Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

ÜMRANİYE BELEDİYESİ DAVUT DEDE CAMİİ'Nİ İBADETE AÇTI

  • İstanbul Gündemi
  • 27.05.2015 - 19:03

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Davut Dede Camii ibadete açıldı. 11 yılda 250'yi aşkın kalıcı eseri Ümraniye'ye kazandıran Ümraniye Belediyesi, ilçenin 139'uncu camisini inşa etti. Açılış törenine katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniyelilere, Süleymaniye Camii büyüklüğünde bir cami yapılacağının müjdesini verdi.

2004 yılından bu yana Ümraniye'ye birbirinden kıymetli eserler kazandıran Başkan Hasan Can, 11 yıllık süre içerisinde 250'den fazla kalıcı eseri Ümraniyeliler'in hizmetine sundu. Çalışmalarını ara vermeden sürdüren Ümraniye Belediyesi bir eserin daha açılışını gerçekleştirdi. Mehmet Akif Mahallesi Elalmış Caddesi'nde Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan Davut Dede Camii Başkan Hasan Can'ın da katıldığı törenle dualar eşliğinde ibadete açıldı. Davut Dede Camii bodrum ve zemin kattan oluşuyor. Mahfil ve imam odasının yer aldığı caminin peyzaj düzenlemesi de yapıldı. Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Davut Dede Camii bölge vatandaşlarına hizmet verecek.

Ali Fıstık'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya'nın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Yasin Şener, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Çalık, Açılışını yapacağımız Davut Dede Camii yıllardır eksikliğini hissettiğimiz, ezan sesine hasret kalan mahalle sakinlerimizin ızdırabına son verecektir. Böyle güzel bir mekânda huzur içinde ibadetlerini yerine getireceklerdir. Camimizin yapılmasında katkıda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can Beyefendi'ye ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra cami hakkında teknik bilgi veren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur yaptığı konuşmasında, Değerli Ümraniyeliler, camimizin de içinde bulunduğu bu mahalle, Şerifali, Tatlısu ve civarda bulunan mahalleler bundan 8-9 sene önce tapu kayıtlarında da ifade edildiği gibi Şerifali Çiftliği'nden ibaretti. Belediye Başkanımızın talimatı ile yaptığımız planlama çalışmalarıyla 8-9 sene içinde yepyeni bir şehir haline getirdik. Burası artık modern binaların yükseldiği bir koru haline geldi” dedi. Ümraniye'nin yapı stokunun yaklaşık %60'a yakın bölümünün kendi dönemlerinde yapıldığını söyleyen Ejder Batur, İçinde bulunduğumuz Mehmet Akif Mahallemiz ve etrafındaki mahallelerde bu oran %90-95'lere ulaştı. Tarladan bir şehir inşa etmiş olduk. Tabi şehir bu hale gelirken, bu denli gelişirken yine Belediye Başkanımızın talimatıyla kalıcı eserleri de asli görevimiz olsun olmasın yapmaya çalıştık. Bugün de bu güzel camimizin açılışını yapıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Camilerin Beytullah'ın bir şubesi olduğunu ifade ederek, cami ve mescit inşa edenlerin Allah (C.C.) katında büyük hayırlara vesile olduğunu söyleyen Ümraniye Müftü İlyas Yılmaztürk ise yaptığı konuşmasında: Milletimiz, hayırsever insanımız tarih boyunca yeryüzünü camilerle, mabetlerle doldurdular. Ümraniye'mizde bu camiyle birlikte 139'uncu camiyi inşallah biraz sonra faaliyete geçirmiş olacağız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Bu düsturla halka hizmet Hakk'a hizmet diyerek yola çıkan AK Parti kadroları bugün Türkiye'de eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye birçok alanda önemli değişikliğe yol açtı. Eski Türkiye'de camileri vatandaşımız para toplayarak yapıyordu. Ama artık Yeni Türkiye'de millet diyor ki, biz kendi temsilcilerimizi seçtik, artık bundan sonra milletin adamları yapsın” diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN HASAN CAN: ALLAH NASİP EDERSE İNŞALLAH İKİNCİ SÜLEYMANİYE'Yİ ÜMRANİYE'YE YAPACAĞIZ”

Kürsüde yaptığı konuşmada Ümraniye'de büyük bir cami yapılacağının müjdesini veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çamlıca'ya yapılan caminin aslında ilk olarak Ümraniye'ye yapılmasının düşünüldüğünü ifade ederek, İstiyoruz ki bu yapacağımız yeni mabet yapacağımız yeni eser 500 yıl sonra ve bin yıl sonra da tıpkı ecdadımızın yaptığı eserler gibi yaşıyor olsun. Bunun için betonarme yerine taş malzemeyi ve uzun ömürlü ağaç malzemelerini kullanmak suretiyle 500 yıl, bin yıl sonra da yaşayacak bir ulu mabet arzusundayız. Bunun sonunda da inşallah Rabbim, ikinci Süleymaniye diyebileceğimiz o ulu mabede başlamayı ve bizim dönemimizde tamamlamayı da nasip etsin inşallah” dedi. Mehmet Akif Mahallesinin 10 yıl evvel tarla olduğunu kaydeden Başkan Hasan Can, Şerifali Mahallesi ve Mehmet Akif Mahallesi tek tük binaların olduğu bir tarlaydı. Ama düzenli uygulamalarla son 10 yılda burada bir şehir kuruldu. Hemen camimizin önünden aşağıya akan Elalmış Caddesi, Bağdat Caddesi ya da bunun emsali caddelerle yarışacak güzellikte, nefasette ve hareketlilikte bir cadde haline geldi” dedi. Davut Dede Camii'nin yaptıkları ilk cami olmadığını da belirten Başkan Hasan Can, Bundan önce de Ümraniye'ye kazandırdığımız temelinden tavanına kadar bir bütün olarak hizmetini sağladığımız ve hizmete açtığımız birçok camimiz oldu” dedi. Başkan Hasan Can, tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür ederek, konuşmasına son verdi.

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek yaptığı konuşmasında, Ümraniye İstanbul'un 674 bin nüfusu ile en büyük ilçelerinden birisi. Bugün burada açılışını yapacağımız 139'uncu camimizle, Kur'an kurslarımız ve 400'ün üzerinde personelle hizmetler ilçemizde aralıksız yürütülüyor. Hizmetlerin yürütüldüğü bu camilerimize katkı sağlayan ve destek veren başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Son olarak konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Öncelikli olarak Cenab-ı Hak, Hasan Can kardeşimden ve babasından ebediyen razı olsun. Rabbim hepimize birer tane cami yapmayı nasip eylesin. Allah bizi ya yapanlardan, ya ibadet edip sahip çıkanlardan ya da sahip çıkıp da dua edenlerden eylesin. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okunan dualarla Davut Dede Cami'nin açılışı gerçekleştirilerek, ilk cuma namazı kılındı.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.