kurulu olduğu ekran, kronometre taşıyan araçlara monte edilerek elit ve tavşan atletlerin önünden ilerliyor. Sporcular her km’deki derecelerini görerek kendi performansını ve hedeflediği sürenin ne kadar ilerisinde veya ne kadar gerisinde olduğunu görüp, temposunu düzenleme imkanına sahip olabiliyor.

Helmut Winter geçtiğimiz sene bu sistem ile Berlin Maratonu’nda dünya rekoru kırılmasının temelini hazırladı. 42 KM’de 2 saat 1 dakika 39 saniye ile Berlin’de dünya rekoru kırıldı. Winter Vodafone 40. İstanbul Maratonu’ndan sonra Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda da elit atletlerin destekçisi olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.