Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ KİMSESİZLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR

  • İstanbul Gündemi
  • 02.12.2014 - 09:35

KİMSİZLERİN KİMSESİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da ikamet eden vatandaşlara yönelik olarak başlattığı sosyal yardım projelerine  son sürat  devam ediyor. Ekonomik durumuna bakılmadan ihtiyaç sahiplerine evinde hizmet götürülerek insanların dar gününde sıkıntılarının giderilmesine yardımcı olunuyor.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından geliştirilen proje  daha çok engelli vatandaşları kapsamakla birlikte birimler tarafından yelpazesi geliştirilerek kimi kimsesi olmayan yaşlı vatandaşlarımızın da hizmetlerden faydalandırılması  amaçlanıyor.

Üsküdar Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’ne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren  ekipler, Evde Sağlık Hizmetleri, Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Engelli Koordinasyon, Özel Eğitim Merkezi, Fizyoterapi-Masaj, Psikolojik Danışmanlık Merkezi olmak üzere Üsküdar’da ikamet eden vatandaşlara 6 farklı branşta evde sağlık hizmeti götürüyorlar.

Yaşlı vatandaşlarımız unutulmadı
Üsküdar’da yaşayan yaşlı vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilgili birimdeki ekipler hemen harekete geçerek talepleri yerinde tespite başlıyor.

Yapılan tespitler sonrası kriterlere uygun talepte bulunan yaşlıların talep ettiği , ev temizliği, araç ve berber ihtiyacı  karşılanıyor.Haftada bir gün evi temizlenen yaşlı vatandaşlar ayrıca evinde ampul değiştirme,batarya değiştirme gibi kendilerinin yapamayacakları ev işleri  Belediyenin  görevlendirdiği  ekip  tarafından yapılıyor. 

Engellilere koordinasyon merkezi
Üsküdar  Belediyesi engelli vatandaşlarını da unutmadı. Engelli Koordinasyon Merkezi ile Üsküdarlı engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacakları her şey bu merkezde sağlanıyor. Engelli ailelerin gelir durumları belirlenip ihtiyaçlara göre yardımlar farklılık kazanıyor. Kimisine bez ve ıslak mendil, berber, evde sağlık, tekerlekli sandalye gibi hizmetler verilirken bazısına da psikolojik danışmanlık, fizyoterapi, masaj hizmetleri sunuluyor.

 Üsküdarlılar’a ücretsiz psikolojik danışmanlık

Psikolojik Danışmanlık Merkezinde ise  Üsküdar’da ikamet eden vatandaşların  ücretsiz olarak istifade edebildiği engelli, engelsiz ayırımı yapılmadan psikolojik destek hizmeti de sağlanıyor.  Haftalık periyotlarla seanslar düzenlenirken sonuç odaklı hizmette devamlılık ilke olarak ele alınıyor.
Merkez’de bireysel terapiler dışında, Üsküdar Belediyesi’ne başvuruda bulunmuş yeni evli her çifte evlilik öncesi eğitim veriliyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.